Anastasia33 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Γνωρίζει κανείς αν από ένα υπάρχον σώμα πάνελ μπορώ να τραβήξω εξωτερικές σωληνώσεις και να προσθέσω ένα μικρότερο λίγο παραπέρα..???
eSATA Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Γνωρίζει κανείς αν από ένα υπάρχον σώμα πάνελ μπορώ να τραβήξω εξωτερικές σωληνώσεις και να προσθέσω ένα μικρότερο λίγο παραπέρα..??? δε μπορεις θα χασει ισχυ το σωμα....
Timour21 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 άμα μου εξηγήσεις σε τι μπορεί να επηρεάσει το οποιοδήποτε μονωτικό την στατικότητα της πολυκατοικίας, είμαι διατεθειμένος να σκίσω το πτυχίο μου... (συγκρατήθηκα και δεν έβαλα το facepalm.jpg) Φίλε μου δεν είμαι μηχανικός ούτε προσπάθησα να γίνω , αντιλαμβάνομαι οτι υπάρχουν διαφορετικού τύπου μονώσεις. Προφανώς άλλου είδους μονώσεις αναφέρθηκαν εδώ και άλλες είχα εγώ στο μυαλό μου, έτυχε να παρεβρεθώ σε μια προσφορά μόνωσης στην πολυκατοικία ενός φίλου, όπου εκεί θα χρησιμοποιούσαν εκτός απο διάφορα (στρώματα??) μονωτικών και αρκετούς τόνους τσιμέντου, την θέλανε και επισκέψιμη και όλα αυτά ανέβαζαν αρκετά το βάρος (δεν θυμάμαι ακριβώς τους τόνους) και έπρεπε να γίνει έλεγχος. Honest mistake, δεν ήθελα να μπλέξω στα χωράφια σου αν και μηχανικός και γω (πληροφορικής ), ελπίζω να μην πρόλαβες να σκίσεις το πτυχίο σου
De@th L0rd Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Γιατί δε δοκιμάζεις την αγορά μιας kerosun στο καθιστικό;
leftermann Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Γνωρίζει κανείς αν από ένα υπάρχον σώμα πάνελ μπορώ να τραβήξω εξωτερικές σωληνώσεις και να προσθέσω ένα μικρότερο λίγο παραπέρα..??? μιά χαρά μπορείς. Απλά η συνολική απόδοση των δύο σωμάτων δεν θα είναι όση θα ήταν αν κάθε σώμα είχε δική του γραμμή. Αν θες την γνώμη μου, βρες έναν τεχνικό-μηχανικό που να το κατέχει το άθλημα. Αν οι υπόλοιποι ένοικοι είναι συνεννοήσιμοι, ελέγξτε την ορθότητα της μελέτης, και αν χρειαστεί διορθώστε την. Με τα έξοδα από κοινού. Αν οι άλλοι δεν νοιάζονται γιατί δεν έχουν κανένα ζόρι, άλλαξε τα σώματά σου με μεγαλύτερα, ή κάνε ότι σου πει ο τεχνικός σου, και μην νοιάζεσαι αν είναι νόμιμο ή όχι. Δυστυχώς στις κωλοπολυκατοικίες ο καθένας νοιάζεται μόνο για την πάρτη του, οπότε νοιάσου κι εσύ για την δικιά σου.
dimpa16 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Να σε ρωτησω κατι. Αν βαλεις τον θερμοστατη στους 24-25 βαθμους,το σπιτι ζεστενεται? Εστω και μετα απο λιγη ωρα...
