Προς το περιεχόμενο

Απορια συστηματος pc

g_kol1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γει σας. Θέλω να κανω μια ερωτηση κ ας απαντησει οποιος ξερει. Το pc κραταει καπου ποιες , εφαρμογες εχουν εκτελεστει??? Σας το ρωταω γιατι θελω να περασω ενα προγραμμα στο μαγαζι μου σπασμενο το οποιο ειναι πανακριβο και φοβαμαι σε περιπτωση ελεγχου το βρουν και δεν θελω να σκεφτομαι το μετα.

Ξερετε σε ελεγχο τι ακριβως ψαχνουν?????? Το μαγαζι ειναι με ειδη κηπου κλαι το προγραμμα ειναι για ελεγχο αποθηκης, καρτελες πελατων κ αλλα πολλα.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε εκτός από το Prefetch που υπάρχουν όλες οι εφαρμογές που έχεις τρέξει.Αποθηκεύονται κομμάτια τους εκεί για να τρέχουν πιο γρήγορα.Και στα xp prof υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός administrative log που σου λέει τι εφαρμογές έχεις τρέξει.Εσύ τι λειτουργικό έχεις?

Δημοσ.

Το PC δεν χρειάζεται να κρατάει ιστορικό των εφαρμογών που έχουν εκτελεστεί, συνήθως το λειτουργικό σύστημα είναι ενήμερο για το ποιες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες στο σύστημα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παραχθεί μία λίστα με αυτές τις εφαρμογές. Σε Windows π.χ. αυτό μπορεί να γίνει μέσω WMI (ακόμη και με την εκτέλεση ενός μικρού vbscript). Υπάρχουν και άλλες τεχνικές όμως που δε στηρίζονται στο να είναι ενήμερο το λειτουργικό για το ποιες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες: Εξειδικευμένα προγράμματα auditing μπορεί να διαθέτουν βάση δεδομένων με τις ψηφιακές υπογραφές από εκτελέσιμα αρχεία διαφόρων δημοφιλών εφαρμογών και βάσει αυτής να ψάχνουν στο σκληρό δίσκο και να συγκρίνουν με τα εκτελέσιμα αρχεία που θα βρουν εκεί κ.ά. τέτοια κόλπα. Νομίζω πως κατά τη διάρκεια ελέγχου λογισμικού χρησιμοποιείται κάποιο custom-made πρόγραμμα ακριβώς γι' αυτόν το σκοπό αλλά με ποια ακριβώς, από τις πιθανές, μέθοδο παράγει τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών, δεν το γνωρίζω.

Επίσης, μην ξεχνάς πως σε περίπτωση ελέγχου δε θα εξεταστεί μόνο η ύπαρξη εφαρμογών αποθήκης και πελατών και των αντίστοιχων τιμολογίων αγοράς τους, αλλά και του ίδιου του λειτουργικού συστήματος, εφαρμογών τύπου Office κλπ.

Το θέμα είναι πως ο κύκλος των ελέγχων λογισμικού από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ξεκίνησε το 2005 με επιχειρήσεις δυναμικού > 50 ατόμων και στην πορεία προχωρά σε όλο και μικρότερες. Η τελευταία εγκύκλιος που βλέπω στο site της ΥΠ.Ε.Ε. αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό 10-14 ατόμων. Οπότε, φρόντισε όσο είναι καιρός να προμηθευτείς νόμιμες άδειες χρήσης για όλο το λογισμικό που χρησιμοποιείς και να εξετάσεις την περίπτωση, αν σε εξυπηρετεί, να γυρίσεις σε ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα) όπου αυτό είναι δυνατόν.

Δημοσ.
Λοιπόν φίλε εκτός από το Prefetch που υπάρχουν όλες οι εφαρμογές που έχεις τρέξει.Αποθηκεύονται κομμάτια τους εκεί για να τρέχουν πιο γρήγορα.Και στα xp prof υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός administrative log που σου λέει τι εφαρμογές έχεις τρέξει.Εσύ τι λειτουργικό έχεις?

Aυτό ακριβλως εχω. Xp prof. Ξερεις αν υπαρχει κανενα προγραμμα ωστε να μην καταγραφονται αυτα??? Το προγραμμα θα το εχω σε flashaki κριμενο με πατεντα ετσι ωστε να μπορει να απενεργοποιηθει, νεκρονοντας την θυρα usb με διακοπτακι. Αν υπαρχει κατι και ξερεις με σωζεις.

Δημοσ.

Λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να αφήσω το θέμα να εξελιχθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα αρχικά ερωτήματα που ετέθησαν («Το pc κραταει καπου ποιες , εφαρμογες εχουν εκτελεστει???» και «Ξερετε σε ελεγχο τι ακριβως ψαχνουν?») είναι απολύτως έγκυρα και συμβατά με τους Όρους Χρήσης και τη γενικότερη πολιτική του forum. Η αναζήτηση και παροχή πληροφορίων για την εξαπάτηση Δημοσίων Υπηρεσιών, δεν είναι.

LockBlur.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...