De@th L0rd Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν κανείς σας έχει δεί τη διαφήμηση της PORCELANA που είναι σαν να παγώνει η σκηνή και η κάμερα κινείται στο χώρο,και γυρνάει γύρω από τους "παγωμένους" ηθοποιούς,μπορεί να εξηγήσει πως κάνουν αυτό το εφέ;Γιατί σπάω το κεφάλι μου και το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι κάμερα πάνω σε ράγες που κινείται με υψηλή ταχύτητα πχ:
Land_Of_Banania Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Στο matrix 1 ήταν που είχε πρωτοεμφανισθεί αυτό το εφέ αν θυμάμαι καλά. Εκεί απ' ότι θυμάμαι είχαν πάρα πολλές κάμερες σε κύκλο γύρω από την σκηνή και μετά παίρνανε το καρέ κάποιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής από κάθε μία κάμερα και μετά τα ενώνανε ώστε να βγαίνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Καπου ειχα διαβασει ενα tutorial πως γινεται αυτο. Στο matrix παντως το καταφερανε με τον τροπο που ειπε ο Land_Of_Banania. Χρειαστηκε βεβαια και πολλη δουλεια στο post.
De@th L0rd Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Αν είναι όντως με πολλές κάμερες πρέπει να κοστίζει τρελά το εφφέ αυτό.Και όντως την πρώτη φορά ήταν στο μάτριξ.
Land_Of_Banania Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Ακριβό δεν ξέρω αν θα είναι απαραίτητα. Γιατί πέρα από την ενοικίαση των καμερών για το τράβηγμα της σκηνής (δε νομίζω να έχει κανείς 30 κάμερες διαθέσιμες - μπορεί κιόλας) φαντάζομαι τη λογική του ίδια με όταν ενώνεις φωτογραφίες για να βγάλεις ένα πανόραμα πχ. Όπως κάνει δηλαδή το photoshop με το photomerge πχ. Και μετά δείχνεις το πανόραμα πηγαίνοντας σιγά σιγά από τη μια άκρη στην άλλη. Τώρα δεν είμαι και σίγουρος πως γίνεται έτσι
micos000 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Bullet time. Έτσι λέγεται το εφέ. Επίσης χρησιμοποιήθηκε το εφέ και σε μια διαφήμιση με παπούτσια στην Ελλάδα, νομίζω migato. Ήταν με μια κοπέλα που χόρευε και γύρω της έπεφταν τριαντάφυλλα και πάγωνε η σκηνή ενώ η κάμερα έκανε κίνηση γύρω από την κοπέλα. Την πρώτη φορά που την είδα έμεινα μ@λ@κ@ς. Μετά έμαθα πως γυρίζεται η σκηνή και όντως θέλει πολλαπλές κάμερες και software που να καταγράφει καρέ καρέ διαδοχικά από τις κάμερες και να δένει την σκηνή. Πήγαινε νοίκιασε το Matrix και δες τα extras και το make of. Επίσης μια αναζήτηση στο youtube για bullet time θα σου δώσει πολλά αποτελέσματα και tutorials. Toshiba Timesculpture Ad και να πως έγινε το παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.