jimarass Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Παιδιά, πέρυσι αγόρασα αυτοκίνητο αξίας 16000 ευρώ το οποίο πλήρωσα μισό μετρητοίς και μισό με δάνειο. Για την χρονιά 2008 πήρα αποδεικτικό των τόκων που πλήρωσα από την τράπεζα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. 1)Εκτός του Ε1 συμπληρώνω κάτι άλλο? Δεν έχω ακίνητα στο όνομά μου 2)Στον πίνακα 5, κωδικό 851 θα βάλω ποσό για τεκμήριο? Από ότι κατάλαβα, εφόσον το αμάξι είναι κάτω από 50.000, δεν βάζω τίποτα. 3)Δεν εντόπισα κάποιο κωδικό στον οποίο φαίνεται ότι γλιτώνω φόρο, λόγω των τόκων που πλήρωνα στο δάνειο. Μόνο για ακίνητα είδα. Τότε γιατί μου έδωσε η τράπεζα το αποδεικτικό?? Τι να το κάνω???? 4)Τον κωδικό 719 τον συπληρώνω με την αξία του αυτοκινήτου? Ευχαριστώ
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν και δεν εχω το νεο εντυπο μπροστα μου.... Συμπληρωνεις μονο το Ε1 Οι τοκοι απο αγορα αυτοκινητου δεν εκπιπτουν στην εφορια. Το χαρτι που σου εδωσαν πρεπει να λεει και το συνολικο ποσο που πληρωσες για δοσεις και αυτο το γραφεις εκει που λεει Ποσο που δαπανηθηκε για αγορα αυτοκνητου κλπ πρεοστιθεμενο με τα 8000 που εδωσες μετρητα αν τα εδωσες βεβαια το 2008. Δεν ξερω τι λεει ο 719 αλλα πουθενα δεν ζηταει το Ε1 την συνολικη αξια του αυτοκινητου. Αν ο 851 ειναι εκει που βαζουμε τα στοιχεια του αυτοκινητου δεν βαζεις τεκμηριο.Φυσικα αμαξι 16000 δεν αποτελει τεκμηριο. Προσοχη !!!! Αν τα χρηματα που εδωσες συνολικα το 2008 υπερβαινουν το αφορολογητο σου και δεν εχεις αλλο εισοδημα να τα δικαιολογησεις θα εχεις προβλημα με προστιθεμενη διαφορα απο τεκμηρια και θα πληρωσεις φορο.
jimarass Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Αν και δεν εχω το νεο εντυπο μπροστα μου.... Συμπληρωνεις μονο το Ε1 Οι τοκοι απο αγορα αυτοκινητου δεν εκπιπτουν στην εφορια. Το χαρτι που σου εδωσαν πρεπει να λεει και το συνολικο ποσο που πληρωσες για δοσεις και αυτο το γραφεις εκει που λεει Ποσο που δαπανηθηκε για αγορα αυτοκνητου κλπ πρεοστιθεμενο με τα 8000 που εδωσες μετρητα αν τα εδωσες βεβαια το 2008. Δεν ξερω τι λεει ο 719 αλλα πουθενα δεν ζηταει το Ε1 την συνολικη αξια του αυτοκινητου. Αν ο 851 ειναι εκει που βαζουμε τα στοιχεια του αυτοκινητου δεν βαζεις τεκμηριο.Φυσικα αμαξι 16000 δεν αποτελει τεκμηριο. Προσοχη !!!! Αν τα χρηματα που εδωσες συνολικα το 2008 υπερβαινουν το αφορολογητο σου και δεν εχεις αλλο εισοδημα να τα δικαιολογησεις θα εχεις προβλημα με προστιθεμενη διαφορα απο τεκμηρια και θα πληρωσεις φορο. Το αμάξι είχε γύρω στα 16500, από τα οποία το 2008 έδωσα γύρω στα 12.000. Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε οικογενειακό εισόδημα γύρω στα 30.000. Το αφορολόγητό μου πρέπει να είναι 12 +12 χιλιάδες, σωστά?
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Το αμάξι είχε γύρω στα 16500, από τα οποία το 2008 έδωσα γύρω στα 12.000. Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε οικογενειακό εισόδημα γύρω στα 30.000.Το αφορολόγητό μου πρέπει να είναι 12 +12 χιλιάδες, σωστά? Αφου εχεις τετοιο εισοδημα κανενα απολυτως προβλημα φιλε μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.