konstadis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Καλησπερα παιδια. Πραγματικα εχω ξενερωσει. Λοιπον η κοπελα μου πηγε κ αγορασε το παρακατω wireless modem http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616407 Θελουμε να χρησιμοποιησουμε το ρουτερ αυτο για να παρουμε απο την μπιζα του δωματιου της το internet ωστε μεσα απο αυτο να εχει ιντερνετ κ το σταθερο κ ακομη 2 labtop που χρησιμοποιουνται.Η μπριζα του δωματιου της βγαζει ενα καλωδιο ethernet το οποιο στο πρώτο pc που πηγαινει , παιρνει κ την mac address του. (ετσι λειτουργουν οι εστιες) το modem αυτο κανει την συγκεκριμενη δουλεια? η τσαμπα τα λεφτα? μπηκα στις ρυθμισεις του κ δεν βρηκα τπτ για να το ρυθμισω. (αφου δεν ειχα τπτ να κανω κ καμια ιδεα λεω ναδοκιμασω να βαλω τα στοιχεια της συνδεσης μου στο internet ωστε να συνδεθω κ παλι δεν βρηκα κανα πεδιο για να βαλω username k password. μπορειτε να μου πειτε για τι δουλεια ειναι αυτο το modem??? πως χρησιμοποιειται κ αν κανει για την δουλεια που αγοραστηκε?? :shock:
furious99 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Αυτο ειναι router σκετο και οχι modem router (δεν εχει προσβαση στο ιντερνετ). Εξηγησε τους πως εχει το πραγμα μηπως το παρουν πισω, και παρε κανα τετοιο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612341 που εχει ενισχυμενη κεραια και καλο σημα (εχω ενα τετοιο, και οι γειτονες πιανουν καλο σημα ειναι πολυ ευχαριστημενοι ). Ολα τα "επωνυμα" ερχονται με κατι κεραιες μουφες που δεν πιανουν ουτε στο επομενο δωματιο, οποτε συχνα αναγκαζεσαι αν αλλαξεις κεραια με μια καλυτερη ή να κανεις κατι τετοιο: http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack/ Στην τελικη αν δεν το παρουν πισω, υποθετω οτι μπορεις να το καρφωσεις σε ενα adsl modem ενσυρματο αν εχεις και να κανεις την ιδια δουλεια...
konstadis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 φιλε αν μπορεις βοηθαμε λιγακι. ποια ειανι η διαφορα του ρουτερ απο το modem router?? στην περιπτωση που εχω απο την πριζα ethernet internet μου κανει?? δεν λεω για ysername k password... για τη πανω δουλεια με καιει πιο πολυ. Εξηγω πως απο μια πριζα εω πριζα με καλωδιο ethernet που συνδεεται στο pc τα σταθερο κ εχει πανω κλειδωμενη την mac address του(οποτε θα παω να την κανουν οι υπευθυνοι restart κ να την κλειδωσουν πανω στη mac address του royter. Απλα δεν ξερω αν κανει. Να φανταστω οτι η διαφορα του ρουτερ απο το modem router ειναι οτι στο ρουτερ του δινεις ετοιμο ιντερνετ κ αυτο το μοιραζει ενω modem router κανεις συνδεση με τα στοιχεια που σου εχουν δωσει απο ην εταιρια π,χ cosmote forthnet κτλ κτλ... Αν ισχιει κατι τετοιο στην περιπτωση μου κανει γιατι εγω εχω ετοιμω ιντερνετ κ απλα θελω να το μοιρασω στο υπολοιπο δωματιο κ να πιανουν τα labtop ασυρματη... τι λετε??
dark_banishing Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Να φανταστω οτι η διαφορα του ρουτερ απο το modem router ειναι οτι στο ρουτερ του δινεις ετοιμο ιντερνετ κ αυτο το μοιραζει ενω modem router κανεις συνδεση με τα στοιχεια που σου εχουν δωσει απο ην εταιρια π,χ cosmote forthnet κτλ κτλ... Σωστός. Αν ισχιει κατι τετοιο στην περιπτωση μου κανει γιατι εγω εχω ετοιμω ιντερνετ κ απλα θελω να το μοιρασω στο υπολοιπο δωματιο κ να πιανουν τα labtop ασυρματη... τι λετε?? Σωστός και πάλι. Κατά τα άλλα δεν μου ανοίγει το λινκ με το ρούτερ σου στο πρώτο ποστ. Σου έχουν δώσει σταθερή ip για το internet ή παίρνεις αυτόματα ;
random Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 ο konstadis γράφει για φοιτιτική εστία, και υποδοχή ethernet στο δωμάτιο. στο ιντερνετ τον συνδεει ο ρουτερ της σχολής, δεν θα συνδεθει εκεινος απευθειας με καποιον isp. μοντεμ-ρουτερ θελεις αν κανεις συνδεση μεσα απο το δημοσιο τηλεφωνικο δικτυο, και πληρωνεις εσυ δικο σου isp. τωρα βιάζομαι για να γράψω αναλυτικά, αλλα μοντεμ-ρουτερ δεν θελεις. η δουλεια πιθανον γινεται με αυτο που ηδη έχεις, περιμενε να απαντησουν κι αλλοι στο θεμα για περισσότερη βοηθεια, και μην αγορασεις τιποτα ακομα.
