Προς το περιεχόμενο

Σε τι σκληρό δίσκο να βάλω τα vista ;

Captain Nemo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα wd 500 gb RE3 ενα seagate 7200.11 500gb ενα wd 320gb YS και 2 wd 320gb YS σε raid 0.Πού θα είναι καλύτερο να εγκαταστήσω το λειτουργικό ; Εχω ακούσει οτι μερικοί βάζουν τα vista σε ένα σκληρό και το swap file σε αλλο για καλύτερη ταχύτητα αυτό ισχύει ; Αν ναι σε ποιόν αξίζει να βάλω το swap file και πως γίνεται ; τα 500gb για vista ειναι overkill ;

Δημοσ.

Εγώ τα έβαλα σε ένα partition με 50GB και κάνω τις εγκαταστάσεις (ιδίως στα παιχνίδια) σε άλλο partition με άπλετο χώρο.

Αυτό που λες με το swap, μήπως εννοείς για linux;

Τα vista δεν σε ρωτάνε για swap file (νομίζω). Το βάζουν default στο partition της εγκατάστασης. Αν θέλεις να το πας αλλού πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

Συμπέρασμα, βάλτα όπου γουστάρεις. Όσο πιο γρήγορος ο δίσκος τόσο καλύτερα. 500gb είναι όντως overkill για εγκατάσταση λειτουργικού. Αν αργότερα θελεήσεις να κάνεις format να σε δω τι αλχημίες θα κάνεις σε τιγκαρισμένο 500άρη δίσκο.

Νομίζω μέχρι 50-60GB είναι υπεραρκετά, εκτός αν είσαι από αυτούς που αποθηκεύουν τα πάντα στην επιφάνεια εργασίας και στα έγγραφα (mp3, video, fotos κτλ), έτσι δεν θα σου φτάσει ούτε ο 500άρης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...