Anastasia33 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Να σε ρωτησω κατι.Αν βαλεις τον θερμοστατη στους 24-25 βαθμους,το σπιτι ζεστενεται? Εστω και μετα απο λιγη ωρα... Ασφαλώς και ζεσταίνεται. Αλλά ανάβει διαρκώς το λαμπάκι του θερμοστάτη. Δηλαδή δεν τους πιάνει εύκολα τους βαθμούς, αλλά και όταν τους πιάσει δεν τους κρατάει, (προφανώς από απώλειες...) και ανάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να καταλάβεις, έχω 68 μονάδες ωρομέτρησης Φεβρουαρίου, με ταυτόχρονη καύση τζακιού για 3-4 ημέρες και συμπληρωματική λειτουργία air-condition άλλες 3-4 ημέρες. Το διαμέρισμα από κάτω μας έχει μόλις 21... και με μωρό παιδί. Φαντάζομαι πως υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, δε θέλω να είμαι μίζερη μα ως ένα σημείο... Κάτι παίζει με τα καλοριφέρ μας... μιά χαρά μπορείς. Απλά η συνολική απόδοση των δύο σωμάτων δεν θα είναι όση θα ήταν αν κάθε σώμα είχε δική του γραμμή. Αν θες την γνώμη μου, βρες έναν τεχνικό-μηχανικό που να το κατέχει το άθλημα. Αν οι υπόλοιποι ένοικοι είναι συνεννοήσιμοι, ελέγξτε την ορθότητα της μελέτης, και αν χρειαστεί διορθώστε την. Με τα έξοδα από κοινού. Αν οι άλλοι δεν νοιάζονται γιατί δεν έχουν κανένα ζόρι, άλλαξε τα σώματά σου με μεγαλύτερα, ή κάνε ότι σου πει ο τεχνικός σου, και μην νοιάζεσαι αν είναι νόμιμο ή όχι. Δυστυχώς στις κωλοπολυκατοικίες ο καθένας νοιάζεται μόνο για την πάρτη του, οπότε νοιάσου κι εσύ για την δικιά σου. Έχεις δίκαιο φίλε leftermann... Σ΄ευχαριστώ.
SpY Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Anastasia πρεπεί να μας πεις πότε έγινε η πολυκατοικια ? Είναι μόνη της ή εχει διπλα της άλλη/αλλες? Τι όροφο είσαι? Κεντρικη θέρμανση? Αν πας στην πολεοδομία μπορεις να πάρεις αντίγραφο όλη την μελέτη της πολυκατοικιας θερμομόνωση και θερμικές απώλειες καθώς επίσης και για τον λέβητα. Γενικά να ξέρεις οτι αλλάζοντας κάποιο σώμα πρέπει να ξέρεις τις θερμίδες του και να βάλεις ένα αντιστοιχο Panel. Αν δλδ το υπάρχον σωμα σου έχει 1500θερμίδες μην πας και το αλλάξεις με ένα 2000θερμιδων. Καλύτερα να βάλεις 2 μικρα παρα 1 μεγάλο.(πχ για την κρεβατοκαμαρα σου που όπως λες άλλη ήταν στα σχέδια. Το πιο πιθανόν το πάτωμα και η οροφή στα σημεια που έκλεισε το δωματιο να μην είναι μονομένα)(Ίσως σε συνφέρει να βάλεις επιπλέον μόνωση σε καποια σημεία του σπιτιου, όλα αυτα είναι υποθέσεις γιατι δεν έχω ούτε τα σχέδια ούτε τις μελέτες) Γενικά πρέπει να έχουμε κάποια στοιχεία για να σε βοηθήσουμε
eliask Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Κατί ανάλογο τραβάω και έγω στην πολύκατοικία μου με τη μόνη διαφορά ότι εγώ είμαι στο πρώτο με πυλώτη απο κάτω. Σκέφτομαι να μετατρέψω το τζάκι μου σε ενεργειακό. Εχώ ακούσει ότι έχει πολύ καλύτερη απόδοση από τα κλασικά ανοικτού τύπου και και κάνει και μεγαλύτερη οικονομία.Ξέρει κανένας να μου πεί την γνώμη του ?
SpY Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Το θέμα δεν είναι να αυξήσεις μόνο την ποσότητα θέρμανσης , αλλα να μπορεί να «μένει» η θερμοκρασία μέσα στον χώρο.Το πάτωμα σου που από κάτω έχει πυλωτή πρέπει να έιναι μονομένο όπως οι εξωτερικοί τοίχοι. να προσέξεις πάντως γιατι τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κινέζικα ασχετα τι θα σου λένε για αν πουλήσουν.
