Προς το περιεχόμενο

Αξίζει η αλλαγή καλοριφέρ?

Anastasia33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, είμαι νέο μέλος και ζω σε ορεινό προάστιο της Θεσσαλονίκης.:mrgreen:

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, αν υπάρχει κάποιος να με διαφωτίσει : Κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουμε το γνωστό πρόβλημα κρύου, καθώς είμαστε στο τελευταίο πάτωμα και εκτεθειμένοι στο βοριά. Θα αποφύγω να αναφέρω λεπτομέρειες για το πως καταφέρνουν άλλα διαμερίσματα στο κτήριό μας να έχουν τόση ζεστασιά με λιγότερο από το 1/3 του χρόνου που καίμε εμείς τα καλοριφέρ (αρκεί να αναφέρω ότι υπάρχει διαμέρισμα "σάντουιτς" που έχει στην κρεβατοκάμαρά του μεγαλύτερο σώμα πάνελ από αυτό που έχουμε εμείς!)

Το θερμοστάτη τον διατηρούμε ολιμερίς στους 19 βαθμούς, τη νύχτα το χαμηλώνουμε στους 17, συμπληρωματικά καίμε τζάκι (1,5 τόνο ξύλα κάθε χειμώνα) και πληρώνουμε περιουσία στα κοινόχρηστα.... Σκέφτομαι λοιπόν να αντικαταστήσω τουλάχιστο 2 σώματα, αυτό της κρεβατοκάμαρας του μπάνιου, που επικρατεί πολικό ψύχος διότι είναι πάνω στο βοριά...

Αξίζει τον κόπο? Κάπου διάβασα πως όταν έχεις βόρειο προσανατολισμό, δεν διορθώνεται το πρόβλημα.. Γνωρίζει κάποιος να με διαφωτίσει?

Ευχαριστώ! :-)

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απο τα λίγα που ξέρω. Τα βόρεια διαμερίσματα είναι παντα πιο κρυα.

Εχετε δοκιμάσει να μονώσετε την οροφή αφού μένετε στο τελευταίο όροφο;

Φαντάζομαι οτι με μεγαλύτερο σώμα θα έχετε καλύτερη απόδωση.

Επίσης σημαντικό ρολο παίζουν οι απώλειες, από μπαλκονόπορτες κλπ.

Γιατί μονο 19 βαθμους ο θερμοστάτης;;

Δημοσ.

Αγαπητέ ChrisXXX, κατ αρχήν σ΄ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Για τη μόνωση , έχουμε στέγη με κεραμίδια. Από τα κουφώματα είχαμε απώλειες μα από τον 1ο κι όλας χρόνο κλείσαμε το βορινό μπαλκόνι με νάϋλον. Το θερμοστάτη τον έχω στους 19 βαθμούς διότι μία χρονιά δοκίμασα τους 20 βαθμούς και το καλοριφέρ άναβε πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσουμε το 1/3 της τιμής του πετρελαίου της οικοδομής, σε κτήριο 6 διαμερισμάτων.... Καταλαβαίνεις... Έχω την εντύπωση πως έχουν γίνει τραγικά λάθη από το μηχανικό που έκανε τη μελέτη θέρμανσης. Να σκεφτείς ότι στο ένα μας βορεινό δωμάτιο (3χ5 m) μας έβαλε καλοριφέρ δίστηλο 60 cm... Μια σταλίτσα... Που να ζεστάνει...

Δημοσ.

Ναι το πουλανε σε ρολά και το στρωνεις ευκολα στην οροφη. Για κόστος δεν γωρίζω. Εμεις πάντως που εχουμε βάλει στο σπίτι εκτός απο ενα δωμάτιο, το δωμάτιο αυτό ειναι πάντα λιγο πιο κρυο από τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Όποιο και να είναι το κόστος θα πρέπει να το επωμισθούν όλοι οι ένοικοι και όχι μόνον εσύ. Άρα πάρε προσφορές και στην επόμενη συνάντηση/συνέλευση τους τα παρουσιάζεις και αποφασίζετε.

Και κάτι ακόμα, οι μονώσεις δεν είναι κάτι απλό, πρέπει να γίνει μελέτη (στατικότητα πολυκατοικίας κλπ.)

Δημοσ.

Kαι απο τα παραθυρα θα εχεις απωλεια θερμανσης αν ειναι παλια...

Γενικα ομως νομιζω οτι με ρετιρε και 19βαθμους στον θερμοστατη, δε μπορεις να κανεις πολλα. Με 22 κατι θα γινεται.

Δημοσ.

Αγαπητέ Timour21, μακάρι να έμπαινε σε κοινόχρηστα μια τέτοια δαπάνη μα το ζήτημα ενδιαφέρει εμάς που είμαστε τελαυταίοι, οι υπόλοιποι είναι αδιάφοροι..

