Πέτρος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Λοιπόν, λόγω μλκίας μου, το Kaspersky κατά το μηνιαίο scan έσβησε κάτι που δεν έπρεπε με αποτέλεσμα να μην έχω ήχο από την onboard κάρτα ήχου. Συγκεκριμένα, ενώ οι συσκευές στον πίνακα ελέγχου δείχνουν σωστά περασμένες, το πρόγραμμα ήχου (nVidia Mixer/Soundstorm) δε μπορεί να ξεκινήσει και βγάζει την παρακάτω εικόνα: http://img18.imageshack.us/img18/333/clip4.png Απεγκατέστησα και επανεγκατέστησα τους οδηγούς της μητρικής (τους ίδιους που είχα πριν, με τις απαραίτητες επανεκκινήσεις), τίποτα. Πέρασα τους οδηγούς από Windows Update, τζίφος. Επειδή πραγματικά δεν έχω ούτε όρεξη ούτε χρόνο κι επειδή υπάρχουν κι άλλα στη μέση (dual boot με Win7), γνωρίζετε πώς μπορώ να το λύσω? Σύστημα: MSI K7N2G-ILSR (nForce2), WinXPEngProSP3, System Restore: off Ευχαριστώ.
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 1. Δοκίμασες μια επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία; 2. Στον πίνακα ελέγχου-ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής-καρτέλα υλικό, εμφανίζεται η κάρτα ήχου; 3. Στην διαχείριση συσκευών υπάρχει καμιά συσκευή που είναι απενεργοποιημένη ή με ερωτηματικό; 4. Στο BIOS έλεγξες αν είναι ενεργή η κάρτα ήχου στην καρτέλα Integrated peripherals;
Πέτρος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Φίλε μου micos, όπως έγραψα και παραπάνω, System Restore=off. Ναι, η κάρτα ήχου δείχνει σωστά περασμένη. Όσο για το BIOS στα 7 ο ήχος λειτουργεί μια χαρά, οπότε δεν φταίει αυτό. Κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά, το Kasp έσβησε (θεωρόντας το μολυσμένο) το: c:\windows.0\system32\audiosrv.dll Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω? Ok, prob solved... Τελικά κατέβασα το ρημαδιασμένο και όλα λειτουργούν σωστά... νομίζω!
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Αυτό θα σου έλεγα να κάνεις αλλά το έκανες μόνος σου. Το περίεργο είναι όμως γιατί δεν γινόταν μόνο του εγκατάσταση με τους drivers.
dkoum Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 αλλος τροποσ μεσα απο command prompt τρεχεις την εντολη sfc /scannow και ελεγχει τα αρχεια των windows
Πέτρος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δε λες πάλι καλα που μια φίλη, σε τελείως άσχετη φάση, μου είπε: "Καλά, γιατί δεν κοιτάς από το report του KIS τί έσβησε για να δεις τι ψάχνεις" - ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό. Τώρα γιατί δεν το πέρασε μόνο του στην επανεγκατάσταση... Άβυσσος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.