Προς το περιεχόμενο

SDRAM μνήμες ερώτηση

alfas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι μνήμες SDRAM 256MB / 133 Μhz πόσο περίπου κοστίζουν!!?

Έχω παρατηρήσει πως υπήρχαν διπλής και μονής όψης(δηλαδή που βρισκόντουσαν τα ντιμάκια!!) Αυτό παίζει ρόλο στην τιμή?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :)

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι συμφέρει να πάρεις από Ελλάδα, είναι καθαρή κλοπή τα χρήματα που ζητάνε για τόσο παλιά και low-end εξαρτήματα. Καλύτερα δες κάτι στο Ebay. Εγώ πήρα DDR 1gb Pc266 με 15 ευρώ περίπου, όταν εδώ ήθελαν από 50 και πάνω.

• Moderators
Δημοσ.

Πριν ~ μισο χρονο εψαχνα κι εγω.

Βρηκα τελικα 128ρια dimms PC133 με 5 ευρω το ενα.

Μερικα παλαιοτερα chipsets (οπως το VIA Apollo / VIA Apollo Pro), που συνηθως υποστηριζαν εως Pentium III 800Mhz, ειχαν προβλημα στο να διαβασουν τα single sided dimms.

Χαρακτηριστικα, το VIA APOLLO PRO, καθως και το Intel 440BX μια Samsung 256 PC133 single sided μου τη διαβαζε 128, και τρεις 128ρες single sided τις διαβαζε 64.

Μια 128ρα double sided ομως τη διαβαζε κανονικοτατα 128.

Σε "νεοτερα" chipsets, οπως το 815 (ή ακομα και το 845), τετοια προβληματα ειχαν σχεδον ολοκληρωτικα λυθει.

Δημοσ.
Πριν ~ μισο χρονο εψαχνα κι εγω.

Βρηκα τελικα 128ρια dimms PC133 με 5 ευρω το ενα.

Μερικα παλαιοτερα chipsets (οπως το VIA Apollo / VIA Apollo Pro), που συνηθως υποστηριζαν εως Pentium III 800Mhz, ειχαν προβλημα στο να διαβασουν τα single sided dimms.

Χαρακτηριστικα, το VIA APOLLO PRO, καθως και το Intel 440BX μια Samsung 256 PC133 single sided μου τη διαβαζε 128, και τρεις 128ρες single sided τις διαβαζε 64.

Μια 128ρα double sided ομως τη διαβαζε κανονικοτατα 128.

Σε "νεοτερα" chipsets, οπως το 815 (ή ακομα και το 845), τετοια προβληματα ειχαν σχεδον ολοκληρωτικα λυθει.

Α ωραία σε ευχαριστώ...!!!!!Δεν ήξερα αυτή τη λεπτομέρεια!! Να είσαι καλά!!

Δημοσ.

εχω την εντυπωση οτι οι double-sided ειναι πιο παλιες καθως η πιο παλια μου 128αρα ειναι double-sided. Τοτε δεν θυμαμαι αν επαιζε ρολο στην τιμη

• Moderators
Δημοσ.

Οχι στη τιμη δεν επαιζε ρολο.

Ναι συνηθως ειναι πιο παλιες (οσο εξελισσεται η τεχνολογια, τοσο πιο μεγαλου μεγεθους τσιπακια φτιαχνονται, αρα τοσο λιγοτερα χρειαζονται).

Παντως ηταν καθαρα θεμα τι βολευε τον κατασκευαστη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...