coreygaylas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 ενας φιλος μου ζητησε να του αναβαθμισω το pc του με chipset 845 (s478) και να του βαλω 865 με p4...το θεμα ειναι πως ο κατοχος του pc δεν θελει να χασει τα δεδομενα του σκληρου του επειδη εχει διαφορα επαγγελματικα προγραμματα μεσα... και ετσι θετω το ερωτημα: γίνεται αλλαγη μητρικής χωρίς format?
PCharon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Σε Windows?? Μάλλον με το που θα πας να κάνεις boot στο νέο H/W θα φας μια ωραία BSOD...
EliasKir Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Εγω το εκανα χωρις κανενα προβλημα. Ειχα Asus G31 και εβαλα Gigabyte G31.Φυσικα πριν κανω την αλλαγη ειχα βγαλει ολους τους drivers. Επισης μετα την αλλαγη μην ξεχασεις να ρυθμισεις το boot sequence.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δεν το γλιτώνει το format δυστυχώς...Ακόμη κι αν η νέα motherboard είχε το ίδιο chipset με την παλιά,πάλι θα ήταν επιβεβλημένο το format. Αν μιλούσαμε για αναβάθμιση cpu,το συζητούσαμε.Αλλά με την αλλαγή μητρικής,λίγο δύσκολα τα πράγματα...
EliasKir Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μαλλον το ποστ μου ειναι αορατο or somthin. Βγαζεις τους drivers της παλιας μητρικης (πχ για ethernet, καρτα ηχου κλπ) και εισαι οκ. Δοκιμασε το και αν δεν γινει, τοτε κανεις φορματ.
d3m0n Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Ειχα Asus G31 και εβαλα Gigabyte G31. εσενα σου πετειχε επειδη εβαλες το ιδιο chipset μητρικη ή γινεται σε ολα τα chipset??
nick#18 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 μου εχει τυχει και με εντελος διαφορετικα mobo με εντελος διαφορετικα χαρακτιριστηκα και BS0D σπααανια (αλλα το εφαγε το format του μετα) οποτε κρατα backup και δοκιμασε το!
EliasKir Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Και την μητρικη, τα Windows σαν συσκευη την αναγνωριζουν. Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι να μην δουλεψει. Αν βγαλεις τους drivers δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
firewalker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δεν χρειάζεται format!!! Περνάς τα Windows "από επάνω" (Την δεύτερη φορά που σε ρωτά για εγκατάσταση πατάς Repair). Το έχω κάνει πολλές φορές. Με αλλαγή εντελώς άσχετων μητρικών μεταξύ τους.
PCharon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Και την μητρικη, τα Windows σαν συσκευη την αναγνωριζουν. Καμία σχέση... Το πιθανότερο είναι να πέσει BSOD. Βέβαια δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει την τύχη του(εννοείται με τον τρόπο που προτείνει ο EliasKir) και φυσικά να μας πει και τι έγινε...
coreygaylas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 λοιπον ας τα βαλουμε σε μια σειρα... το σιγουρο ειναι οτι αν αλλαξω μητρικη και κανω startup θα φαω BSOD (100% + δοκιμασμενο). απ'εκει και περα, δεν ειναι καποια απλα αρχεια η setups που θελω να διασωσω, αλλα Εγκατεστημένα Προγραμματα...τα προγραμματα αν τα ανοιξεις με αλλη εγκατασταση windows συμπεριφερονται περιεργα. Για αυτο παλι, υπαρχει μια πιθανοτητα οτι η λυση σου, firewalker, θα αποτυχει... Θελω μια λυση που δουλευει 100%...δεν μπορω να πειραματιστώ σε ξένο pc που έχει επαγγελματικα προγραμματα αξιας χιλιαδων ευρώ... failure is not an option
coreygaylas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Blue Screen Of Death αβγδε http://www.google.gr/search?hl=el&q=bsod&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=&aq=f&oq=
firewalker Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 λοιπον ας τα βαλουμε σε μια σειρα... το σιγουρο ειναι οτι αν αλλαξω μητρικη και κανω startup θα φαω BSOD (100% + δοκιμασμενο). απ'εκει και περα, δεν ειναι καποια απλα αρχεια η setups που θελω να διασωσω, αλλα Εγκατεστημένα Προγραμματα...τα προγραμματα αν τα ανοιξεις με αλλη εγκατασταση windows συμπεριφερονται περιεργα. Για αυτο παλι, υπαρχει μια πιθανοτητα οτι η λυση σου, firewalker, θα αποτυχει... Θελω μια λυση που δουλευει 100%...δεν μπορω να πειραματιστώ σε ξένο pc που έχει επαγγελματικα προγραμματα αξιας χιλιαδων ευρώ... failure is not an option Το έχω κάνει δεκάδες φορές. Ποτέ δεν μου έτυχε κάποιο πρόγραμμα που ήταν από πριν περασμένο να μην λειτουργήσει και μετά. Αυτό που πρόσεχα ήταν αν είχα για παράδειγμα Sp2 περασμένο το cd να είναι με Sp2. Ακόμη και ένα διαγνωστικό της Mercury-Mariner (2000 €) δούλεψε μια χαρά. Πάρε και ένα τηλέφωνο στην Microsoft και στους κατασκευαστές των προγραμμάτων που έχει περασμένα. Εξήγησε του τι παίζει, τι κίνδυνοι υπάρχουν.
d3m0n Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Καμία σχέση... Το πιθανότερο είναι να πέσει BSOD. Βέβαια δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει την τύχη του(εννοείται με τον τρόπο που προτείνει ο EliasKir) και φυσικά να μας πει και τι έγινε... σε κανα δυο βδομαδες παιρνω Q9550+Asus P5Q SE μπορει και να το δοκιμασω και σας πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.