deminho11 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Υπάρχουν πουθενά "ασκησούλες" για πρωτάριδες στον προγραμματισμό?? Δεν θέλω τύπου να βγαζει μήνυμα "Hello World" Λίγο ποιο προχωρημένα πράγματα...
Evgenios1 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Για άλλη μια φορά ;-). Αν το VC++ το βρίσκεις πολύ βαρύ δοκίμασε το code::blocks: http://www.codeblocks.org/downloads/5 Θα κατεβάσεις το αρχείο "codeblocks-8.02mingw-setup.exe" που περιλαμβάνει IDE+Compiler+Debugger. Edit: Ξέρω είναι κάπως άσχετο αλλά μια απορία έχω όσον αφορά τον gcc: > #include <string> using namespace std; class A { public: A( const string& s ) { /* ... */ } string f() { return "hello, world"; } }; class B : public A { public: B() : A( s = f() ) {} private: string s; }; int main() { B b; } O καλύτερος μεταγλωττιστής(gcc ) βγάζει κανένα warning; Το δοκίμασα σε αυτόν που είναι ενσωματωμένο στο code::blocks και το μεταγλωττίζει κανονικά χωρίς warning. Όταν εκτελείτε το πρόγραμμα γνωρίζετε υποθέτω το αποτέλεσμα. Φιλικά πάντα :-D Παντος δε θα βγαλει "HelloWorld"
dop Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Ούτε ο xlc (IBM Power5+ με ΑΙΧ) βγάζει κάτι. Αλλά, κάνεις το εξής "κακό": πας να αρχικοποιήσεις μεταβλητή της subclass, την στιγμή που λες στον compiler "αρχικοποίησέ μου την super class πρώτα"... ouch Και ο gcc ΔΕΝ είναι ο καλύτερος compiler... απλά δουλεύει παντού
peloukos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 εγώ είναι το microsoft visual αλλά το έβγαλα μιας και μου δημιούργησε κάποια προβλήματα στα windows και έκανα και format...τώρα ζρησιμοποιώ το dev c++ αλλά έχει κάποιες μικροδιαφορές με το visual..έτσι έχασα και ένα project για την σχολή.. το έγραψα στο dev και έβγαζε warnings και errors στο visual και ας έτρεχε στο pc μου...ΦΡΙΚΗ
georgemarios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 εγώ είναι το microsoft visual αλλά το έβγαλα μιας και μου δημιούργησε κάποια προβλήματα στα windows και έκανα και format...τώρα ζρησιμοποιώ το dev c++ αλλά έχει κάποιες μικροδιαφορές με το visual..έτσι έχασα και ένα project για την σχολή.. το έγραψα στο dev και έβγαζε warnings και errors στο visual και ας έτρεχε στο pc μου...ΦΡΙΚΗ ουγκ ? Το visual studio αν και δεν ειναι τελειο, ειναι ενα τρομερο εργαλειο, απο τα καλυτερα και πληρεστερα που κυκλοφορουν εκει εξω. Παρακαλω πολυ μην αμολαμε κατηγοριες μονο και μονο επειδη εμεις δεν τα καταφερνουμε
peloukos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 lol δεν κατηγορησα τιποτα! ειπα πως στον υπολογιστη μου υπήρξε πρόβλημα! έλεος!Ούτε και είπα σε κανέναν πως δεν είναι καλό!
georgemarios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 οκ τοτε, pardon my hostility νομιζα πως ησουν απο αυτους που πυροβολουν οτιδηποτε ειναι microsoft μονο και μονο επειδη ειναι microsoft........
peloukos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 καμία σχέση! Μάλλον ψιλοκολλημένη με την microsoft θα δήλωνα...μόνο τα vista δεν γουστάρω! Πλάκα μας κάνεις? ο Μπιλ Γκειτς είναι το πρότυπο μου
3c0r1z Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Λοιπόν έχουμε και λέμε, το παράδειγμα το έβαλα όχι γιατί νόμιζα ότι θα βγάλει hello world αλλά γιατί βαρέθηκα την προπαγάνδα με τον VC++. Ιδιαίτερα οι τελευταίες δυο εκδόσεις είναι αισθητά βελτιωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες. BTW το παράδειγμα το πήρα απο ένα site του Herb Sutter συγκεκριμένα για όποιον ενδιαφέρεται ας ψάξει για "Guru of the Week" στο google.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.