spinnet Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Έχω μια τεχνική ερώτηση, αν κάποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ. Έχω έναν 5.1 σύστημα ηχείων το οποίο έχει μόνο spdif είσοδο (RCA βύσμα) και μια 9-pin digital. Η 5.1 κάρτα ήχου από την οποία θέλω να πάρω 5.1 σήμα δεν έχει spdif έξοδο, παρά μόνο τα τρία χωριστά line out (front L/R, rear L/R, center/sub). Υπάρχει τρόπος σύνδεσης; Υπάρχει έτοιμος μετατροπέας ίσως; Μπορώ να φτιάξω τέτοιο καλώδιο; Ευχαριστώ
tmjuju Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Έχω μια τεχνική ερώτηση, αν κάποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ. Έχω έναν 5.1 σύστημα ηχείων το οποίο έχει μόνο spdif είσοδο (RCA βύσμα) και μια 9-pin digital. Η 5.1 κάρτα ήχου από την οποία θέλω να πάρω 5.1 σήμα δεν έχει spdif έξοδο, παρά μόνο τα τρία χωριστά line out (front L/R, rear L/R, center/sub). Υπάρχει τρόπος σύνδεσης; Υπάρχει έτοιμος μετατροπέας ίσως; Μπορώ να φτιάξω τέτοιο καλώδιο; Ευχαριστώ ναι ναι και ναι Θα βρεις τυπικής ποιότητας καλώδια σε διάφορα μαγαζιά. Και βύσματα σε ηλεκτρονικάδικα. Το θέμα είναι αρχικά το πόσο θα το πληρώσεις… Αλλά καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις με οπτική – και δεν θα σου κοστίσει πολύ: αγόρασε την πιο φθηνή κάρτα ήχου που θα βρεις με οπτική έξοδο και μια ίνα των 10 ευρώ.
spinnet Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Υπάρχει δηλαδή έτοιμο καλώδιο spdif (RCA) αρσενικό στη μια που να δίνει τρια mini jack stereo στην άλλη;
haHa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Υπάρχει δηλαδή έτοιμο καλώδιο spdif (RCA) αρσενικό στη μια που να δίνει τρια mini jack stereo στην άλλη; Οχι,δεν παιζει αυτο...(να περασεις αναλογικο σημα απο τα 3 minijack κ δια μαγειας να γινει ψηφιακο) Παρε μια φθηνη καρτα ηχου με spdif.
tmjuju Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Όχι εννοούσα αναλογικά καλώδια… για αναλογική σύνδεση… θα πάρεις 3 καλώδια jack->rca Αλλά προτείνω κάρτα με spdif
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.