themis1983 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 καλησπέρα είμαι αγγλία και έχουμε μια 20 άρα σύνδεση και όταν κατεβάζει κάποιος rapidshare κολλάνε οι άλλοι θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να μπω μέσα στο router και να φτιάξω ρυθμίσεις έτσι ώστε αυτό που κατεβάζει να έχει ίση ταχύτητα με τους άλλους όχι να τι ρουφάει ουσιαστικά η κάποια άλλη λύση στο πρόβλημα thanks for your time
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος, αυτό γίνεται με την επιλογή QoS στο roter, αλλά δεν γνωρίζω πως ακριβώς, δεν το έχω κάνει ο ίδιος. Ένας φίλος το έχει ρυθμίσει έτσι για να μην τον κολλάει όταν παίζει wow και κατεβάζει torrents. Αν ξέρει κάποιος τον τρόπο ας ποστάρει ή κανε αναζήτηση στο google.
atpapadi Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δοκίμασε να κατεβάσεις το netlimiter το οποίο το εγκαθιστείς στον εκάστοτε υπολογιστή μέσα στο δίκτυο γιατι με το QoS σε απλούς router δεν θα δεις αποτελέσματα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα σου. Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να ρυθμίζεις πόσο b/w θα έχει δικαίωμα η κάθε εφαρμογή να χρησιμοποιεί. Δεν ειναι και η καλύτερη λύση αλλά είναι η απλούστερη.
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν μπορέσεις να πείσεις αυτόν που κατεβάζει ότι πρέπει να βάλει κάτι τέτοιο και να περιορίζει την ταχύτητά του, νομίζω μπορείς να τον πείσεις να βάλει και έναν download manager που να μπορεί να ορίζει την ταχύτητα από αυτόν και να μην πιάνει όλο το badwidth. Εκεί είναι το πρόβλημα με το netlimiter στην συγκεκριμένη περίπτωση.
themis1983 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 ναι δεν υπάρχει κάποια λύση χωρίς να το δει αυτός? από το router? και αυτό το QoS τι σημαίνει που είναι στο router?
micos000 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Είναι το Quality Of Services και ορίζει το επίπεδο προτεραιότητας στο internet σε διάφορες υπηρεσίες. Πως ακριβώς ρυθμίζεται δεν το γνωρίζω. Ψάξε στο google για Configure QOS χχχχχχ, και άλλαξε τα χχχχχ με το router σου.
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Αν δεν βρίσκεις στις ρυθμίσεις του router σου το QoS, τότε θα ρυθμίζεται μέσα από Telnet και Command Line. Αν δεν ξέρεις τι κάνεις καλύτερα να μην πειράξεις κάτι τέτοιο. Εκτός αν ξέρεις κανένα σαΐνι που ασχολείται με δικτυακά.
themis1983 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 μπα δε ξέρω τίποτα άλλο δεν υπάρχει ...?
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Η επόμενη λύση είναι μέσω software π.χ. Net limiter, αλλά πρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση στο pc που σε ενδιαφέρει ή να ζητήσεις από αυτούς που κατεβάζουν από το rapid να βάλουν κάποιο manager που να μπορεί να περιορίζει την ταχύτητα κατεβάσματος και να το συμμαζέψουν π.χ. στο 1/3 με 1/4 του συνολικού baudwidth. Αλλιώς, κάνε δική σου σύνδεση και άσε τους άλλους να παιδεύονται.
themis1983 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 κρίμα άλλη λύση δεν υπάρχει δηλαδή...?
nske Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Το μόνο μέρος από το οποίο είναι φυσικά δυνατόν να επιβάλεις τέτοιον περιορισμό (εκτός από τους ίδιους τους υπολογιστές έναν-έναν) είναι ο router. Αν ο router δεν κάνει αυτό που θέλεις και δε θέλεις να εγκαταστήσεις κάτι στους υπολογιστές (το οποίο ούτως ή άλλως θα μπορούσε να παρακαμφθεί εύκολα), αναγκαστικά αυτό που μένει είναι να χρησιμοποιήσεις άλλο μηχάνημα για router. Αν υπάρχει κάποιος παλιός υπολογιστής που να κάθεται, θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά.
themis1983 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Το μόνο μέρος από το οποίο είναι φυσικά δυνατόν να επιβάλεις τέτοιον περιορισμό (εκτός από τους ίδιους τους υπολογιστές έναν-έναν) είναι ο router. Αν ο router δεν κάνει αυτό που θέλεις και δε θέλεις να εγκαταστήσεις κάτι στους υπολογιστές (το οποίο ούτως ή άλλως θα μπορούσε να παρακαμφθεί εύκολα), αναγκαστικά αυτό που μένει είναι να χρησιμοποιήσεις άλλο μηχάνημα για router. Αν υπάρχει κάποιος παλιός υπολογιστής που να κάθεται, θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά. ενδιαφέρον για πες τι μπορούμε να κάνουμε? και στο router μέσα (έχω netgear) έχει ρυθμίσεις αλλα που πάω?
nske Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 ενδιαφέρον για πες τι μπορούμε να κάνουμε? Υπάρχουν εξειδικευμένες διανομές Linux και *BSD (π.χ. IPcop ή PFsense) που προσφέρουν και αυτή τη λειτουργία -ανάμεσα σε πολλές άλλες- μέσω σχετικά απλών γραφικών Interfaces (οι ίδιες λειτουργίες βέβαια υπάρχουν σε οποιαδήποτε διανομή των λειτουργικών, αλλά όχι με τόσο απλά intefaces). Θα μπορούσες π.χ. να εγκαταστήσεις κάποια τέτοια διανομή σε κάποιον υπολογιστή που σου περισσεύει και να χρησιμοποιείται αυτός ως gateway για όλους. και στο router μέσα (έχω netgear) έχει ρυθμίσεις αλλα που πάω? Αν υποστηρίζει ο router κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει και κάποιο documentation. Δυστυχώς οι περισσότεροι τέτοιοι routers που έχω δει δεν έχουν αναλυτικό documentation για τόσο εξειδικευμένα features. Εκεί θα πρέπει είτε να διαβάσεις θεωρία (TCP/IP, QoS / Traffic Shaping/Queuing) και να πειραματιστείς με το command interface (συνήθως η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω telnet ή ssh), ή να βρεις κάποιον που να το έχει κάνει και να έχει τον ίδιο router.
themis1983 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 πω δύσκολα τα πράγματα.... δεν είναι αυτά για μένα... ευχαριστώ πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.