Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος από το PC και υπερθέρμανση!

ταμτακος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα!Δεν ξερω πολλα απο pc.Το προβλημα ειναι το εξης;εδω και λιγο καιρο οταν ανοιγω το pc,βγαζει ενα διαπεραστικο θορυβο η μοναδα.Οταν το κλεισω και το ξανανοιξω,εχει εξαφανιστει ο θορυβος.Σημερα το πρωι,οταν το ανοιξα,εκτος απ'τον θορυβο,διαπιστωσα οτι υπερθερμαινοταν η μοναδα και δεν εβγαζε αερα απο πισω :cry:

Μπορειτε να μου πειτε αναλυτικα τι να κανω??

Δημοσ.

Μονάδα? Κεντρική μονάδα επεξεργασίας? Στο bios μπορείς να μπείς? Άμα ναι κοίτα τις θερμοκρασίες απο εκεί και πές τι βλέπεις (αλλιώς με everest ή speedfan μέσα απο τα win).

Δημοσ.

Πρώτον θα βάλεις ενα προγραμματάκι σαν το speefan για να βλέπεις τις θερμοκρασίες.

Δεύτερον...ο θόρυβος που ακούς πιθανότατα προέρχεται από κάποιο ανεμιστήρα.....του κουτιού ή αυτόν που κουμπώνει πάνω στον επεξεργαστή...ή ακόμα και της κάρτας γραφικών (αν είναι με ανεμιστήρα) ή και του τροφοδοτικού.

Τρίτον....το έχεις ανοίξει ποτέ το κουτί να το καθαρίσεις μέσα από τις σκόνες?(Γιατί η μπίχλα που πιάνουν μέσα οι ανεμιστήρες είναι απίστευτη...ειδικά αν καπνίζεις κιόλας και μαζεύεται και ανεβάζει την θερμοκρασία και τον θόρυβο φυσικά).

Πες μας και τα χαρακτηριστικά του πι σι σου...γενικά ότι άλλη λεπτομέρεια νομίζεις ότι θα φανεί χρήσιμη να καταλάβουμε από που προέρχεται το πρόβλημα.

Επίσης..όταν λες δεν έβγαζε αέρα από πίσω?Από που πίσω εννοείς?απ τον χώρο του τροφοδοτικού (ψηλά πάνω στο κουτι) ή από πιο κάτω?

Δημοσ.
Πρώτον θα βάλεις ενα προγραμματάκι σαν το speefan για να βλέπεις τις θερμοκρασίες.

Δεύτερον...ο θόρυβος που ακούς πιθανότατα προέρχεται από κάποιο ανεμιστήρα.....του κουτιού ή αυτόν που κουμπώνει πάνω στον επεξεργαστή...ή ακόμα και της κάρτας γραφικών (αν είναι με ανεμιστήρα) ή και του τροφοδοτικού.

Τρίτον....το έχεις ανοίξει ποτέ το κουτί να το καθαρίσεις μέσα από τις σκόνες?(Γιατί η μπίχλα που πιάνουν μέσα οι ανεμιστήρες είναι απίστευτη...ειδικά αν καπνίζεις κιόλας και μαζεύεται και ανεβάζει την θερμοκρασία και τον θόρυβο φυσικά).

Πες μας και τα χαρακτηριστικά του πι σι σου...γενικά ότι άλλη λεπτομέρεια νομίζεις ότι θα φανεί χρήσιμη να καταλάβουμε από που προέρχεται το πρόβλημα.

Επίσης..όταν λες δεν έβγαζε αέρα από πίσω?Από που πίσω εννοείς?απ τον χώρο του τροφοδοτικού (ψηλά πάνω στο κουτι) ή από πιο κάτω?

ευχαριστω καταρχην!Λοιπον,ο αερας δεν εβγαινε απ'το χωρο του τροφοδοτικου ψηλα στο κουτι οπως εγραψες κι εσυ.Απο'κει προερχεται κι ο θορυβος.Δεν το'χω καθαρισει ποτε απ'τις σκονες 4 χρονια που το'χω.Πριν λιγο ξαναρχισε να κανει θορυβο,αν και συνηθως κανει στην εναρξη :cry:
Δημοσ.

Α ωραία ....οπότε το τροφοδοτικό είναι ο φταίχτης!!Τώρα ή έχουν παραδόσει πνεύμα ο-οι ανεμιστήρες που έχει μέσα ή έχουν στουφώσει αφού δεν το έχεις καθαρίσει ποτέ.

Λύσεις: Αν πιάνουν τα χέρια σου τα ξεσυνδέεις ΌΛΑ απ το ρεύμα και προσεκτικά ανοίγεις το τροφοδοτικό και βάζεις μέσα σκούπα ηλεκτρική --πιστολάκι και το κάνεις καινούριο!!!

Αναθέτεις αυτήν την δουλειά σε κάποιον φίλο σου.

Αν δεις ότι παρέδωσαν εντελως πνευμα...αγοράζεις καινούριο.

