Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή μητρικής χωρίς Format

coreygaylas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ακούσει πολλές φορές άτομα να ζητάνε μεταφορά της δουλειάς τους σε άλλο δίσκο/εγκατάσταση κ.τ.λ. Οι λύσεις σε αυτό είναι:

α) Εφόσον είναι νόμιμος κάτοχος των λογισμικών επικοινωνεί με την υποστήριξη και ζητάει να του δώσουν ασφαλή τρόπο για migration.

β) Κάποιος που μα*άει και δέρνει σε Windows αναλαμβάνει να του μεταφέρει αυτά που θέλει στη νέα εγκατάσταση.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Επειδη σημερα κιολας "ανταλλαξα" μητρικες-cpu-ram σε 2 pc, να αναφερω τα αποτελεσματα:

Απο Nvidia 6150/Nforce 430MCP + AMD Sempron 3000+ σε---> Intel 945GC/Ich7 + E2200 = no problem! Απλα εγινε το κλασικο μπαχαλο με τους drivers, που ηθελαν ολοι εξ αρχης εγκατασταση.

Απο 945GC/Ich7 + E2200 σε GF6150/NF430MCP + X2 5000+ = BSOD!

Φορματ και τα λοιπα...

Συμπερασματα δικα σας.

Τα δικα μου ειναι οτι ειναι καθαρα θεμα τυχης και εκαστοτε συγκεκριμενου συνδυασμου κομματιων hardware.

Δημοσ.

Και εμένα η εμπειρία μου λέει ότι μπορεί να δουλέψει μπορεί και όχι... μου έχουν συμβεί και τα δύο. Αυτό που λέει ο EliasKir πάντως έχει βάση ;)

• Moderators
Δημοσ.

Απλα στο σημερινο "τεστ", δε μπορω να καταλαβω γιατι το ενα pc δουλεψε και το αλλο οχι.

Αφου ανταλλαξα τα κομματια, δε προσθεσα κατι...

• Moderators
Δημοσ.

Μμμ σωστο κι αυτο, δε το σκεφτηκα καν. Αλλα ευκαιρεια ηταν για fresh install. (ειχα και τα μπακαπια μου :P )

Δημοσ.
firewalker αν οντως δουλευει με fresh install ειναι καλη φάση ;)

Όχι fresh install (με αυτό λεμε συνήθως το σβήσιμο όλων και πέρασμα από την αρχή. Όλα χάνονται). Repair θέλουμε. Στην πρώτη φορά που σε ρωτάει η εγκατάσταση πατάς Enter για Install Windows. Στην συνέχεια που ανιχνεύει ότι υπάρχουν περασμένα Windows πατάς R για Repair.

Δες στο παρακάτω link.

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/learnmore/tips/doug92.mspx

Δημοσ.

Πιστεύω και εγώ αν βγάλεις τους drivers, κάνεις την αλλαγή και μετά βάλεις τους νέους της νεας μητρικής δεν θα έχεις πρόβημα.

Κάτι ανάλογο είχα κάνει και εεγώ και δεν είχα πρόβλημα...

:mrgreen:

Δημοσ.

Εγώ άλλαξα προχθές από G35 σε Ρ43. Αν και προετοιμασμένος για format, πάτησα repair από περιέργεια και τα Vista φόρτωσαν άνετα.

Όλα δούλεψαν κανονικά, εκτός από την ΑΤΙ που ήθελε επανεγκατάσταση (αυτό δεν το κατάλαβα) και το Norton που ζήτησε καινούργιο activation :mad:

Δημοσ.

Γενικά προγράμματα που έχουν κλειδώματα ασφαλείας που κοιτούν για αλλαγές στο hardware μπορεί να θέλουν ενεργοποίηση ξανά. Πολύ πιθανόν και τα Windows να ζητήσουν ενεργοποίηση πάλι.

Δημοσ.
Γενικά προγράμματα που έχουν κλειδώματα ασφαλείας που κοιτούν για αλλαγές στο hardware μπορεί να θέλουν ενεργοποίηση ξανά. Πολύ πιθανόν και τα Windows να ζητήσουν ενεργοποίηση πάλι.

Αυτό το κάνουν έτσι κι αλλιώς εδώ κι ένα μήνα περίπου... :-)

Δεν τα έχω ενεργοποιήσει ακόμα γιατί πειραματίζομαι λιγάκι με το hardware τελευταία κι νομίζω πως δεν σου επιτρέπουν και πολλές ενεργοποιήσεις. Ισχύει αυτό;

Δημοσ.

Από Ρ3 => Celeron 2.4 ok win xp pro (μεταφέρθηκε ο δίσκος σε νέο μηχάνημα )ζήτησε ξανά πάλι το σημειακό κλειδί

Από μητρική με ati chipset (690 /600) σε (780/700) win 7

Από μητρική με ati chipset (690 /600) σε (780/700) win xp home ζήτησε ξανά πάλι το σημειακό κλειδί

Φυσικά σε όλα ήταν αισθητά αργό όσο και να είχα εγκαταστήσει τους νέους drivers

Δεν αξίζει τον κόπο κάνεις back up τα αρχεία που θέλεις format και εγκατάσταση

Θα τα κάνεις σίγουρα

Δημοσ.
Όχι fresh install (με αυτό λεμε συνήθως το σβήσιμο όλων και πέρασμα από την αρχή. Όλα χάνονται). Repair θέλουμε. Στην πρώτη φορά που σε ρωτάει η εγκατάσταση πατάς Enter για Install Windows. Στην συνέχεια που ανιχνεύει ότι υπάρχουν περασμένα Windows πατάς R για Repair.

Δες στο παρακάτω link.

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/learnmore/tips/doug92.mspx

Fresh install δεν εννοουσα Format + install, αλλα (1) 2η εγκατασταση πανω στη 1η (εκφραστικο λαθος μου, σορρυ).

Στην αρχη ειπες το (1), αλλα οκ θα προσπαθησω το Repair...μακαρι να δουλεψει B)

ser_x, εγω θα το κανω απο Celeron 2,4 xp pro ---> Pentium 4 3,2 xp pro :P :p

Δημοσ.
Fresh install δεν εννοουσα Format + install, αλλα (1) 2η εγκατασταση πανω στη 1η (εκφραστικο λαθος μου, σορρυ).

Στην αρχη ειπες το (1), αλλα οκ θα προσπαθησω το Repair...μακαρι να δουλεψει B)

ser_x, εγω θα το κανω απο Celeron 2,4 xp pro ---> Pentium 4 3,2 xp pro :P :p

Προσωπικα αν ηταν τοσο ζωτικης σημασιας να μην χαθει απολυτως τιποτα δεν θα το αναλαμβανα...

Γιατι κανονας ειναι οτι οταν κατι ΔΕΝ πρεπει να παει στραβα,συνηθως παει...

P.S Μιλαμε για socket 478 και οι δυο επεξεργαστες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...