Anastasia33 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Anastasia πρεπεί να μας πεις πότε έγινε η πολυκατοικια ? Είναι μόνη της ή εχει διπλα της άλλη/αλλες? Τι όροφο είσαι? Κεντρικη θέρμανση? Αν πας στην πολεοδομία μπορεις να πάρεις αντίγραφο όλη την μελέτη της πολυκατοικιας θερμομόνωση και θερμικές απώλειες καθώς επίσης και για τον λέβητα. Γενικά να ξέρεις οτι αλλάζοντας κάποιο σώμα πρέπει να ξέρεις τις θερμίδες του και να βάλεις ένα αντιστοιχο Panel. Αν δλδ το υπάρχον σωμα σου έχει 1500θερμίδες μην πας και το αλλάξεις με ένα 2000θερμιδων. Καλύτερα να βάλεις 2 μικρα παρα 1 μεγάλο.(πχ για την κρεβατοκαμαρα σου που όπως λες άλλη ήταν στα σχέδια. Το πιο πιθανόν το πάτωμα και η οροφή στα σημεια που έκλεισε το δωματιο να μην είναι μονομένα)(Ίσως σε συνφέρει να βάλεις επιπλέον μόνωση σε καποια σημεία του σπιτιου, όλα αυτα είναι υποθέσεις γιατι δεν έχω ούτε τα σχέδια ούτε τις μελέτες) Γενικά πρέπει να έχουμε κάποια στοιχεία για να σε βοηθήσουμε Το κτίριο είναι κατασκευής 2005 αγαπητέ Spy. Έχουμε κοινό καυστήρα με ωρομέτρηση. Ζω στον τελευταίο όροφο, από κάτω υπάρχουν άλλοι 2, υπάρχει στέγη, τα κουφώματα είναι από τα καλύτερα της αγοράς (ωστόσο μπάζουν λόγω κακής τοποθέτησης, αρκεί να σου πω ότι σε δύο από αυτά όταν πλαίνω μπαλκόνι παιρνούν νερά στο σπίτι!!) Από την ανατολική πλευρά είμαστε ενωμένοι με δεύτερο κτήριο του συγκροτήματος. Από τη βορειοδυτική πλευρά είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι και ανοιχτοί, στους πρόποδες του Χορτιάτη. Πρωτού σκεφτούμε την αλλαγή έστω 2 σωμάτων, κάναμε διάφορα... Κλείσαμε με νάϋλον το βορινό μπαλκόνι, βάλαμε air-condition για συμπληρωματική θέρμανση, βάλαμε ηλεκτρικό μάτι στο μπάνιο, αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτές είναι λύσεις μεσοβέζικες (αν το λέω σωστά!) Εκτός του ότι πληρώνουμε αρκετά δίχως να υπερβαίνουμε τους 20 βαθμούς στο σπίτι ενώ άλλα διαμερίσματα καίνε ελάχιστα (το 1/3 από εμάς) και είναι "φούρνοι", το αποκορύφωμα ήταν όταν ένα παλικάρι από άλλο διαμέρισμα, δήλωσε πέρισυ ότι ανάβουν τα σώματά του δίχως να ανοίγει το θερμοστάτη του και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε... Δε θέλω να κάνω τον αστυνομικό και να ρωτήσω τι συναίβει, ο ίδιος όμως εξακολουθεί να έχει ζεστό σπίτι και να πληρώνει ελάχιστα! Στεναχωριέμαι με όλα αυτά, δε μου αρέσουν οι μιζέριες, αλλά κάθε φορά που βγαίνω από το μπάνιο τουρτουρίζω και είμαι 33 ετών, θέλω να χαρώ το σπίτι μου χωρίς διπλές κάλτσες, ρόμπες και κασκόλ! Θέλω να γυρνάω με τις πυτζαμούλες μου! Αχ, είπα πολλά, είναι ο πόνος μου όμως! Ελπίζω να μην έγινα κουραστική, πες μου όμως αν γνωρίζεις, πως μπορώ τα ένα σώμα να τα κάνω 2 σε ένα δωμάτιο τη στιγμή που οι σωληνώσεις είναι κάτω από τα πλακάκια? Πρέπει να ξηλώσουμε το πάτωμα?
Timour21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Το θέμα δεν είναι να αυξήσεις μόνο την ποσότητα θέρμανσης , αλλα να μπορεί να «μένει» η θερμοκρασία μέσα στον χώρο.Το πάτωμα σου που από κάτω έχει πυλωτή πρέπει να έιναι μονομένο όπως οι εξωτερικοί τοίχοι. να προσέξεις πάντως γιατι τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κινέζικα ασχετα τι θα σου λένε για αν πουλήσουν. Γαμάτο το συγκεκριμένο που παραίθεσες, αλλά δεν χωράει την ψησταριά μου γαμώτο!
