Chris_85 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Εγω πιστευω οτι ο συγχρονος ανθρωπος λιγο πολυ πασχει σ ενα βαθμο απο συμπτωματα καταθλιψης ή περναει απο αυτο το σταδιο τουλαχιστον μια φορα στη ζωη του. Το να πασχει ομως το 10% του πληθυσμου απο καταθλιψη βαριας μορφης, εμενα μου φαινεται τραβηγμενο. btw καλο ειναι να κανουμε ενα διαχωρισμο του ψυχιατρου με τον ψυχολογο. Ο πρωτος ειναι υπευθυνος για την ιαση ψυχασθενειων και τη φαρμακευτικη αγωγη του ασθενους, ο δευτερος λειτουργει συμπληρωματικα ή δε μετεχει καθολου στη θεραπεια, οταν η ψυχικη νοσος ειναι ιδιαιτερως βαρια.
doctorkostis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 απλα ενδεχομενος να γραφοντε τοσες συνταγες σχετικων και περεμφερει φαρμακων. εχω ακουσει περιστατικο oπου καρδιολογος εδωσε αγωγη με xanax (αγχολυτικo ,μυοχαλαρωτικo, υπνωτικo) για απλη ταχυκαρδια. Και πολυ καλα εκανε ο καρδιολογος και εδωσε xanax.Τι θα επρεπε να δωσει κατα τη γνωμη σου? Το xanax οπως και οι υπολοιπες βενζοδιαζεπινες δεν ειναι φαρμακα για τη θεραπεια της καταθλιψης.Ειναι αγχολυτικα(και υπναγωγα σε μερικες περιπτωσεις) και χρησιμοποιουνται και σε αλλες περιπτωσεις εκτος της κρισης πανικου.Μυοχαλαρωτικα δεν ειναι με τιποτα. Αντικαταθλιπτικα ειναι τα SSRI's,SNRI's,τρικυκλικα,αναστολεις ΜΑΟ κλπΣτην πλειοψηφια τους ειναι ανταγωνιστες νευροδιαβιβαστων.Δε νομιζω οτι εχει νοημα να γραψουμε πως δουλευουν... Παντως η μελαγχολια,η θλιψη και η ελλειψη διαθεσης που αναφερουν ως παραδειγματα οι περισσοτεροι σαφως και δεν ειναι καταθλιψη.Ο φιλος Atropa με το παραδειγμα του περιεγραψε αρκετα αναλυτικα τη συμπεριφορα ενος καταθλιπτικου ατομου...
activex Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 οχι Toufas δεν ηταν για κρισεις πανικου. doctorkostis εχω την εσθιση πως τα xanax δεν ειναι στραγαλια για απλες ταχυκαρδιες και αυτο το θεμα πιστευω εχει λιγο καταντισει. οι πληροφορειες ειναι παρμενες απο εδω http://web4health.info/gr/answers/bio-alpr-info.htm αναφερεται πως ειναι και Μυοχαλαρωτικα... αν πιστευεις πως ειναι λαθος η πληροφορια πατα το κουμπακι να τους ενημερωσεις. γιατρος δεν ειμαι αλλα η μεση λογικη μου λεει οτι για τετοιες περιπτωσεις δεν χωριγης φαρμακα που προκαλουν σωματικη και ψυχικη εξαρτιση και μονο αυτο να λαβεις υποψιν σου...(οχι οτι οι παρενεργειες πανε παρακατω!) εκτος και αν πλεον σταματισαν να κανουν χορηγια με βαση το προβλημα και σε συναρτιση ΠΑΝΤΑ με τις επιπτοσεις του φαρμακου (με απλα ελληνικα "μεθοδος του προτιμοτερου") Υ.Γ και μην ξεχναμε οτι ασχετα με το τι πιστευω εγω στο παραπανω παραδηγμα, αυτο που τονισα ειναι το εξεις απλο... οπως βλεπετε συνταγες που ταιριαζουν σε "ψυχικα νοσιματα" διδονται διαφορες αυτο δεν συμενη οτι ειναι ολοι και στην πραγματικοτιτα ψυχικα νοσουντες (μην τσουβαλιαζουμε την ειδηση με βαση τις πολισεις) εκτος και αν καταλαβα λαθος...
