egalps Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα! Εδώ και κάποιες μέρες έχω την εξής απορία.Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο παράδειγμα.Παρακολουθώντας την σειρά του mega "η πολυκατοικία" πρόσεξα ότι βασίζεται σε κάποιο ξένο σήριαλ που προβάλλεται σε κάποιο κράτος στο εξωτερικό.Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:Η ελληνική σειρα που είναι βασισμένη στη ξένη είναι ακριβώς η ίδια;Εννοώ πως αν κάποιος παρακολουθεί και τις δυο σειρές θα δει ακριβώς το ίδιο πράγμα ,με το ίδιο σενάριο και τα ίδια λόγια απλά σε άλλη γλώσσα.Με άλλα λόγια τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "βασισμένο στη τάδε σειρά"; Η ερώτηση φυσικά δεν αφορά μόνο τη 'πολυκατοικία" αλλά οποιαδήποτε σειρά.
Land_Of_Banania Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Συνήθως αφορά τη φιλοσοφία (έχω πχ μια πολυκατοικία που η γειτόνισσα η μία είναι στριμμένη και γκομενίζει, ο γείτονας είναι παράξενος μπάτσος - δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο σενάριο-), τους χαρακτήρες και τις σχέσεις μεταξύ τους κλπ. Πολλές φορές μάλιστα και τα σκηνικά είναι πανομοιότυπα (νομίζω πχ στο Ευτυχισμένοι μαζί με τον Μπέζο). Επίσης και το σενάριο μπορεί να είναι τελείως ίδιο (όπως στη Μαρία την άσχημη). Το μόνο που δεν μπορεί να είναι ίδιο είναι τα αστεία και γενικά οι διάλογοι που προσαρμόζονται στην κουλτούρα της κάθε χώρας (με τραγικά αποτελέσματα πολλές φορές ). Γενικά το πόσο ίδια θα είναι η σειρά εξαρτάται νομίζω από την εταιρεία που πουλάει τα δικαιώματα της σειράς και το βαθμό ελευθερίας που αφήνει στον αγοραστή της. Πάρε παράδειγμα το τηλεπαιχνίδι "ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος" που έχει παίξει πανομοιότυπο σ' όλο τον κόσμο. Εκεί ακόμα και το ύφος του παρουσιαστή έπρεπε να είναι συγκεκριμένο.
soturin Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Και το σ'αγαπώ μ' αγαπάς μεταφορά ξένης σειράς είναι (από καναδά αν δεν κάνω λάθος) αλλά το σενάριο της παπαδοπούλου το έκανε εντελώς οικείο (ελληνικά κουσούρια κτλ κτλ)
cosmos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Το concept είναι το ίδιο γενικά.Διάλογοι και λεπτομερειακή πλοκή όχι απαραίτητα...αυτά τα προσαρμόζει ο εκάστοτε ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.