Προς το περιεχόμενο

To τέλος της αρχής του Linux, η αρχή του τέλους της M$

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φίλε Apoll, δε λες κάτι που είναι μυστικό. Μακάρι ο κόσμος να γνώριζε ότι σε αυτή την περίπτωση τον μεταχειρίζονται σαν πιόνι:

"It’s easier for our software to compete with Linux when there’s piracy than when there’s not.”

Bill Gates (2007)

“They’ll get sort of addicted, and then we’ll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.”

Bill Gates

Πέσαμε στην παγίδα και τώρα μας αρμέγουν κανονικά. Ας προσέχαμε. Το θέμα είναι από 'δω και πέρα τι κάνουμε. Αντιδρούμε ή συνεχίζουμε σαν πρόβατα; Δυστυχώς από την πολεμική που δέχομαι βλέπω ότι όχι μόνο η πλειοψηφία δε θέλει να αντιδράσει, αλλά είναι κυριολεκτικά εθισμένη και εξαρτημένη από την M$. Αυτό είναι πρόβλημα... Με χλευάζουν όταν γράφω τη γνωστή ατάκα από το Matrix, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος...

Την πολεμικη τη δεχεσαι γιατι αντιμετωπιζεις το θεμα λειτουργικου, λες και θα γινει μεσω αυτου επανασταση στον κοσμο, και θα καλυτερεψουν οι τριτες χωρες. Και δε λεω, σεβομαστε ολοι το πως νιωθεις, δικαιωμα σου, αλλα το να προσπαθεις να το επιβαλεις αυτο και στους αλλους με μια γλωσσα πιο ξυλινη και απο τους πολιτικους του '50, ειναι οπως και να το κανουμε κουραστικο.

Απο κει και περα πιστευω οτι ολοι συμφωνουμε (ακομη και οι πιο funboys των windows), οτι σε θεσεις οπως ο δημοσιος τομεας, θα μπορουσε καλιστα να σταθει μια απλη και ευχρηστη διανομη (βλ ubuntu), αλλα για να γινει αυτο, καλο θα ηταν το ιδιο το κρατος να ριξει μια - δυο ωριτσες τη βδομαδα εκπαιδευση ωστε να μπουνε πρωτα λιγο στο πνευμα οι "Αινσταϊν" υπαλληλοι του δημοσιου μας, και ισως ακομη και στα σχολεια, μια πρωτη ιδεα, τι ειναι και πως λειτουργει το linux γενικοτερα. Μαθιμα για υπολογιστες εχουν, ας το αξιοποιησουν.

Απο κει ξεκιναει το ολο προβλημα, ειμαστε που ειμαστε αναλφαβητοι στους υπολογιστες, μας ζητατε να μαθουμε και ξενες γλωσσες (Linux) :-)

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Την πολεμικη τη δεχεσαι γιατι αντιμετωπιζεις το θεμα λειτουργικου, λες και θα γινει μεσω αυτου επανασταση στον κοσμο, και θα καλυτερεψουν οι τριτες χωρες. Και δε λεω, σεβομαστε ολοι το πως νιωθεις, δικαιωμα σου, αλλα το να προσπαθεις να το επιβαλεις αυτο και στους αλλους με μια γλωσσα πιο ξυλινη και απο τους πολιτικους του '50, ειναι οπως και να το κανουμε κουραστικο.

Ζούσες το `50; Μεταξύ μας τώρα, χαλαρά προτιμώ τη γλώσσα των πολιτικών του 50, παρά τον politically correct λόγο του 21ου αιώνα... Δεν προσπαθώ να επιβάλω σε κανένα τίποτα (δεν έχω άλλωστε τη δύναμη). Κατακρίνεις εμένα όμως ότι προσπαθώ να επιβάλω. Αυτά που σου έχουν επιβάλει εσένα, τα ελέγχεις; Τα ορίζεις; Κάνεις κάτι; Εκεί είναι το θέμα φίλε μου... Καλό είναι να μπορούμε να καταλάβουμε ποιος θέλει να μας επιβάλει κάτι. Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε αν μας έχουν ήδη επιβάλει κάτι και είμαστε ήδη πιόνια...

