Προς το περιεχόμενο

ubuntu και usb boot (αρχάριος)

1nsom-n1k

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέσα από το live cd της ubuntu την έγραψα σε ένα φλασάκι αλλά όταν προσπαθώ να κάνω boot αποτυγχάνει. Δείτε σχετικά

001c.jpg

Εδώ σταματάει και δεν κάνει τίποτα. Καμιά ιδέα για το τι φταίει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό έκανα http://www.pendrivelinux.com/ubuntu-810-install-using-the-built-in-usb-installer/ με την μόνη διαφορά ότι έδωσα 1Giga από τα 4 που έχει το φλασάκι σαν έξτρα χώρο. Μάλλον δεν ήμουν κατανοητός στο 1ο ποστ, δεν έκανα εξαγωγή τα αρχεία του iso στο φλασάκι αν αυτό νόμισες.

απενεργοποίησε το ACPI

μήπως φταίει αυτό (είδα έχει ίδιο IRQ με τον usb controller )

δοκίμασε το φλασάκι σε άλλο pc

Notes: If your BIOS does not support booting from USB, you can make a USB Boot CD for Ubuntu 8.10 to launch your USB Ubuntu 8.10

κάνε ένα τέτοιο CD

βάλε 1η επιλογή για boot το cdrom

αν δεν φορτώνει το Linux απ' το usb

τότε μάλλον δεν γράφτηκε σωστά

οπότε ξαναδοκιμάζεις

.

θα δοκιμάσω αύριο και σε κάποιο άλλο pc απόψε δεν έχω αυτή τη δυνατότητα. Εδώ http://www.pendrivelinux.com/usb-boot-cd-for-ubuntu-810/ λέει στο 9 να κάψω το iso, δεν υποτίθετε ότι θα έχω ακόμα μέσα το πρώτο cd.

το cd που αναφέρω

είναι για να φορτώνεις το Linux που είναι στο usb, όταν το bios του pc σου δεν έχει δυνατότητα για boot απο usb

εγώ το προτείνω για να δούμε αν η εγκατάσταση του linux στο usb έχει γίνει κανονικά, και το πρόβλημα είναι στο boot ή στα υπόλοιπα

είδες για το acpi ?

τώρα κατάλαβα τι ρωτάς

δεν υποτίθετε ότι θα έχω ακόμα μέσα το πρώτο cd.

μαλλον δεν χρειάζεται το livecd

.

Χτες έλειπα όλη μέρα και δεν μπόρεσα να δοκιμάσω το φλασάκι σε άλλο pc, ελπίζω το απόγευμα να μπορέσω.

είδες για το acpi ?

τι είναι το acpi? o acpi contoler που φαίνεται στην φοτό που ανέβασα? δεν ξέρω τίποτα γι' αυτόν. ποιά είναι η λειτουργία του? πώς τον απενεργοποιώ? θα επηρεάσει καθόλου το σύστημά μου η απενεργοποίησή του?

Στο σημείο που δείχνεις στην εικόνα, αν πατήσεις Enter, τι κάνει;

αν πατήσω enter βγάζει αυτό

01y7z8tqtyztx765pdsa.jpg

Αν βοηθάει, δοκιμαζα να βαλω ενα live cd σε ενα pc και στο ενα drive κολλαγε εκει που δειχνεις στην φωτογραφία.

Στο δευτερο drive προχωρησε κανονικά.

με τα live cd's δεν έχω πρόβλημα. τι drive εννοείς cdrom drive, usb flash drive? μάλλον το πρώτο ε ?

apci > http://en.wikipedia.org/wiki/Acpi

Με απλα λογια, το acpi ειναι το "πραγματακι" εκεινο που οταν πατησεις "Τερματισμο λειτουργιας", αφου ξεφορτωθει ολο το λειτουργικο απο τη μνημη, θα κλεισει και το ρευμα απο το υπολοιπο pc.

Δεν ξερω αν εχεις δει σε κατι αρχαια windows που ελεγε μετα τον τερματισμο "Τωρα μπορειτε να κλεισετε το pc σας με ασφαλεια". Αυτο ειναι απουσια ή δυσλειτουργια του acpi.

Φυσικα το acpi ευθυνεται και για λειτουργιες οπως suspend, hibernate και οτι αφορα το power management γενικοτερα.

Στο σημειο που σου δειχνει η 2η εικονα, κανονικα, αναλαμβανει ο boot loader, αν ειναι εγκατεστημενος στον MBR του δισκου, αλλιως πρεπει να υπαρχει κατι σαν "σεναριο" που να λεει ποιον πυρηνα να ξεκινησει και πως. Εσυ, δεν εχεις bootloader, γιατι θα επαιρνε μπροστα αμεσως, αλλα δεν εχεις και το "σεναριο", γιαυτο σταματαει.

Δεν ρωταω αν το pc μπορει να κανει boot απο usb, το θεωρω δεδομενο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...