tsaknis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Γεια σας, πριν 2 μερες εγκατεστησα το OS debian στο laptop μου με αποτελεσμα μετα την εγκατασταση οταν ανοιγω το pc το μονο OS που υπαρχει για boot να ειναι το debian και το windows vista να μην υπαρχει καν στη λιστα.Προσπαθεισα να ξανα περασω τα vista αλλα προς μεγαλη μου εκπληξη δν εκανε boot απο το cd παροτι το cd driver το εβαλα πρωτο στη λιστα.Μηπως μπορειτε να μου πειτε ενα τροπο ωστε να σβησω εντελως το debian και να εγκαταστησω τα vista? Ευχαριστω Υ.Γ:Προσπαθησα να "πειραξω" τη λιστα του grub ωστε να εμφανιζει και τα vista αλλα στην εντολη sudo fdisk -l εμφανιζει μονο ενα partition αυτο στο οποιο ειναι γραμενο το debian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αρα εκανες κατα λαθος εγκατασταση το debian σε ολο το σκληρο, αρα δεν εκανες partitions, αρα δεν υπηρχαν vista για να "γραφτουνε" στον grub και να μπορεις να μπεις σε αυτα. Για να περασεις παλι τα vista θα κανεις κανονικα boot απο το cd (ή το recovery cd) και θα κανεις κανονικα εγκατασταση τα vista. Ο installer τους θα αναλαβει τα υπολοιπα. Αν δεν bootαρει απο το cd, τοτε εχεις αλλο, πιο σοβαρο προβλημα, που δεν εχει να κανει με το linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsaknis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν δεν bootαρει απο το cd, τοτε εχεις αλλο, πιο σοβαρο προβλημα, που δεν εχει να κανει με το linux. Αρχικα ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.εγω εχω κανονικα το cd μεσα στο driver.ενω δν το αναγνωριζει στο boot οταν μπω στο debian το εχει διαβασει κανονικα αλλα δν μπορω να τρεξω το setup.exe(επειδη ειμαι ασχετος δν ξερω αν αυτο ειναι φυσιολογικο η οχι).Υπαρχει περιπτωση το cd να μην ειναι bootable και αν ναι υπαρχει τροπος να το καταλαβω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Τι να σου πω, δεν ξερω. Μπορει το recovery cd να χρειαζεται κατι ακομα για να το "διαβασει", οπως λεει πχ στο POST της μητρικης μου F9: XpressRecovery2 και πατωντας F9 ξεκιναει μια ολοκληρη διαδικασια. Σαν τελευταια λυση σου προτεινω να εγκαταστησεις το virtualbox, να κανεις ενα virtual machine σε αυτο, και να του αναθεσεις να κανει boot απο το δισκακι μεσα στο drive. Αν πετυχει, εγκατεστησε τα vista στο virtual machine και μετα δες γιατι δεν bootαρει στο κανονικο pc. Και, ακομα και να τρεξει το setup.exe κανονικα μεσω wine μεσα στο debian, δεν προκειται να κανιε εγκατασταση τα vista για διαφορους λογους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 τα vista ήταν προεγκατεστημένα ? για να τρέξει αρχείο.exe πρέπει να τρέχουν ήδη τα windows αν δεν ξεκινά ο υπολογιστης απο το cd εφ' όσον έχεις ορίσει το cdrom ως πρώτη επιλογή μάλλον το cd δεν είναι bootable μήπως υπάρχει κανένα κρυφό partition και γι' αυτή την περίπτωση ? . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klemes Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Πιθανώς να πρέπει να μπείς στο bios (με F1 , F8 ή DEL ,ανάλογα το μοντέλο) και να ενεργοποιήσεις την εκκίνηση (boot) από CD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Πιθανώς να πρέπει να μπείς στο bios (με F1 , F8 ή DEL ,ανάλογα το μοντέλο) και να ενεργοποιήσεις την εκκίνηση (boot) από CD. απο το cd παροτι το cd driver το εβαλα πρωτο στη λιστα. το έκανε ! tsaknis γράψε τι laptop είναι όλο και κάποιος θα έχει πάθει κάτι παρόμοιο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsaknis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Τι να σου πω, δεν ξερω. Μπορει το recovery cd να χρειαζεται κατι ακομα για να το "διαβασει", οπως λεει πχ στο POST της μητρικης μου F9: XpressRecovery2 Το δοκιμασα αλλα δυστυχος...τιποτα τα vista ήταν προεγκατεστημένα ? μήπως υπάρχει κανένα κρυφό partition και γι' αυτή την περίπτωση ? . τα vista ηταν προεγκατεστημένα.το cd που εχω είναι καποιου φιλου μου(το cd ειναι αυθεντικο) για κρυφό partition δν ξερω πως να ψαξω για να σου πω... tsaknis γράψε τι laptop είναι όλο και κάποιος θα έχει πάθει κάτι παρόμοιο . εχεις δικιο φιλε.παραλειψη μου.το laptop ειναι ενα acer aspire 6530 επειδη ακομα δν μπορεσα να μπω με καποιο τροπο στα vista "επαιξα" λιγο με το debian.Βρηκα λοιπον ενα "προγραμμα" το partition editor.εκει πηγα device-->create partition table και μ λεει οτι θα διαγραφουν ΟΛΑ τα αρχεια του μονο partition που υπαρχει.Μιας και ειναι το μονο partition αρα και το partition στο οποιο ειναι γραμενο το debian μηπως πρεπει να ακολουθησω αθτη τη διαδικασια και να διαγραψω εντελως τα αρχεια του partition?αμα τ κανω αυτο θα μπορω να κανω boot απο το cd και να γραψω τα vista? τελικα εκανα ενα copy το αυθεντικο cd των vista το οποιο bootαρε κανονικα και ακολουθοντας την εγκαταστασι εκανα φορματ το μοναδικο παρττιτιον στο οποιο υπηρχε το debian και περασα τα vista.Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.να'στε καλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.