Προς το περιεχόμενο

1 Εκατομύριο Ελληνες με καταθλιψη ....

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

....στην Ελλαδα....

Ακούγοντας προχτές το ραδιόφωνο του Σκάι , βγήκε ένας καθηγητής Ψυχιατρικής και μίλαγε για τις ψυχικές νόσους. Δήλωσε ότι σύμφωνα με έρευνες , 1 εκατομύριο Έλληνες λαμβάνουνε φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών χαπιών.

Συμφωνα πάλι με τα λεγόμενα του , μέχρι το 2015 ο αριθμός των ατόμων αυτών θα τετραπλασιαστει !!! , δηλαδή θα φτάσει τα 4 εκατμύρια.

Δηλαδή , 4/10 ( ή τα 2/5 ) των Ελλήνων θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή , αφού ο αριθμός των ατόμων και της χρήσης αντικαταθλιπτικών αυξάνεται ραγδαία και σύμφωνα με αυτούς τους ρυθμούς "ανάπτυξης" υπολογίστηκε όλο αυτό.

Δεν ξέρω κατα πόσο σας ανυσηχεί αυτό παίδες εμένα πάντως ( και τον παρουσιαστή της ραδιοφωνικής εκπομπής) με σόκαρε το νούμερο.

Τα σχόλιά σας δικά σας.

ΥΓ : Ζητώ συγνώμη που δεν έχω κάποια ιντερνετική πηγη για την αξιοπιστία της έρευνας αλλά μπορούμε να απευθυνθούμε στον ΣΚΑΙ μπας και μας δώσει απόσπασμα της εκπομπής , με τα λεγόμενα του καθηγητού.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...μέχρι το 2015 ο αριθμός των ατόμων αυτών θα τετραπλασιαστει !!! , δηλαδή θα φτάσει τα 4 εκατμύρια.

Δηλαδή , 4/10 ( ή το 1/5 ) των Ελλήνων θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή...

Γιατί άραγε???

Δημοσ.

το θέμα είναι πραγματικά σοβαρό και είναι σημάδι των καιρών μας

και καλό θα είναι να μην το ...

τεσπα..

δεν γνώριζα τον μεγάλο αυτό αριθμό.. άσχημα (κ εδώ) τα πράγματα

Δημοσ.

Εγώ πάλι γιατί δεν ξαφνιάζομαι?

Μήπως γιατί είναι όλοι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό?

Μήπως γιατί τρέχουν όλη τη μέρα για να επιβιώσουν?

Μήπως γιατί παντού υπάρχει εργασιακή ανασφάλεια?

Μήπως γιατί οι σχέσεις μας είναι επιφανειακές?

Μήπως γιατί ...

Δημοσ.
....στην Ελλαδα....

, 1 εκατομύριο Έλληνες λαμβάνουνε φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών χαπιών.

Συμφωνα πάλι με τα λεγόμενα του , μέχρι το 2015 ο αριθμός των ατόμων αυτών θα τετραπλασιαστει !!! , δηλαδή θα φτάσει τα 4 εκατμύρια.

.

άσχημα τα πράγματα

Δημοσ.

Κατάθλιψη ή μπουζουκονταλκάς?

Και ο αριθμός δεν είναι μεγάλος. Κάποιος που επισκέπτεται ψυχίατρο φροντίζοντας για την ψυχική του υγεία είναι δεδομένο πως θα πάρει κάποιου είδους αντικαταθλιπτικά-αγχολυτικά τουλάχιστον 1 φορά στη ζωή του. Αγχολυτικά δίνονται ακόμη περισσότερο ειδικά σε μεγαλύτερους με προβλήματα υγείας όπου το στρες μπορεί να αποβεί μοιραίο. Βάλε και την αυτοσυνταγοδότηση με το γνωστό σου στο ΙΚΑ, βάλε και την λατρεία στα φάρμακα των Ελλήνων, νομίζω φτάσαμε το εκατομμύριο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως 1 εκ. πάσχουν από κλινική κατάθλιψη.