SpY Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Anastasia εγώ αυτό που προτείνω είναι να πάρεις αρχικά την μελέτη της πολυκατοικίας σου είτε από την τεχνική εταιρεία που το έφτιαξε είτε από την πολεοδομία. Ίσως ο εργολάβος να ήταν γύφτος και υποψιάζομαι ότι δεν έβαλε την μόνωση που πρέπει στο νταβάνι και στο πάτωμα που «εμφανιζόταν» σαν ημι υπαίθριος χώρος και τελικά έγινε ένα δωμάτιο.Στο πατρικό ενός φίλου που ήταν σχετικά παλιά οικοδομή είχε παρόμοιο πρόβλημα με το σαλόνι του που ήταν βόριο. Επειτα από μια μελέτη που έκανα και από αυτοψία βάλαμε ένα «Γ» όλη την γωνία του σαλονιου γυψοσανίδα και διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) και από 19 βαθμούς που είχε πήγε στους 23. Τωρα για την λάθος τοποθέτηση των κουφωμάτων πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες για να το συμμαζέψεις. Όσο αφορά το καλοριφέρ υποθέτω ότι είναι τοποθετιμένα με τουμποραμα (κατι μαυροι πλαστικοί σωλήνες και λίγο πιο κατω βλέπεις ενα πλαστικό σπιραλ) έχεις 2 λύσεις για να βάλεις 2 σώματα. Είτε να ξηλώσεις μερικά πλακάκια για να πανε γυρω γυρω από το πάτωμα μέχρι την πλευρά που θα τοποθετηθεί το 2ερο σώμα, είτε να μην ξηλώσεις τπτ και με ένα μικρο ξύλινο κουτι γυρω γυρω πάνω από το σοβατεπι να φτάσεις μεχρι το δευτερο σώμα. Επίσης πρέπει να ελεγχθεί ο κυκλοφορητής του καυστήρα. Ισως να δουλεύει στην μικρή σκάλα είτε να βρίσκετε στην 3 και να μην φτάνει και να χρειαζετε αλλαγή. Μπορείς βέβαια να βάλεις και επιπλέον κυκλοφορητή μόνο για το διαμέρισμα σου. Και κάτι ακόμα που μου έχει τύχει σε μια πολυκατοικία κάποιοι « μάγκες » βάλανε boiler παράνομα στα διαμερίσματα τους με αποτέλεσμα στον τελευταίο όροφο να πηγαίνει το μίσο από ότι θα έπρεπε. Εξαέρωση έχει γίνει απ όλους ? Και κάτι ακόμα πιάσε το « τελείωμα » ενός σώματος είναι περίπου ίδιο ζεστό με την αρχή του ? Πιάσε δλδ την αρχή του μαύρου σωλήνα που είναι η είσοδος και πιασε μετά και τον άλλο σωλήνα και δες αν έχει μεγάλη διαφορά. Οι μελέτες συνήθως γίνονται ώστε η είσοδος να είναι 85 βαθμούς και έξοδο 65. Αποψη μου είναι να γίνουν πρώτα αυτοί οι έλεγχοι και μετά να προχωρήσεις σε όποιες αλλαγές χρειάζονται. Γενικά μην ρωτάς αυτούς που περνάνε καλοριφέρ κτλ. οι περισσότεροι είναι εμπειροτεχνίτες είτε υδραυλικοί γενικά του άρπα κόλλα έχω μαλώσει αρκέτες φορές μαζί τους γιατί κάνουν ότι τους αρέσει ότι τους βολεύει και όχι όπως έχει γίνει μια μελέτη γι’αυτό είναι βασικό να πηγαίνει συχνά ο επιβλέπων μηχανικός Επίσης κάτι σημαντικό, είπες πως ο δεύτερος όροφος ζεσταίνονται τα σώματα του χωρις να ανοίξει την θέρμανση. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον έχει χαλάσει η τριοδη βάνα (ή το έκανε παράνομα ,αν και όπως είπες το είπε σε κάποια συνέλευση. Γιατι είναι κακούργημα μια τέτοια πράξη αφου ζεσταινετε χωρίς να πληρώνει)με αποτέλεσμα όταν ζητάς εσύ να ανάψουν τα καλοριφέρ ή ο πρώτος όροφος να ανάβουν και τα δικά του.
grigas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 αναστασία, από φόρουμ δεν πρόκειται να βρεις άκρη. βρες έναν μηχανολόγο, ή κάποιον έμπειρο θερμουδραυλικό, να έρθει να δει, να κρίνει και να σου προτείνει λύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.