Απο κει και περα πιστευω οτι ολοι συμφωνουμε (ακομη και οι πιο funboys των windows), οτι σε θεσεις οπως ο δημοσιος τομεας, θα μπορουσε καλιστα να σταθει μια απλη και ευχρηστη διανομη (βλ ubuntu),

Αν το πιστεύεις, κάνε κάτι γι' αυτό. Βοήθα προς αυτή την κατεύθυνση. Αν ήδη κάνεις κάτι, προσπάθησε να κάνεις περισσότερα.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ποιός είπε ότι οι linux /unix servers πάνε καλύτερα? Ο Μήτσος ο σουγιάς ? Είναι αυτό που λένε..."το λέει όλος ο κόσμος?" Αυτά είναι τα κλασικά αστήριχτα επιχειρήματα που πολύ αναφέρουν και προβλέπουν ότι σήμερα-αύριο κλείνει η MS. Πάνε μαζί με τα “Μόνο η MS έχει ιούς”, “Μόνο η MS έχει ανάγκη από updates”, “Μόνο η MS έχει πυτιρίδα”, “Μόνο η MS έχει bugs, που τα βάζει ο θεός για να τιμωρήσει τον αντίχρηστο”, “Όλοι οι άλλοι είναι ευαγγελιστές της αγάπης και της κοινοκτημοσύνης και δουλεύουν μόνο για την δόξα, ενώ τρέφονται με μάνα εξ ουρανού, σε αντίθεση η σατανική αυτοκρατορία που ζητάει …λεφτά για όσα παράγει”. Πως λέμε “Hack for fame” είναι και το “Work for fame and eat fame”

Για να ανακεφαλαιώσω την άποψη μου, αν γινόταν κάτι και έκλεινε αύριο η MS και εξαφανίζονταν όλα όσα έχει κάνει, εκτός του ότι το 80 % των IT θα έπρεπε να ξαναπάμε νηπιαγωγείο, αν τελικά τα υπόλοιπα λειτουργικά κάλυπταν το κενό άμεσα, κάτι που αμφισβητώ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, θα γινόταν τέτοια σφαγή για τα δικαιώματα και το χρήμα και την πίτα, που όλοι θα έβλεπαν το open λογισμικό να τους…κλείνει ερμητικά στα μούτρα.

Δεν υπάρχει εκεί έξω το τέλειο που παρέχεται δωρεάν και ναι δεν υπάρχει ούτε άγιος Βασίλης όσο κι αν στεναχωριέται ο γιός μου. Το open λογισμικό όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει Microsoft και η Microsoft όταν θέλει να γίνει trendy πλησιάζει την open community.

Δημοσ.

Για να ανακεφαλαιώσω την άποψη μου, αν γινόταν κάτι και έκλεινε αύριο η MS και εξαφανίζονταν όλα όσα έχει κάνει, εκτός του ότι το 80 % των IT θα έπρεπε να ξαναπάμε νηπιαγωγείο, αν τελικά τα υπόλοιπα λειτουργικά κάλυπταν το κενό άμεσα, κάτι που αμφισβητώ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, θα γινόταν τέτοια σφαγή για τα δικαιώματα και το χρήμα και την πίτα, που όλοι θα έβλεπαν το open λογισμικό να τους…κλείνει ερμητικά στα μούτρα.

Ό,ΤΙ κάνει η MS το κάνει με τα φράγκα ΜΑΣ.

Για να σ'το πω καλύτερα, αν αύριο έκλεινε η MS και έπαιρνε την θέση της μία άλλη, μια χαρά θα καλυπτόταν το κενό.

