Προς το περιεχόμενο

Δίλλημα για επεξεργαστή

andrip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα ψιλοδίλλημα σχετικά με νέο επεξεργαστή.

Έχω έναν (αρκετά παλιό) core 2 duo 6320. Επειδή το σύστημα φτύνει πλέον πάω για καινούργιο. Το δίλλημα είναι το εξής. Μου έχει κάτσει να πάρω AMD Phenom II X3 720 Black Edition (150€) και νέα μητρική (προφανώς). Τον επεξεργαστή και τη μητρική που έχω τώρα θα τα σκοτώσω κανένα 100άρικο. Σύνολο ο Phenom λοιπόν και μία μητρική (γύρω στα 100€) θα κοστίσει 250€-100€= 150€.

Η άλλη λύση είναι να κρατήσω τη μητρική που έχω και να πάρω έναν Intel Quad Core που απ'οτι βλέπω ο φθηνότερος είναι ο 8200 στα 165€. Οπότε λεφτά πάνω κάτω στα ίδια είμαστε. Σαν επιλογή τι θεωρεί ο καθένας σας καλύτερο;

Κριτήριο δεν είναι τα παιχνίδια (παίζω αλλα δε με ενδιαφέρει αυτό) κύριες εφαρμογές είναι photoshop, illustrator, dreamweaver και γενικά βαριές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Ευχαριστώ για όσους κάθησαν και το διάβασαν :P

Δημοσ.

μια παρα πολυ φτηνη λυση ειναι να ψαχτεις και για κανεναν c2d 7400 ΑΝ τον υποστηριξει η μητρικη σου, με το μεγαλο multiplier που εχει θα ανεβει χωρις να ζορισεις και mobo/ram

Δημοσ.

Καλύτερα βρες κανένα εξειδικευμένο τεστ για τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσεις. Ο AMD γενικά θα είναι πιό γρήγορος πάντως επειδή οι περισσότερες εφαρμογές δε χρησιμοποιούν πάνω από 2 πυρήνες. Έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης συχνότητας, που η καλύτερη σχεδίαση του CORE 2 δεν μπορεί να το ξεπεράσει.

Δημοσ.

μάλλον στις εφαρμογές που θες παίζει ρολο και η μεγάλη cache. ο Phenom II έχει L3 cache που δεν έχει κανένας core2. τώρα καλύτερα να βρείς συγκριτικά με αυτά τα progs για να δεις ποιος CPU είναι πιο efficient.

Δημοσ.

κανενας core2duo δεν ειναι πιο γρηγορος απο τον 720ΒΕ. εξαλλου η AMD σε αυτην την κατηγορια σκοπευε να χτυπησει με τους τριπυρηνους. και εχει το πλεονεκτημα του επιπλεον πυρηνα. οι τετραπυρηνοι ειναι αλλου ομως!

Δημοσ.

εγω αν ηθελα να αλλαξω εναν C2D και με ενδιεφερε το Multitasking σιγουρα δε θα ξαναεπαιρνα διπυρηνο. Δεν ειναι προτιμοτερο να εχεις παραπανω αλογα σε ενα καρο παρα να ντοπαρεις αυτα που εχεις ηδη?

Δημοσ.

thx παιδιά για τις γνώμες σας, κι εγώ προς Phenom 720 BE κοιτάζω τελικά

ποια μητρική έχεις;

μητρική έχω μία της Gigabyte GA-965P-S3 δε βγαίνει πλέον

Δημοσ.

ο 8200 ειναι καλη λυση για πολυπυρηνα προγραμματα αλλα 100% παιζει σε Vista..Με συμβατες πλεον εφαρμογες..

Δημοσ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...