Δημοσ.

Μήπως γιατί ...

Μηπως γιατι εχουμε χτισει εναν κοσμο στον οποιο για να επιβιωσεις πρεπει να απαρνηθεις φυση,αληθεια και ολα οσα σε κανουν εν τελει πραγματικα ευτυχισμενο?

αλλα ελα μωρε σιγα το κοστος,θα πας να αγορασεις ενα iphone και ενα shiny netbook για να σερφαρεις και απο την τουαλετα και instantly θα νοιωσεις πολυ happy

Δημοσ.

Μήπως γιατί ...

το αυτο....

Δημοσ.
Αγχολυτικά δίνονται ακόμη περισσότερο ειδικά σε μεγαλύτερους με προβλήματα υγείας όπου το στρες μπορεί να αποβεί μοιραίο. Βάλε και την αυτοσυνταγοδότηση με το γνωστό σου στο ΙΚΑ, βάλε και την λατρεία στα φάρμακα των Ελλήνων, νομίζω φτάσαμε το εκατομμύριο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως 1 εκ. πάσχουν από κλινική κατάθλιψη.

+1.

Τα lexotanil και γενικοτερα τα αγχολυτικα ειναι απο τα πιο διαδεδομενα στη χρηση τους φαρμακα (αν οχι το πιο διαδεδομενο) στην ελλαδα αλλα και τον υπολοιπο κοσμο.

Απο παλια βεβαια ειναι μοδα η χρηση τετοιων σκευασματων. Ποσες ωριμες κυριες λεγανε "θα παρω ενα tavorακι" να καλμαρω.:-)

Αιτιες... πολλες... αλλα μεγαλη συζητηση.

Το γεγονος ομως αυτο δεν σημαινει οτι ολοι αυτη η ανθρωποι χρηζουν ψυχιατρικης παρακολουθησης λογω καταθλιψης ουτε οτι πρεπει να λαμβανουν αντικαταθλιπτικα.

Δημοσ.

Όντως, λένε πως στο μέλλον η κατάθλιψη θα είναι η μεγαλύτερη μάστιγα παγκοσμίως, μεγαλύτερη ακόμα κι από τον καρκίνο.

Κατά τα άλλα, πράγματι πάσχουν όλοι αυτοί από κλινική κατάθλιψη ή απλά μαλακίες για να χουμε να λέμε; Άσε που υπάρχουν αρκετά είδη κατάθλιψης και έτσι το θέμα γίνεται πολύπλοκο.

Το κακό είναι ότι υπάρχουν άτομα εν έτη 2009 που δε γνωρίζουν τι είναι η κατάθλιψη, ποια τα συμπτώματα (έστω χονδρικά) και ποιες οι επιπτώσεις της. Πολύ άσχημο το τελευταίο...

Δημοσ.

η καταθλιψη ειναι μια μορφη αρρωστειας..χανεται η χημεια του εγκεφαλου και δυστυχως αυτο γιατρευετε μονο με φαρμακευτικη αγωγη.μπορει να μιλαμε για μια απλη μορφη καταθλιψης που συνοδευεται απο αυπνια,αδιαθεσια και καθολου ορεξη για φαγητο,για καταθλιψη η οποια συνοδευεται και απο σωματικο πονο(πονος στο στομαχι,στο ποδι) ενω παραλληλα υπαρχουν και τασεις αυτοκτονιας.το θεμα ειναι πως αν καποιος παρουσιαζει καποιο απο τα συπτωματα καλο ειναι να παει σε γιατρο ετσι ωστε να μην χειροτερεψει η κατασταση και τελικα καταληξει σε ψυχιατρικη κλινικη.το σημαντικοτερο ειναι να μην παιρνουμε φαρμακα απο μονοι μας χωρις ιατρικη συμβουλη γιατι μπορει να δημιουργηθουν παρενεργειες,εξαρτηση κ.τ.λ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...