Επ ευκαιρια που θα ανοιχτεί....καθαρίζεις και το υπόλοιπο κουτί!!;)

Δημοσ.

ok,thanks!Μαλλον θα το δωσω σε καποιον εμπειρο φιλο να το ανοιξει για να μην κανω κανενα λαθος.Ελπιζω να ειναι μονο θεμα καθαριοτητας για να μην χρειαστει να τα σκασω :eek:

Δημοσ.
Οοοοοκ!! Ενημέρωσε μας μετά την εγχείρηση ;)
τα πραγματα μεχρι στιγμης εχουν εξελιχθει ως εξης:πηγα το pc σ'εναν μαστορα που μου ειπε οτι το τροφοδοτικο κανει θορυβο γιατι εχει στουφωσει απο χωματα και σκονες τοσο καιρο...το φυσηξε εξωτερικα χωρις αποτελεσμα ομως,ενω μου ειπε οτι τα τροφοδοτικα ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ για λογους ασφαλειας ,επομενως κι ο ιδιος δεν επεχειρησε κατι αναλογο...Ωστοσο σε μια ερευνα μου στο ιντερνετ ειδα οτι εκτος ρευματος μπορουν ν'ανοιχτουν και να καθαριστουν μ'ενα πινελο κι ενα blower.Απ'την αλλη,ενα φιλαρακι μου ειπε οτι,αντι να δωσω εξω να γινει αυτη η δουλεια,με τα ιδια λεφτα και κατι παραπανω μπορω ν'αγορασω καινουργιο τροφοδοτικο...Ποια ειναι η γνωμη σας για ολα αυτα??
Δημοσ.
τα πραγματα μεχρι στιγμης εχουν εξελιχθει ως εξης:πηγα το pc σ'εναν μαστορα που μου ειπε οτι το τροφοδοτικο κανει θορυβο γιατι εχει στουφωσει απο χωματα και σκονες τοσο καιρο...το φυσηξε εξωτερικα χωρις αποτελεσμα ομως,ενω μου ειπε οτι τα τροφοδοτικα ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ για λογους ασφαλειας ,επομενως κι ο ιδιος δεν επεχειρησε κατι αναλογο...Ωστοσο σε μια ερευνα μου στο ιντερνετ ειδα οτι εκτος ρευματος μπορουν ν'ανοιχτουν και να καθαριστουν μ'ενα πινελο κι ενα blower.Απ'την αλλη,ενα φιλαρακι μου ειπε οτι,αντι να δωσω εξω να γινει αυτη η δουλεια,με τα ιδια λεφτα και κατι παραπανω μπορω ν'αγορασω καινουργιο τροφοδοτικο...Ποια ειναι η γνωμη σας για ολα αυτα??

αν θες να γινει μια δουλεια σωστα καντην μονος σου.ανοιξε το προσεκτικα και με υπομονη παρε η το πιστολακι η τον συμπιεσμενο αερα απο e-shop και φυσηξε το να τελειωνεις με αυτην την υποθεση να δουμε τελικα αν οντως φταιει το τροφοδοτικο.

αν τελικα ειναι αχρηστο το τροφοδοτικο τοτε θα παρεις αλλο προς το παρον καθαρισε το και βλεπουμε.

Δημοσ.

ΕΚΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ μπορείς να το ανοίξεις προσεκτικά και να το καθαρίσεις...δεν έχεις ιδέα για το τί θα βγάλεις από κει μέσα!!!Βασικά οι ανεμιστήρες που έχει μέσα, έχουν μπουκώσει και κάνουν όλον τον τζερτζελε.Επαναλαμβάνω....Βγάλτο απ το ρεύμα πρώτα...ξεκουμπωσέ τα ρευματα από μητρική σκληρούς κτλ....ξεβιδωσε το απ το κουτί πάρτο στα χέρια σου άνοιξε το ...πήγαινε σε κανα μπαλκόνι....φόρα και καμια μάσκα!!!! και ξεκίνα να καθαρίζεις με ότι έχεις μπατονέτες-πιστολάκι για τα μαλλιά-ηλεκτρική σκούπα...

(Εγώ για την μάκα που πιάνει στους ανεμιστήρες χρησιμοποιώ μπατονέτα με λίγο οινόπνευμα).

Λογικά κανένας μάστορας δεν θα κάτσει να το ανοίξει...απλά θα το φυσήξει εξωτερικά όπως έκανε σ εσένα.

Το ξανακουμπώνεις επάνω και σίγουρα από θόρυβο θα έχεις λιγότερο.Δοκίμασε πρώτα να το καθαρίσεις και αν δεις ότι κάπου στραβώνει το πράγμα μετά αγοράζεις καινούριο...

ΥΓ: Συμφωνώ 100% με τον d3mon :ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ...ΚΑΝΤΗΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!

Από περιέργεια...σου πήρε χρήματα ο μάστορας για το φύσημα??

Δημοσ.
Από περιέργεια...σου πήρε χρήματα ο μάστορας για το φύσημα??

αν του πηρε χρηματα ειναι απατεωνας.ας το εδινε σε εμενα καλυτερα να του το κανω και τσαμπα.

Δημοσ.

Εαν δεν βαριέσαι την βόλτα του κουτιού, ένα πετυχημένο φύσημα μπορεί να γίνει στο κοντινότερο βενζινάδικό σου, με τον αέρα για τα λάστιχα. Απλά μην είσαι ακριβώς από πάνω όταν πατήσεις το λεβιεδάκι από το μανόμετρο γιατι θα φάς όλη τη σκόνη στα μουτρα :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...