Μήπως γνωρίζετε αν από ένα σώμα πάνελ μπορώ να τραβήξω εξωτερικές σωληνώσεις και να προσθέσω ένα μικρότερο λίγο παραπέρα..???

Kαι απο τα παραθυρα θα εχεις απωλεια θερμανσης αν ειναι παλια...

Γενικα ομως νομιζω οτι με ρετιρε και 19βαθμους στον θερμοστατη, δε μπορεις να κανεις πολλα. Με 22 κατι θα γινεται.

Είμαστε σε καινούργιο συγκρότημα, 3 ετών... Έχουμε αρκετά καλά κουφώματα. Φίλε Chris_85, αν βάλω το θερμοστάτη στους 22, πίστεψέ με, θα πληρώσω ολόκληρο το ποσό του πετρελαίου της οικοδομής! Εξ αρχής η μελέτη μας έγινε λανθασμένη από το μηχανικό, δεν εξηγείτε αλλιώς...

Δημοσ.

Αφου ειναι 3ετιας ακυρο αυτο με τα παραθυρα..παντως κριμα σε νεα πολυκατοικια να μην υπαρχει φυσικο αεριο και ατομικος καυστηρας..

Μακαρι να βρεις λυση, γιατι το προβλημα το εχω ζησει και πραγματικα ειναι αρκετα σοβαρο.

Δημοσ.

Στο χωριό μας δεν έχει φτάσει ακόμη το αέριο... :cry:

Όντως είναι σοβαρό να έχεις πρόβλημα θέρμανσης.... Δεν μπορείς να χαρείς το σπίτι σου, φοράς ένα σωρό ρούχα και έχεις διαρκώς το άγχος του θερμοστάτη, μην ανάψει λίγο παραπάνω και σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι!

Δημοσ.

Κανονικά, απαγορεύεται η αλλαγή των σωμάτων εάν δεν υπάρξει μελέτη μηχανικού (μιας και με αυτό τον τρόπο μπορείς εύκολα να κλέβεις στα κοινόχρηστα). Θεωρητικά απαγορεύεται επίσης η τροποποίηση της θερμομόνωσης (για τον ίδιο λόγο) - αλλά κανείς δεν ασχολείται. Εάν έχεις βάσιμες υποψίες ότι έχει γίνει λάθος στην μελέτη της θέρμανσης, δεν έχεις παρά να βρεις την μελέτη (εύκολο είτε από τον εργολάβο είτε από την πολεοδομία) και να πας σε έναν δικό σου μηχανικό να την δει και να την συγκρίνει με την εφαρμογή.

Και κάτι ακόμα, οι μονώσεις δεν είναι κάτι απλό, πρέπει να γίνει μελέτη (στατικότητα πολυκατοικίας κλπ.)

άμα μου εξηγήσεις σε τι μπορεί να επηρεάσει το οποιοδήποτε μονωτικό την στατικότητα της πολυκατοικίας, είμαι διατεθειμένος να σκίσω το πτυχίο μου...

(συγκρατήθηκα και δεν έβαλα το facepalm.jpg)

Δημοσ.

Αγαπητέ μου grigas, η κρεβατοκάμαρά μου είναι βορινή, 3χ5 m, και το σώμα πάνελ είναι δίστηλο 60 εκατοστών. Η μελέτη του μηχανικού έλαβε υπόψη της ότι το δωμάτιο ήταν στα μισά τετραγωνικά, (είχα δει το σχέδιο τότε) καθώς το μισό δωμάτιο ήταν μπαλκόνι που το έχτεισε εξ αρχής ο εργολάβος, (ημιυπαίθριος χώρος). Στο μεταξύ, το διαμέρισμα "σάντουιτς" κάτω από εμάς, σε μικρότερο δωμάτιο, έχει δίστηλο σώμα 70 εκατοστών....

Ε, θα τρελλαθώ 3 χρόνια τώρα... Το μπάνιο μας, επίσης βορινότατο, χωρίς πατάρι, (ψηλό δηλαδή), 1,70χ2,60 m, έχει μία φέτα 60x40 cm, ένα τόσο δα σωματάκι, επίπεδο! Την ίδια στιγμή, τα δύο κάτω από εμάς διαμερίσματα, έχουν ίδιων διαστάσεων σώμα στα μπάνια τους αλλά δίστηλα! Απίστευτο?? Κι όμως αληθινό.... Προσπαθήσαμε να ζητήσουμε νέα μελέτη μα οι περισσότεροι αδιαφορούν... Γι αυτό το λόγο σκέφτηκα την αλλαγή, τουλάχιστο σε 2 σώματα... Γνωρίζω πως είναι παράνομο μα δε βρίσκεις το δίκιο σου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...