doctorkostis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 οχι Toufas δεν ηταν για κρισεις πανικου. doctorkostis εχω την εσθιση πως τα xanax δεν ειναι στραγαλια για απλες ταχυκαρδιες και αυτο το θεμα πιστευω εχει λιγο καταντισει. οι πληροφορειες ειναι παρμενες απο εδω http://web4health.info/gr/answers/bio-alpr-info.htm αναφερεται πως ειναι και Μυοχαλαρωτικα... αν πιστευεις πως ειναι λαθος η πληροφορια πατα το κουμπακι να τους ενημερωσεις. γιατρος δεν ειμαι αλλα η μεση λογικη μου λεει οτι για τετοιες περιπτωσεις δεν χωριγης φαρμακα που προκαλουν σωματικη και ψυχικη εξαρτιση και μονο αυτο να λαβεις υποψιν σου...(οχι οτι οι παρενεργειες πανε παρακατω!) εκτος και αν πλεον σταματισαν να κανουν χορηγια με βαση το προβλημα και σε συναρτιση ΠΑΝΤΑ με τις επιπτοσεις του φαρμακου (με απλα ελληνικα "μεθοδος του προτιμοτερου") Υ.Γ και μην ξεχναμε οτι ασχετα με το τι πιστευω εγω στο παραπανω παραδηγμα, αυτο που τονισα ειναι το εξεις απλο... οπως βλεπετε συνταγες που ταιριαζουν σε "ψυχικα νοσιματα" διδονται διαφορες αυτο δεν συμενη οτι ειναι ολοι και στην πραγματικοτιτα ψυχικα νοσουντες (μην τσουβαλιαζουμε την ειδηση με βαση τις πολισεις) εκτος και αν καταλαβα λαθος... Δεν ειναι δικη μου δουλεια να ενημερωσω το οποιοδηποτε site,ο καθενας γραφει οτι θελει.Κατα τη γνωμη μου σε μια "απλη" ταχυκαρδια(φλεβοκομβικη με καμια 120αρια σφυγμους,αυτο καταλαβαινω ως απλη) η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι το αγχολυτικο.Ειναι πολυ πιο επικινδυνο να δωσεις φαρμακα που θα επηρεασουν το ερεθισματαγωγο συστημα της καρδιας,μπορει οι συνεπειες να ειναι χειροτερες.Προσωπικα το εχω χορηγησει αρκετες φορες σε περιπτωσεις υπερτασης,σε συνδυασμο με νεα αντιυπερτασικο φαρμακο,εννοειται χωρις προβλημα. Το xanax ειναι ενα αρκετα αθωο φαρμακο.Προσωπικα πιστευω οτι η ασπιρινη ειναι πολυ πιο επικινδυνη απο το xanax.Εθισμος παρατηρειται μονο σε χρονια χρηση και ποσοτητα 2/ημερα και πανω.Με το να παρεις 3-4 μερες για την ταχυκαρδια,πιστεψε με,δεν προκειται να εθιστεις.Το μονο κακο ειναι η αποψη των πολλων για τα "ψυχοφαρμακα". Μεση λογικη δε νομιζω οτι χωραει σε τετοια θεματα,οπως εγω δε θα χρησιμοποιησω τη μεση μου λογικη στην αποψη ενος νομικου,ενος οικονομολογου κλπ.Απο τη στιγμη που δε γνωριζω διαδικασιες,κανονισμους και λεπτομερειες η αποψη μου δεν εχει και μεγαλη αξια. Το πως βγηκαν οι αριθμοι και η στατιστικη στο συγκεκριμενο θεμα δε νομιζω οτι εχει σχεση με τις πωλησεις.Ασε που το 1 εκατομμυριο Ελληνες ειναι λαθος,δημοσιογραφικο πιστευω.
activex Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 ενταξυ δεν θα μπω σε αλλουνου χωραφεια μια και σαφος ξερεις περρισσοτερα αφου ειδικευεσαι και δεν εχω λογο να αμφιβαλω! μια παρατιρηση μονο σχετικα με τιν εγγυροτιτα καποιων πληροφοριων... το συγκεκριμενο site / αρθρο που σε παρεπεμψα εχει τα εξεις στοιχεια "Επιμέλεια: Πέτρος Σκαπινάκης, Λέκτορας Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Γεράση, Ιατρός, μεταπτυχιακός Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" αυτο πιο πολυ για να μην λεμε "ο καθε ενας γραφει οτι θελει" ετσι αοριστα... αυτα.
