Προς το περιεχόμενο

Overclocking στον Q9400 (2.66 GHz)

Hontz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνα με 400 fsb και όλα τα ρεύματα στο auto. Μετά γύρισε τα manual και άρχισε να τα κατεβάζεις μέχρι να βρεις το σημείο 0. Κάθε φορά μια αλλαγή μόνο και καπάκι τεστάρισμα προκειμένου να πιστοποιείς πως είσαι στο σωστό δρόμο. Αυτό παράλληλα θα σε βάλει σιγά,σιγά στο νόημα του τι αλλάζουμε, πως και πότε.

Το google πάντως να ξέρεις πως θα είναι το δεξί σου χέρι.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μέχρ τώρα το έχω πάει στα 350 με μισάωρο στρεσσάρισμα πυρήνων, τάση 1,2V και θερμοκρασίες (περίπου) σε full 58 53 51 52 και σε idle 29 31 35 35. Eίμαι καλά γενικά;

Δημοσ.

Όχι.

Πιστεύω πως είναι πολύ αυτό το ρεύμα και η θερμοκρασία για τόσο λίγο που το ανέβασες.

Επίσης δε μου αρέσει αυτή η απόκλιση στη θερμοκρασία που έχουν μεταξύ τους οι πυρήνες.

Δημοσ.

Aκολούθησα την συμβουλή σου και πήγα το FSB στο 400 με auto όλες τις τάσεις. Το στρεσσάρω για μια ώρα το σύστημα και λέω αποτελέσματα. Αν και βλέπω υψυλές θερμοκρασίες-κοντά στο 70 κατά μέσο όρο. Να κατεβάσω τις τάσεις μετά το stressing;

Δημοσ.

Οντως οι θερμοκρασιες ειναι πολυ υψηλες.

Ριξε την ταση ποιο χαμηλα. Να φανταστεις εγω εχω 46 43 46 44 στα 3.6 με 1.25 ν.

Δημοσ.

Η ψύκτρα που έλεγες στην αρχή είναι επάνω στον επεξεργαστή έτσι;

Πάστα έχεις βάλει; Τι κουτί έχεις;

Πριν το στρεσάρεις δες τι τιμή vcore σου δίνει σε auto με το cpu-z, κάνε επανεκκίνηση και βάλε 1-2 κλικ λιγότερο μετά manual. Κατόπιν ξεκίνα το τεστ. Πιο τεστ χρησιμοποιείς;

Δημοσ.

μεσο ορο 70?? ειναι παρα πολυ!!! Μηπως δεν εχει καθησει καλα η ψυκτρα?? σε idle χωρις clock ποσο ειχες?

Δημοσ.

Παιδιά σας μιλάω από άλλο υπολογιστή...το πήγα από τα 350 στα 400 (κατευθείαν) και στρέσσαρα τους πυρήνες. Σε κάποια στιγμή και ενώ έκανα μια άλλη εργασία μου κόλλησαν τα πάντα και αναγκάστηκα να κάνω reset. Μετά όμως βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση καθώς...κάτι συνέβαινε... Συγκεκριμένα ενώ ο υπολογιστής είναι αναμένος (ανεμιστήρες δουλεύουν, τα φώτα είναι αναμένα+της κάρτας γραφικών) η οθόνη συμπεριφέρεται σαν να είναι κλειστός. Συγκεκριμένα είναι σε power saving mode. Δεν ξέρω τι να κάνω...σας παρακαλώ...ΒΟΗΘΕΙΑ

Δημοσ.

Για αυτο δεν κανοθμε μεγαλες αλλαγες και με τοσο υψηλες θερμοκρασιες που ειπες οτι εχεις!

κανε οτι σου ειπε ο αλεξης για αρχη και βλεπουμε μετα

Δημοσ.

καθώς ανοίγεις τον υπολογιστη πατα dell οταν το δεις στην οθονη, αφου μπεις στο bios κανε load setup defaults μετα save and exit και πιστευω να ξεκινησει ο υπολογιστής σου με τις default ρυθμίσεις της μαμάς του, το o/c το κάνουμε σιγά σιγά ανα 5 MHZ και κάνοντας πολύωρα τεστ.

Δημοσ.
καθώς ανοίγεις τον υπολογιστη πατα dell οταν το δεις στην οθονη, αφου μπεις στο bios κανε load setup defaults μετα save and exit και πιστευω να ξεκινησει ο υπολογιστής σου με τις default ρυθμίσεις της μαμάς του, το o/c το κάνουμε σιγά σιγά ανα 5 MHZ και κάνοντας πολύωρα τεστ.

Aφου το παιδι λεει οτι δεν εχει καθολου εικονα....

Δεν γινεται να μπει στο bios.

Οποτε ας κανει clear cmos με το jumper

Δημοσ.

Για αρχή κλείσε το ρεύμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό και λογικά είσαι έτοιμος. :-)

Γιατί το πειράζεις ρε παιδάκι μου;

Του έβγαλες τα μάτια!!

Δε σ'άρεσε έτσι όπως ήταν; :lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Παιδιά έγινε κάτι το τρομερό. Το πήγα για επισκευή και μετά από 3-4 μέρες μου είπε ο τεχνικός πως μου έχει καεί η κάρτα γραφικών. Πφφφφφφφφφφφφφφφφ...τελικά πήρα την ίδια αλλά αυτή της powercolour. Δεν καταλαβαινω πως έγινε αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...