Προς το περιεχόμενο

i7 vs. Opteron

petsoukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι πληροφορίες για αυτήν την σύγκριση. Έναν ι7 940 με τον μεγαλύτερο Opteron που υπάρχει στην αγορά. Σύγκριση για παραγωγή πολυμέσων. Μας ήρθε ένας τεχνικός και του αναθέσαμε να στήσει 2 workstations για multimedia παραγωγές. (3D Animations, Motion Graphics, HD Video Editing) Κατά την άποψή του ένα σύστημα με 2 QuadCore Opterons και πολύ Ram 8GB+, θα είναι καλύτερη λύση από i7 940 με 12GB 1600Mhz DDR3. Τι πιστεύετε κι εσείς οι ψαγμένοι για αυτό;

Δημοσ.

Οραία! i7 είναι το latest και ότι καλύτερο υπάρχει για PC... Συγκριτικά όμως έχουμε έναν i7 920/940 12GB Ram και ένα σύστημα με Dual Socket Quad Core Opterons μοντέλο το μεγαλύτερο που υπάρχει και την αντίστοιχη ποσότητα μνήμης... Απο ότι ξέρω τα i7 τσιπάκια είναι και multi-threaded... δλδ θα λειτουργούν ως 8 εικονικά cores... (8 render buckets Mental Ray)

Κατα την αποψή, ύστερα απο πολύ μελέτη στο Internet πιστεύω πως i7 είναι η καλύτερη λύση και απο άποψη κόστους.

• Moderators
Δημοσ.

Ετσι ειναι φιλε μου, μη το συζητας καν.

Εχουμε φτασει σε πολυ δυνατα desktop μηχανηματα σημερα.

Δημοσ.
Οραία! i7 είναι το latest και ότι καλύτερο υπάρχει για PC... Συγκριτικά όμως έχουμε έναν i7 920/940 12GB Ram και ένα σύστημα με Dual Socket Quad Core Opterons μοντέλο το μεγαλύτερο που υπάρχει και την αντίστοιχη ποσότητα μνήμης... Απο ότι ξέρω τα i7 τσιπάκια είναι και multi-threaded... δλδ θα λειτουργούν ως 8 εικονικά cores... (8 render buckets Mental Ray)

Κατα την αποψή, ύστερα απο πολύ μελέτη στο Internet πιστεύω πως i7 είναι η καλύτερη λύση και απο άποψη κόστους.

προφανώς και είναι καλύτερα ένας i7

σκέψου μόνο και μόνο οτι με τους opty θα δώσεις λεφτά για ένα socket νεκρό και θα έχεις χάλια απόδοση

αν πάλι δεν βιάζεστε κάνε λίγο υπομονή έρχονται skulltrail για i7 σε λίγο μέσα στο 2009 από όσο ξέρω οπότε μιλάμε για 16 threads μετά ;) παρέας με 2 intelάκια x25 δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω

Δημοσ.

Βιαζόμαστε και παίζει αύριο κι όλας να γίνει η παραγγελία για 2 πανομοιότυπα

μηχανάκια. i7 940 μάλλον με την Gigabyte GA-EX58-UD5 και 12GB (6x2GB) OCZ OCZ3G1600LV6GK DDR3, Velociraptor 150GB + 2x 500GB storage.

Δημοσ.

Το θέλουμε για παραγωγές multimedia. 3D Animations και Motion Graphics κυρίως (3D Studio Max και Adobe Creative Suite CS4). Δευτερεύουσες δουλειές διαφημιστικά σπότς και HD μοντάζ (ναι ξέρω χρειαζόμαι κάρτα video)

Η πρόταση του τεχνικου μόλις μου ήρθε...

Mobo: MSI Speedster

CPU: 2x Opteron 2350

RAM: 8GB Kingston ECC Registerd DDR2-667

Το παραπάνω σύστημα σε σύγκριση με: i7 940, Gigabyte GA-EX58-UD5, 12GB (6x2GB) OCZ OCZ3G1600LV6GK DDR3 πώς θα τα πάει... θα φάει "μπανάνα" η θα κεράσει την "μπανάνα";;;

Μακάρι να μπορούσα να τα έχω και τα 2 για δοκιμή δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε τώρα...

Δημοσ.