Chris_85 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 H υπερσυνταγογραφηση φαρμακων ειναι γεγονος και συμβαινει κυριως σε αντιβιωσεις, αγχολυτικα, ηρεμιστικα και υπνωτικα χαπια ανα τον κοσμο. Σχετικα με τις παρενεργειες, μεχρι και το depon μπορει να εχει παρενεργειες, δηλ τπτ δεν ειναι αθωο και τπτ δεν ειναι κατ'αναγκη επικινδυνο. Τα οσα γραφουν στις οδηγιες χρησεις ειναι ολες οι παρενεργειες ολων των περιστατικων που εχουν διαπιστωθει ανα τον κοσμο και ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν βασει νομου... Τωρα να τρομαζουμε και να φοβομαστε για κατι τετοιο, νομιζω οτι ειναι λιγο υποκριτικο, μια που υπαρχουν παρα πολλοι παραγοντες κινδυνου στη ζωη μας, πολυ πιο σοβαροι και για πολλους απ αυτους εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη της υπαρξης τους. Και φυσικα το να αμφισβητουμε τη θεραπεια του ιατρου, νομιζω ειναι κατι ακραιο. Δε νομιζω οτι υπαρχει γιατρος που δεν αποσκοπει στην ιαση του ασθενους
Ocyrrhoexanthub Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 H υπερσυνταγογραφηση φαρμακων ειναι γεγονος και συμβαινει κυριως σε αντιβιωσεις, αγχολυτικα, ηρεμιστικα και υπνωτικα χαπια ανα τον κοσμο. Σχετικα με τις παρενεργειες, μεχρι και το depon μπορει να εχει παρενεργειες, δηλ τπτ δεν ειναι αθωο και τπτ δεν ειναι κατ'αναγκη επικινδυνο. Τα οσα γραφουν στις οδηγιες χρησεις ειναι ολες οι παρενεργειες ολων των περιστατικων που εχουν διαπιστωθει ανα τον κοσμο και ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν βασει νομου... Τωρα να τρομαζουμε και να φοβομαστε για κατι τετοιο, νομιζω οτι ειναι λιγο υποκριτικο, μια που υπαρχουν παρα πολλοι παραγοντες κινδυνου στη ζωη μας, πολυ πιο σοβαροι και για πολλους απ αυτους εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη της υπαρξης τους. Και φυσικα το να αμφισβητουμε τη θεραπεια του ιατρου, νομιζω ειναι κατι ακραιο. Δε νομιζω οτι υπαρχει γιατρος που δεν αποσκοπει στην ιαση του ασθενους Τα φάρμακα καλό είναι να αποφεύγονται και να καταφεύγουμε σε φυσικές λύσεις. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό τότε πρέπει ο άνθρωπος να είναι πολύ φειδωλός και προσεκτικός στην χρήση φαρμάκων. Οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν χρήματα και οι ιατροί ως άνθρωποι πολλές φορές παραμερίζουν τα αγνά συναισθήματα προς τον συνάνθρωπο αλλά και τον Ιπποκράτειο όρκο τους και δίνουν εσκεμμένα λανθασμένες θεραπείες καθώς και φάρμακα που δεν είναι απαραίτητα. Μετά.
Toufas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Τα φάρμακα καλό είναι να αποφεύγονται και να καταφεύγουμε σε φυσικές λύσεις. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό τότε πρέπει ο άνθρωπος να είναι πολύ φειδωλός και προσεκτικός στην χρήση φαρμάκων. Οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν χρήματα και οι ιατροί ως άνθρωποι πολλές φορές παραμερίζουν τα αγνά συναισθήματα προς τον συνάνθρωπο αλλά και τον Ιπποκράτειο όρκο τους και δίνουν εσκεμμένα λανθασμένες θεραπείες καθώς και φάρμακα που δεν είναι απαραίτητα. Μετά. ξερω οτι εισαι troll , αλλα δεν ειμαστε ακομα στον μεσαιωνα ενταξυ δεν θα μπω σε αλλουνου χωραφεια μια και σαφος ξερεις περρισσοτερα αφου ειδικευεσαι και δεν εχω λογο να αμφιβαλω! μια παρατιρηση μονο σχετικα με τιν εγγυροτιτα καποιων πληροφοριων... το συγκεκριμενο site / αρθρο που σε παρεπεμψα εχει τα εξεις στοιχεια "Επιμέλεια: Πέτρος Σκαπινάκης, Λέκτορας Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευαγγελία Γεράση, Ιατρός, μεταπτυχιακός Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων" αυτο πιο πολυ για να μην λεμε "ο καθε ενας γραφει οτι θελει" ετσι αοριστα... αυτα. ειδικα στην ψυχικη υγεια, το οτι καποιος ειναι ψυχιατρος δεν τον κανει ειδικο σε ολες τις ασθενειες. ειδικα σε αυτες που εχουν διαπιστωθει τα τελευταια 30 χρονια.