Η MS δεν καινοτομεί για την ψυχή της μάνας της,για τα φράγκα το κάνει, οπότε όπως το βλέπω εγώ δεν της χρωστάει κανείς τίποτα για αυτά που έκανε, της το πλήρωσε και με το παραπάνω.

Το ανοικτό λογισμικό από την άλλη μας δίνεται δωρεάν και δεν γίνεται να <<κλείσει>> από την άποψη του ότι και μία διανομή να κλείσει τον κώδικα της θα βγουν άλλες 10 στην θέση της.

Δημοσ.

Το ίδιο κάνει και η AutoDesk, η Cisco, η Corel, η Adobe κλπ. Για εκείνους δεν λέει κανένας ποτέ τίποτα.

Να υπενθυμίσω επίσης ότι το ανοικτό λογισμικό για το σπίτι είναι δωρεάν, αλλά για την επιχείρηση σαφώς δεν είναι. Δοκιμάστε να αγοράσετε Server Linux λειτουργικό και θα καταλάβετε.

Αν κλείσει η MS, θα βγει στην θέση της πιθανόν κάποια σαν την Redhat, η οποία θα έχει λειτουργικό και θα αρχίσει να ζητάει λεφτά. Θα γίνει μάχη για την πίτα, εκτός αν πιστεύετε ότι οι διάφοροι διανομείς open source ταίζουν τους υπαλλήλους τους με .. αέρα κοπανιστό και μόνο η MS είναι ο .... σατανάς.

Και βέβαια γκρινιάζουμε σε μια χώρα που όλοι έχουμε σπασμένα Windows, λες και δώσαμε λεφτά ποτέ.

Δημοσ.

Και βέβαια γκρινιάζουμε σε μια χώρα που όλοι έχουμε σπασμένα Windows, λες και δώσαμε λεφτά ποτέ.

Γιατί; Δεν έχεις δικαίωμα να γκρινιάξεις για κάτι που δεν αγόρασες;

(ειρωνεία :Ρ)

Δημοσ.

Το Ανοικτό λειτουργικό για να στήσεις server είναι τσαμπέ..Η υποστήριξη είναι αυτή που πληρώνεις και μου ακούγεται και λογικό.

Επίσης ποιος είπε ότι δεν κράζουμε Adobe κτλ;;Τώρα για τις διανομές απάντησα.

Καλά κάνουμε και έχουμε σπασμένα windows στην Ελλάδα, όταν πήγα στην σχολή δεν με ρώτησε κανείς αν έχω φράγκα για windows και office, απλά θεωρούταν αυτονόητο.Και είχαν και το θράσος να μην έχουν και openoffice.

Δημοσ.
Το ίδιο κάνει και η AutoDesk, η Cisco, η Corel, η Adobe κλπ. Για εκείνους δεν λέει κανένας ποτέ τίποτα.

Να υπενθυμίσω επίσης ότι το ανοικτό λογισμικό για το σπίτι είναι δωρεάν, αλλά για την επιχείρηση σαφώς δεν είναι. Δοκιμάστε να αγοράσετε Server Linux λειτουργικό και θα καταλάβετε.

Αν κλείσει η MS, θα βγει στην θέση της πιθανόν κάποια σαν την Redhat, η οποία θα έχει λειτουργικό και θα αρχίσει να ζητάει λεφτά. Θα γίνει μάχη για την πίτα, εκτός αν πιστεύετε ότι οι διάφοροι διανομείς open source ταίζουν τους υπαλλήλους τους με .. αέρα κοπανιστό και μόνο η MS είναι ο .... σατανάς.

Μια χαρά γίνεται δωρεάν λειτουργικό σε server (debian stable, ubuntu server, centos). Αυτό που πληρώνεις στα server μηχανήματα είναι η υποστήριξη, όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να υπάρξει σύγκριση με την περίπτωση των desktops.

PS. Δεν έχω σπασμένα windows και δεν γκρινιάζω :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...