parsifal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Το αρχείο της ΕΡΤ θα ήταν μια πολύ καλή πρώτη αντίστοιχη κίνηση από μεριά μας. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμο, γιατί να μη χρησιμοποιηθεί το πρωτόκολλο bittorrent για την αποδοτικότερη διανομή του ;-) Νομίζω πως το είχαμε καλύψει αυτό σε παλαιότερο thread: Το έργο «Ανάδειξη του ιστορικού οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ στην Κοινωνία της Πληροφορίας για τον Πολιτισμό» κάνει χρήση της πλατφόρμας Windows Media Services για τη μετάδοση (streaming) του ψηφοποιημένου υλικού στο κοινό. Τώρα είναι μάλλον λίγο αργά, τουλάχιστον όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου έργου (και των συμβολαίων που υπάρχουν από πίσω)...
alexzzz Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Ναι, αλλά τώρα που θα είναι νόμιμο δεν θα τα κατεβάζει κανείς... αν δεν παρανομήσεις λίγο δεν έχει νόημα.
vagpap Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Νομίζω πως το είχαμε καλύψει αυτό σε παλαιότερο thread: Το έργο «Ανάδειξη του ιστορικού οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ στην Κοινωνία της Πληροφορίας για τον Πολιτισμό» κάνει χρήση της πλατφόρμας Windows Media Services για τη μετάδοση (streaming) του ψηφοποιημένου υλικού στο κοινό. Τώρα είναι μάλλον λίγο αργά, τουλάχιστον όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου έργου (και των συμβολαίων που υπάρχουν από πίσω)... Ναι, αλλά νομοτελειακά σε έργα πληροφορικής στην Ελλάδα, κάποια στιγμή έρχεται και η "ανάγκη" αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, με νέους διαγωνισμούς και νέα κόστη...
parsifal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Ακόμη κι έτσι, δε νομίζω ότι η [πολιτική/τεχνοκρατική] κουλτούρα που έχουμε στην Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδο που να ευνοεί/προκρίνει τέτοιες λύσεις. Ούτε είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, για το προσεχές μέλλον τουλάχιστον. Μακάρι να βγω ψεύτης, και αισχρός μάλιστα...
AggeLON Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 tv tax = φορος για την κατοχη τηλεοπτικου δεκτη. Με τα λεφτα αυτα χρηματοδοτειται η δημοσια τηλεοραση και συνηθως δεν εχει διαφημισεις ουτε για δειγμα. Σόρυ για το οφφτοπικ, αλλά επειδή μένω στην Αγγλία εδώ και ορισμένα χρόνια, ο φόρος στον οποίο αναφέρεσαι λέγεται tv licence, τον οποίο όπω είπες πληρώνεις αν έχεις κάποιο δέκτη. Τα κανάλια όμως που προσφέρονται είναι 4-5 (BBC 1 - 3, channel 4, iTV μπορεί και περισσότερα, δεν έχω τηλεόραση εδώ και 2 χρόνια), είναι ΑΣΧΡΑ, γεμάτα κωλο-σειρές και αγγλικό χιούμορ και ΓΕΜΑΤΑ διαφημίσεις, κάθε 10-15min. Μακάρι το υπερβολικά μεγάλο tv licence να υπήρχε ώστε να είναι ad-free η τηλεόραση, αλλά μάλλον είναι ακόμη ένας φόρος απο την αγαπημένη κυβέρνηση.. Εδώ ακόμη και το κατούρημα κοστίζει.. Πολλά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα