De@th L0rd Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Προσπαθεί να ζήσει όπως θέλει αυτός και όχι όπως κάνουν όλοι.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Πηγαίνετε για λίγο καιρό στην Αθήνα να δείτε τι θα πει κατάθλιψη, όχι αστεία. Τι εννοεις?
Lucifer Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Ε, τι εννοεί. "Πηγαίνετε" στην Αθήνα λέει ο άνθρωπος, προφανώς κουβαλάει και αυτός τα δικά του.
kirileman Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Σκεφτόμουν (κάθισα και σκέφτηκα...) αν η κατάθλιψη έχει να κάνει με την συντριπτική υπερφαλάγγιση της λογικής από το συναίσθημα (και να είχαμε τουλάχιστον διέξοδο στην καλλιτεχνία...). Ολοκληρώνεται η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και οι περισσότεροι αρνούνται να αξιολογήσουν τις καταστάσεις με τη ριμάδα τη λογική τους. Αντίθετα, αφήνουν το συναίσθημα να τους πλημμυρίσει και καταλήγουν να αγχώνονται με το παραμικρό με τελικό προορισμό την κατάθλιψη. Δεν χρειάζεται να φτάσει κανείς σε οικονομικά αδιέξοδα. Και μόνο μια "αποτυχημένη"|σχέση στα 22, ένας απλός χωρισμός ρε αδερφέ, αρκεί να οδηγήσει πολλούς νέους σε συμπεριφορές που μοιάζουν σε μένα τον άσχετο με κατάθλιψη. Ήταν το πρόβλημα τόσο έντονο στο παρελθόν; Δε νομίζω. Φταίει η ασφυκτική πραγματικότητα της μεγαλούπολης, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η "καλομαθημένη" ανατροφή μας και η αδυναμία αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων; Δεν ξέρω τι φταίει. Μπορεί όλα αυτά μαζί.
Teaser Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Τι εννοεις? Θέλω να πω ότι η Αθήνα σαν πόλη (και γενικά οι μεγαλουπόλεις) είναι επαρκώς depressing για να δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους, δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων με κατάθλιψη. Γενικά, όσο μεγαλύτερη η "πρόοδος", τόσο πιο δυστυχισμένος και αποξενωμένος νιώθει ο κόσμος. (άποψη μου, κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο) Στην επαρχία, πιστεύω ότι σώζεται η παρτίδα. edit: ας αφήσουμε στην άκρη προσωπικές "εκτιμήσεις" ατόμων που δεν ισχύουν κιόλας!
Zer0 Her0 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Πέρα από τις δυσκολίες της ζωής, ένα μερίδιο ευθύνης πάει και στο Αγιόξυλο που μέσα από τις ταινίες και ειδικά τις σειρές, μας παρουσιάζουν την ιδανική ζωή και την συγκρινουμε με την πραγματικότητα. Πάντως πιστεύω οτι τα πράματα δέν είναι τόσο τραγικά τουλάχιστον εδώ. Τα χάπια από μόνα τους δεν λένε τπτ άμα δεν γίνει διάγνωση.
million_voices Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Face ur fears,retrace the tears and ride the whims of your mind.... τα φαρμακα δεν αντιμετωπιζουν τις πραγματικες αιτιες
little loulou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Σκεφτόμουν (κάθισα και σκέφτηκα...) αν η κατάθλιψη έχει να κάνει με την συντριπτική υπερφαλάγγιση της λογικής από το συναίσθημα (και να είχαμε τουλάχιστον διέξοδο στην καλλιτεχνία...). Ολοκληρώνεται η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και οι περισσότεροι αρνούνται να αξιολογήσουν τις καταστάσεις με τη ριμάδα τη λογική τους. Αντίθετα, αφήνουν το συναίσθημα να τους πλημμυρίσει και καταλήγουν να αγχώνονται με το παραμικρό με τελικό προορισμό την κατάθλιψη. Δεν χρειάζεται να φτάσει κανείς σε οικονομικά αδιέξοδα. Και μόνο μια "αποτυχημένη"|σχέση στα 22, ένας απλός χωρισμός ρε αδερφέ, αρκεί να οδηγήσει πολλούς νέους σε συμπεριφορές που μοιάζουν σε μένα τον άσχετο με κατάθλιψη. Ήταν το πρόβλημα τόσο έντονο στο παρελθόν; Δε νομίζω. Φταίει η ασφυκτική πραγματικότητα της μεγαλούπολης, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η "καλομαθημένη" ανατροφή μας και η αδυναμία αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων; Δεν ξέρω τι φταίει. Μπορεί όλα αυτά μαζί. χμ..οταν μιλαμε για καταθλιψη δεν εννοουμε την θλιψη που νιωθουμε οταν καποιος/α μας παρατησε,ουτε το γεγονος οτι θελουμε να μεινουμε μεσα στο σπιτι μας και να μην θελουμε να βγουμε μια μερα.επαναλαμβανω..