jim_p Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Καλησπερα σε ολους. Ψαχνω εδω και μηνες μια λυση/διευκολυνση που την ειχα απο την εποχη που ημουν στο ubuntu. Θελω οταν βαζω ενα usb stick ή ενα δισκακι, αυτο να γινεται αυτοματα mounted καπου και να ειναι ετοιμο προς χρηση. Για το unmount χρησιμοποιω το αναλογο applet του gnome/kde panel, οποτε δεν με νοιαζει το unmount. Και καπου εδω ερχονται οι διαφορες λυσεις... 1) Autofs Δεν καταλαβα ποτε γιατι κανει mount σε καποιο υποφακελο του /var! Υπαρχουν ετοιμοι φακελοι στο /media οπως cdrom, kinito κλπ και παρολο που τους εχω θεσει για χρηση στο αναλογο αρχειο ρυθμισεων. 2) Ivman Αυτο το δοκιμασα σημερα, και οντως δουλευει κανονικα σε συνεργασια με το hal. Εχω ενα προβλημα ομως. Δεν με αφηνει να κανω unmount σαν απλος χρηστης λεγοντας οτι η ταδε συσκευη εγινε mount απο το χρηστη ivman. 3) Gnome-volume-manager Ουτε αυτο καταλαβα πως δουλευει, μιας και δεν βρηκα αρχειο ρυθμισεων και το παρατησα. Επισης, κουβαλαει μαζι του ενα σωρο αχρηστες gnome-apps οπως totem, sound juicer κλπ, πραγμα ασυμφορο για μη-gnome desktop. Και το καλυτερο για το τελος. Αφου δοκιμασα αρκετα live cds για να δω πως γινεται στο live περιβαλλον τους η λειτουργια του automount, ειδα οτι δεν χρησιμοποιουν κανενα απο τα παραπανω! Αρα, το μονο που μενει για να κανει το automount ειναι το hal !!! Πως ομως? Προσθεσα τους αναλογους κανονες στο /etc/hal/fdi/policy/preferences.fdi αλλα και παλι δεν ειδα φως. Στις δικες σας, μη ετοιματζιδικες, διανομες πως γινεται ή πως το κανετε εσεις? Ευχαριστω. ΥΓ Αυτη η μανια μου να τα κανω ολα μεχρι το τελευταιο αρχειο οπως θελω τα φταει ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.