Chris_85 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Τα φάρμακα καλό είναι να αποφεύγονται και να καταφεύγουμε σε φυσικές λύσεις. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό τότε πρέπει ο άνθρωπος να είναι πολύ φειδωλός και προσεκτικός στην χρήση φαρμάκων. Οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν χρήματα και οι ιατροί ως άνθρωποι πολλές φορές παραμερίζουν τα αγνά συναισθήματα προς τον συνάνθρωπο αλλά και τον Ιπποκράτειο όρκο τους και δίνουν εσκεμμένα λανθασμένες θεραπείες καθώς και φάρμακα που δεν είναι απαραίτητα. Μετά. Ροβολα ταααα ροβολα ταα...τα γιδια και τα προοοβαταα..
Dwro8ea Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 -Σε ψυχολόγο,ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΜΑΙ; Σωστός!! Όντως έτσι σκεφτόμαστε στην Ελλάδα. Τα νούμερα είναι ανεβασμένα και είναι και αλήθεια... Αλλά δεν είναι τόσο τραγικά. Στο εξωτερικό είναι 100 φορές χειρότερα!!! Πιστέψ'τε με!! Έζησα 5 χρόνια στη Σκωτιά όπου ότι και να είχες σου δίνανε αντικαταθλυπτικά! Θα μου πεις με το δίκιο τους.. έχουν να δουν ήλιο απο τον καιρό του Νώε... αλλά για να καταλάβετε ειδού και τρανταχτό παράδειγμα... Ένας φίλος μου για ένα διάστημα δεν μπορούσε να φάει, ένιωθε δυσφορία και μερικές φορές έκανε και εμετό. Πήγε λοιπόν στο γιατρό (τον λεγόμενο GP εδώ που δεν είναι ΚΑΝ παθολόγος, αλλά γενικός πρακτικός.. για να δείτε πόοοοοοοοσο χειρότερα είναι τα πράγματα στο εξωτερικό) και ο γιατρός του είπε οτι έχει κατάθλιψη!! Και του έδωσε αντικαταθλιπτικά. Αυτός φυσικά δεν το πίστεψε (και κανείς απο τους φίλους μας) και όταν πήγε στην Κολομβία με τη γυναίκα του, πήγε σε έναν ειδικό γαστρεντερολόγο. Τον εξέτασε, και μάλιστα του έδωσε και σε cd το βίντεο της εξέτασεις. Ο άνθρωπος είχε απλά μια στένωση στον εισοφάγο η οποία είχε δημιουργηθεί γιατι είχε πρόβλημα με το στομάχι του, για να προστατέψει το σώμα το λάρυγγα και το στόμα. Και αφού πήρε τα κατάλληλα φάρμακα έγινε μια χαρά....Φανταστήτε πόσοι Σκωτσέζοι και Άγγλοι κάτω απ'αυτές τις συνθήκες παίρνουν αντικαταθλιπτικά λοιπόν και χωρίς να πάνε στον ψυχίατρο...!! Συμπέρασμα..?!?!?! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!!
activex Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 ειδικα στην ψυχικη υγεια, το οτι καποιος ειναι ψυχιατρος δεν τον κανει ειδικο σε ολες τις ασθενειες. ειδικα σε αυτες που εχουν διαπιστωθει τα τελευταια 30 χρονια. ναι δεν ειπα το αντιθετο! απλα ειχαμε μια διαφονια σχετικα με το αν ειναι και Μυοχαλαρωτικα...κλπ κλπ γιαυτο βασικα και εκανα την παραπομπη. τωρα τα υπολυπα ας τα βρουνε πρωτα οι γιατροι μεταξυ τους ωστε να καταλαβουμε και εμεις ο απλος κοσμος!
memtsas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Πηγαίνετε για λίγο καιρό στην Αθήνα να δείτε τι θα πει κατάθλιψη, όχι αστεία. πεστα την κωλοπολη μεσα, πεστα
yoman Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 η προσποιήση ότι είσαι καλά ακόμα και όταν δεν νιώθεις καλά, βοηθάει... γενικά σε πολλά πράματα η προσποίηση βοηθάει(όχι στους άλλους αλλά στον ίδιο σου τον εαυτο), it works for me anyway ο οργανισμός αρχίζει πραγματικά να παίρνει τα πάνω του. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να του επιβαλλόμαστε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.