konstadis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 το link τωρα δουλευει απλα το πρωι ηταν πεσμενο το σιτε του e-shop...παιδια περιμενω πως κ πως της ιδεες σας γιατι ειμαι ετοιμος να το παω πισω. Ασε που ειναι απο το e-shop κ σε τετοια πραγματα δεν τα δεχονται πισω... θα μπλεξω παλι ρε γμτ απο το τπτ... βοηθηστε
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 α. σχετικα με τον φιλο που σου γραφει για tp link μπορει να εχουν καλη κερεα αλλα σαν ρουτερ ειναι ....... β.αν αυτοι σου εχουν δωσει πχ την Ip 192.168.1.33 τοτε θα πρεπει να την δωσεις εσυ αυτην στον ρουτερ και απο εκει μετα να παιξεις εσυ οπως θες.βεβεα οι ρυθμισεις δεν θα ειναι οτι πιο ευκολο.
konstadis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 ρε παιδια εγω απλα ρωταω αν κανει η οχι. αμα δεν κανει με τπτ να το παω πισω κ ας αναψω κερακι για να το παρουν πισω... τωρα αμα κανει σιγουρα τοτε οκ θα προσπαθησω με καθε τροπο να το συνδεσω, αν κ ειναι διαδικασια γιατι πρεπει να παω στον admin των κτιριων κ να ζητησω να κανουν reset στη mac address. Ομως ρωταω αν κανει κ με καιει τοσο γιατι δεν μπορω καθε 3 και λιγο να κανω reset στη mac address. Κανει τελικα η οχι? Δεν με ενδιαφερει το σημα απλα θελω να κανω την δουλεια μου. Δεν ειναι κ κανα τεραστιο το δωματιο....Ενα 4*4 χωρις τοιχους χωρις τπτ. Θεμα λοιπον ισχις σηματος δεν τιθεται. απλα θελω να ξερω αν κανει ωστε να παω αυριο να κανω reset την mac...
poulinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 kanonika πρεπει να κανειχωρις να βαζω χερι στην φωτια.διοτι αμα δεν κανει ενας ρουτερ τοτε δεν κανει τιποτα.αλλιως και να μην παιξει ετσι υπαρχει και αλλη πατεντα.θα παρει ιντερνετ το ενα pc και θα δωσει στα αλλα με δευτερη καρτα δικτυου.λυσεις υπαρχουν.
dark_banishing Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα. Κάνει αυτό που έχεις. Στο εγγυώμαι 100%.
konstadis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 τελεια παιδια. σημερα ζητησα reset το password κ τελικα ολα πηγαν καλα. με το που το συνδεσα το modem δουλεψε τελεια γρηγορα κ ευκολα...!!! ολα πηγαν ρολοι. ηδη συνδεθηκαν κ τα τρια pc στο ιντερνετ. thnxs για την βοηθεια:-D πολυ απλο τελικα ηταν...;):cool:
dark_banishing Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Πολύ ωραία ! Πάντως ακόμα δεν κατάλαβες ότι δεν είναι modem αυτό που αγόρασες. Σκέτο router είναι !
poulinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Πολύ ωραία ! Πάντως ακόμα δεν κατάλαβες ότι δεν είναι modem αυτό που αγόρασες. Σκέτο router είναι ! τωρα το εχει καταλαβει.πολλυς κοσμος τα μπερδευει και το ιδιο γινετε συχνα και με τα linksys>πανε και παιρνουν τα μοντελα wrt αντι για wag Που ειναι σκετο ρουτερ και προσπαθουν να βαλουν στην wan/internet το τηλεφωνικο και μετα λενε γιατι δεν κανει sync to λαμπακι του ιντερνετ.οσο για το φιλο πιιο πανω καλο θα ηταν να γραψει τι εκανε για να το δει καποιος που ισως το χριαζεται γιατι σιγουρα καποιος θα το θελει να το κανει και ο ιδιος.τι ip εδωσες στον ρουτερ?απο το πανεπιστημιο σου δινουν ip για το Pc η περνεις apo dhcp>ετσι να μαθαινουμε και εμεις.
konstadis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 εχω καταλαβει ποια ειναι η διαφορα router με modem router. Οσο για το τι εκανα?? Τπτ να φανταστεις μονο κωδικο εβαλα στην συνδεση. Πως λειτουργει?Απλα εκανα restart την mac address κλειδψσε ατην του ρουτερ κ αυτο μονο. Δεν δινουν IP κ ολα τα σχετικα. Απλα με το reset στην mac που γινετε στο πρωτο pc που θα συνδεσεις κλειδωνει αυτοματα ωστε να μπορει να εχει μονο αυτο το pc internet. Αν θελει καποιος φιλος βοηθεια τοτε no problem να τον βοηθησω.
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 κωδικο στην συνδεση η εννοεις κωδικο στο ασυρματο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.