μόνο και μόνο επειδή είναι νεότερη τεχνολογία και χρόνια μπροστά σαν αρχιτεκτονική ψηφίζω I7 φίλε μου.

Δημοσ.
2x Opteron 2350 - i7 940

?

[edit] αν και από τα passmark benchmarks που είδα θα συμπέρανε κάποιος πως οι δύο opteron θα υπερτερούσαν με άνεση, όμως με βάση benchmarks που βρήκα αλλού ο i7 φαίνεται να είναι πολύ ανώτερος. Πάρε τον i7 940 λόγω νεότητας και λόγω αμφιβολιών για τη συγκεκριμένη σύνθεση opteron, τουλάχιστον για τη δουλειά που το θες.

Δημοσ.
?

[edit] αν και από τα passmark benchmarks που είδα θα συμπέρανε κάποιος πως οι δύο opteron θα υπερτερούσαν με άνεση, όμως με βάση benchmarks που βρήκα αλλού ο i7 φαίνεται να είναι πολύ ανώτερος. Πάρε τον i7 940 λόγω νεότητας και λόγω αμφιβολιών για τη συγκεκριμένη σύνθεση opteron, τουλάχιστον για τη δουλειά που το θες.

Από ότι βλέπω στο chart με το PassMark ένας τετραπύρηνος βρίσκεται ανάμεσα σε 8πύρινα συστήματα... αυτό απο μόνο του λέει πολλά. Και για τα λεφτά που χρειάζονται να στηθούν τα μηχανήματα πάνω από τους i7 πρέπει να πουλήσουμε κάνα νεφρό. Το top μηχάνημα στο chart πόσο κάνει άραγε;;

Δημοσ.

Να έχεις υπ'όψη σου πάντως πως οι επεξεργαστές για server έχουν τέτοιες τιμές λόγω του ειδικού σχεδιασμού τους που τους κάνει πιο ανθεκτικούς για συνεχή λειτουργία κι επίσης έχουν χαμηλότερη κατανάλωση.

Μιας κι έτυχε να ανακαλύψω πως πρόκειται να δώσεις αρκετό χρήμα (4000+), ίσως θα μπορούσες να πας σε κάποιο ακόμα καλύτερο επεξεργαστή από τον i7 940, δεν ξέρω κιόλας πως έχουν κατανεμηθεί τα χρήματα στη σύνθεση που σου έδωσαν.

Υ.Γ. Από το "top μηχάνημα" φαντάζομαι θα ανακάλυψες πως ο 2350 δεν είναι αντιπροσωπευτικός της οικογένειας.

Υ.Γ.2 Το PassMark ΔΕΝ το θεωρώ αντιπροσωπευτικό τεστ. Ίσως θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο ακόμα αφού σε ενδιαφέρει για συγκεκριμένη επαγγελματική χρήση.

Δημοσ.
Να έχεις υπ'όψη σου πάντως πως οι επεξεργαστές για server έχουν τέτοιες τιμές λόγω του ειδικού σχεδιασμού τους που τους κάνει πιο ανθεκτικούς για συνεχή λειτουργία κι επίσης έχουν χαμηλότερη κατανάλωση.

Μιας κι έτυχε να ανακαλύψω πως πρόκειται να δώσεις αρκετό χρήμα (4000+), ίσως θα μπορούσες να πας σε κάποιο ακόμα καλύτερο επεξεργαστή από τον i7 940, δεν ξέρω κιόλας πως έχουν κατανεμηθεί τα χρήματα στη σύνθεση που σου έδωσαν.

Υ.Γ. Από το "top μηχάνημα" φαντάζομαι θα ανακάλυψες πως ο 2350 δεν είναι αντιπροσωπευτικός της οικογένειας.

Υ.Γ.2 Το PassMark ΔΕΝ το θεωρώ αντιπροσωπευτικό τεστ. Ίσως θα έπρεπε να το ψάξεις λίγο ακόμα αφού σε ενδιαφέρει για συγκεκριμένη επαγγελματική χρήση.

Το αρκετό χρήμα φαίνετε έτσι γιατί είναι να στηθούν 2 μηχανήματα ολόιδια... Μετά τον 940 είναι ο Extreme και ξεφεύγουμε τελείως μετά σε τιμή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...