Προς το περιεχόμενο

συνδεση 2 υπολογιστων μεσω ιδιου μοντεμ

apostoliskap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καλησπερα.ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα να σας ρωτησω κατι που εδω και καιρο ψαγνω αφου ειμαι και λιγο ασχετος απο υπολογιστες.εχω 2 υπολογιστες εναν στο σαλονι που εχει συνδεση στο ιντερνετ και εναν στο δωματιο.αυτος στο σαλονι εχει μοντεμ και ρουτερ και θα ηθελα να σας ρωτησω με ποιον τροπο θα μπορουσα να βαλω ιντερνετ στον υπολογιστη του δωματιου μεσω του μοντεμ.ελπιζω να εχω την βοηθεια σας γιατι την χρειαζομαι παρα πολυ.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δηλαδη παιρνοντας ενα απλο καλωδιο λυνονται τα προβληματα μου?σας παρακαλω βοηθηστε με γιατι εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να κανω.

Δημοσ.

Αν το πρωτο πισι, το εχεις συνδεμενο με το μοντεμ-ρουτερ, μεσω LAN και οχι usb, τοτε:

Αν το ρουτερ, εχει παραπανω απο μια θυρα για LAN, απλα φτιαχνεις (η σου φτιαχνουν σε ενα μαγαζι με ηλεκτρικα) ενα καλωδιο UTP straight (και οχι crossover), και συνδεεις το 2ο πισι σου με το ρουτερ.

Αν ο ρουτερ ομως δεν εχει αλλη θυρα lan (παρα μονο την μια που εχεις πανω το 1ο πισι σου), τοτε αγοραζεις ενα switch (ειναι παμφθηνα πλεον, κατω απο 20ε), κι ενα μικρο fix UTP καλωδιο. Συνδεεις ολα (ρουτερ, 1ο πισι, 2ο πισι), πανω στο switch, και εισαι ετοιμος.

Λογικα το 2ο πισι θα μπει στο ιντερνετ αμεσως.

Δημοσ.
δηλαδη παιρνοντας ενα απλο καλωδιο λυνονται τα προβληματα μου?σας παρακαλω βοηθηστε με γιατι εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να κανω.

Οπως σου λεει και ο φιλος pournaras ενα απλο καλωδιο ετοιμο απο μαγαζι με υπολογιστες κλπ και εισαι ετοιμος αφου λες οτι το modem σου ειναι και router οποτε εχει πανω απο μια υποδοχες για καλωδιο δικτυου.

Εγω τωρα απο το router μου που εχει μια θυρα ελευθερη αν συνδεσω ενα pc με καλωδιο θα μπει αμμεσα στο internet.

Δημοσ.

να ρωτησω και εγω κατι στο θεμα αυτο...αν βαλω 3 πισι σε μια συνδεση η ταχυτητα θα γινει 1/3 της αρχικης σε καθε πισι;;:-)

ευχαριστω

Δημοσ.
να ρωτησω και εγω κατι στο θεμα αυτο...αν βαλω 3 πισι σε μια συνδεση η ταχυτητα θα γινει 1/3 της αρχικης σε καθε πισι;;:-)

ευχαριστω

Στο σερφαρισμα δεν θα δεις διαφορα.Στο up και down φυσικα θα μοιραστει οταν γινεται ταυτοχρονα.

Δημοσ.
και αν δεν εχω router τι γινεται?γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν εχω

Αυτο ειναι ευκολο να τα καταλαβεις...Το modem σου ποσες υποδοχες "τρυπες" για καλωδια δικτυου εχει πισω ????

Δημοσ.

Τοτε πρεπει να κανεις αυτο που λεει ο φιλος pournaras

Αν ο ρουτερ ομως δεν εχει αλλη θυρα lan (παρα μονο την μια που εχεις πανω το 1ο πισι σου), τοτε αγοραζεις ενα switch (ειναι παμφθηνα πλεον, κατω απο 20ε), κι ενα μικρο fix UTP καλωδιο. Συνδεεις ολα (ρουτερ, 1ο πισι, 2ο πισι), πανω στο switch, και εισαι ετοιμος.

Λογικα το 2ο πισι θα μπει στο ιντερνετ αμεσως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...