epivitor Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Γεια σε ολους, θελω να σας ρωτησω αν μια θυρα VGA out μπορει να δωσει σημα ικανοποιητικης ποιοτητας σε αναλυση 1680x1050. Συγκεκριμενα εχω συνδεσει το laptop μου με την 22αρα lg που εχω για το desktop και οταν βαζω καποιο παιχνιδι εμφανιζονται οριζοντιες γραμμες σαν να πεφτει το refresh rate. Σε στατικες εικονες δεν υπαρχει προβλημα. Η καρτα γραφικων του laptop ειναι η quadro fx 3600m. Tο καλωδιο που χρησιμοποιω ειναι ενα απλο vga to vga 1,8m m/m. Υπαρχει καποιος που δεν αντιμετωπιζει τετοιο προβλημα σε παρομοια κατασταση? Αν καποιος γνωριζει κατι ας το πει γρηγορα γιατι σε λιγο καιρο τελειωνουν οι 30 μερες απο την αγορα του laptop και θα χασω το doa.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Κανονικα, δε θα επρεπε να ειχες προβλημα. Μολαταυτα, δεν ειναι και λιγες οι περιπτωσεις που η συνδεση vga εμφανιζει προβληματα, οπως γραμμες ή θολουρα σε μεγαλες wide αναλυσεις. Δοκιμασε να κανεις ενα calibration στην οθονη, και αν παλι δε στρωσει υπαρχει προβλημα. (μονο σε παιχνιδι στο κανει ή και σε βιντεο ας πουμε?)
epivitor Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Απ'ο,τι ειδα τωρα μου το εμφανιζει και σε χαμηλοτερες αναλυσεις ακομα και σε 800χ600 με 16bit χρωμα. Μαλλον θα το στειλω για doa. Και σε βιντεο το εμφανιζει το προβλημα περιπου στον ιδιο βαθμο. Οταν λες να κανω calibration στην οθονη τί ακριβως εννοεις?
VAssassin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δοκιμασες το desktop με vga? Μπορει να ειναι θεμα της οθονης.
epivitor Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Ναι και δεν εχει προβλημα ουτε το καλωδιο ουτε η οθονη (η 22αρα). Βασικα η συνδεση που εκανα στο desktop ηταν dvi to vga με εναν ανταπτορα dvi to vga γιατι η ati X1950 Pro εχει μονο dvi out.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Απ'ο,τι ειδα τωρα μου το εμφανιζει και σε χαμηλοτερες αναλυσεις ακομα και σε 800χ600 με 16bit χρωμα.Μαλλον θα το στειλω για doa. Και σε βιντεο το εμφανιζει το προβλημα περιπου στον ιδιο βαθμο. Οταν λες να κανω calibration στην οθονη τί ακριβως εννοεις? Τιποτα, συνηθως οι οθονες εχουν ενα κουμπακι "Auto" που κανουν αυτοματη ρυθμιση της εικονας, κι ετσι αντιμετωπιζονται θολουρες κτλ... Αλλα μαλλον δε κανει για τη περιπτωση σου. Αν απλα παρεις ενα παραθυρο και το κουνησεις εμφανιζει προβλημα? Δοκιμασε να συνδεσεις την οθονη σε d-sub (χωρις μετατροπεα). Αν κανει το ιδιο, DOA. Αν οχι... τσεκαρε τον μετατροπεα σου Επειδη δεν αναφερεις μοντελο, να υποθεσω οτι δεν εχει DVI η οθονη ε?
epivitor Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Το προβλημα δεν το εχει η οθονη (η 22αρα) αλλα το vga out της καρτας γραφικων του laptop. To vga in της οθονης (της 22αρας) δουλευει μια χαρα αφου οταν κανω τετοια συνδεση με το desktop δεν υπαρχει το παραμικρο προβλημα. Αυριο το παω το laptop για doa, ελπιζω να ξεμπερδεψω συντομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.