προκειται για αρρωστεια και δυστυχως χωρις φαρμακα δεν αντιμετωπιζεται.υπαρχει μια μεγαλη διαφορα αναμεσα στην κακοκεφια και την καταθλιψη.στην δευτερη περιπτωση πλεον ο οργανισμος σου δεν μπορει να σε "στηριξει".νιωθεις αδυναμια,εχεις διαφορες φοβιες,δεν μπορεις να κοιμηθεις,το πρωι δεν εχεις την δυναμη να σηκωθεις και αλλα πολλα. Προσπαθεί να ζήσει όπως θέλει αυτός και όχι όπως κάνουν όλοι. Face ur fears,retrace the tears and ride the whims of your mind.... τα φαρμακα δεν αντιμετωπιζουν τις πραγματικες αιτιες και φυσικα τετοιες σκεψεις βοηθανε πολυ!πρεπει να εχεις και θεληση για να ξεφυγεις απο την καταθλιψη
kirileman Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Ούτε εγώ μιλούσα για απλή θλίψη. Θες να πεις, πάντως, ότι δεν σχετίζονται, δεν συνδέονται; Ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και μπερδεύτηκα; "Στην καθημερινή ζωή με τον όρο κατάθλιψη εννοούμε μια κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας, αυτό συνήθως είναι παροδικό και μάλλον οφείλεται σε κάτι σχετικά ασήμαντο και επουσιώδες. Η κατάθλιψη διαφέρει από την Κλινική Κατάθλιψη η οποία χαρακτηρίζεται από συμπτώματα που διαρκούν πάνω από δύο εβδομάδες και είναι τόσο σοβαρά ώστε να επεμβαίνουν στην καθημερινότητα ενός ατόμου. Στην ψυχιατρική ο όρος κατάθλιψη μπορεί επίσης να έχει αυτή τη σημασία αλλά συνήθως αναφέρεται σε μία ψυχική ασθένεια και ειδικά όταν έχει φτάσει σε επίπεδο υψηλής σοβαρότητας ώστε να χορηγηθεί αυτή η διάγνωση. Η κατάθλιψη αποτελεί το τέταρτο στάδιο του μοντέλου της Κιούμπλερ-Ρος για την αποδοχή του θανάτου." πηγή: wikipedia. http://www.medlook.net.cy/category.asp?category=68
million_voices Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 αυτο που εγραψε ο death lord και λιγο ποιο αναλυτικα εγω νομιζω πως ειναι η απαντηση αντι για τα φαρμακα,δεν ειναι ο ευκολος δρομος βεβαια
Teaser Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Όντως, πολύ σωστός ο Death Lord. Αν και βέβαια είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί, εντούτοις, αποζημιώνει όποιον το καταφέρει.
vandermonde Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Στην επαρχία, πιστεύω ότι σώζεται η παρτίδα. [απωθημενα] ναι ενταξει......επειδη θα τους ξερεις ολους και θα λες καλημερα και καληνυχτα στους παντες γυρω σου? οταν θα σιχαθεις να βλεπεις τις ιδιες φατσες ομως και αρχισεις να πιστευεις οτι η ζωη σου επεσε σε ατερμονη λουπα...τοτε ποιος σε σωζει..... ..ασε που αν ειναι ψυχοπλακωμα η πρωτευουσα μιας σχεδον τριτοκοσμικης χωρας φαντασου τι θα ναι η επαρχια της.....[/απωθημενα] ωρα για τα χαπακια μου
million_voices Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Όντως, πολύ σωστός ο Death Lord.Αν και βέβαια είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί, εντούτοις, αποζημιώνει όποιον το καταφέρει. αυτα τα πραγματα ειτε τα εχεις μεσα σου και σε οδηγουν καπου προς τα εκει ειτε οχι δεν ειναι ουτε κολπακια που μπορεις να ακολουθησεις ουτε συνταγες
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Μπορει μιλας με 10 ανθρωπους καθε μερα και παλι να νιωθεις μονος, ειμαστε και σεξουαλικα καταπιεσμενοι, αμα δεν ειχαμε και τον ηλιο θα πηγαιναμε για φουντο... Παντως δεν ειμαστε οι μονοι σε ολη την Ευρωπη ειναι ετσι, ειδικα στην Βορεια.
little loulou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 εγω τοση ωρα προσπαθουσα να πω πως καταθλιψη ειναι αυτο: Στην ψυχιατρική ο όρος κατάθλιψη μπορεί επίσης να έχει αυτή τη σημασία αλλά συνήθως αναφέρεται σε μία ψυχική ασθένεια και ειδικά όταν έχει φτάσει σε επίπεδο υψηλής σοβαρότητας ώστε να χορηγηθεί αυτή η διάγνωση. Η κατάθλιψη αποτελεί το τέταρτο στάδιο του μοντέλου της Κιούμπλερ-Ρος για την αποδοχή του θανατου κι οχι αυτο που πιστευουν οι περισσοτεροι... "Στην καθημερινή ζωή με τον όρο κατάθλιψη εννοούμε μια κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας, αυτό συνήθως είναι παροδικό και μάλλον οφείλεται σε κάτι σχετικά ασήμαντο και επουσιώδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.