mvaggel Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Εχω δουλεψει αρκετες φορες με διαφορα τυπου "erp" σε διαφορες δουλειες, και εχω να πω, οτι ολλα ηταν σκαρτα απο αποψη λυτουργικοτητας, στη τελευτεα μου δουλεια ως κουριερ παραιτηθηκα λογου οτι ειχαμε ενα erp σε pdas το οποιο ηταν για δυο μηνες σε beta (ο μι τζι(και ακομα ειναι "4μηνας")) με αποτελεσμα να τρωει απιρα OVERFLOW, και οταν παρω χαμπαρει οτι εφαγα overflow αντε να βρω το τυπο στον οποιον εδωσα μια LCD 42" (γιατι ειναι σαν να μην εχω δωσει τπτ) (500 ευρωπουλα ειναι).Για τους παραπανω λογους δεν υπαρχει καμια περιπτωση να πω οτι ενα ελληνικο erp (που ζηταει ευρω ευρω ευρω απο δω και απο κει) αξιζει τοσα λεφτα. srry man Επειδή τυχαίνει να έχω μια κάποια εμπειρία από "παραγωγή" erp, θα σου πω (σε όλους δηλαδή το λέω ) πως ένα erp είναι ένα αρκετά πολύπλοκο πρόγραμμα, που λαμβάνει υπ' όψην περισσότερες παραμέτρους απ'ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Άρα με βάση τις πιθανότητες είναι λογικό κάπου να υπάρχει κάποιο σφάλμα το οποίο να οδηγεί κάποια αποτυχία (που και που, αν συμβαίνει συνέχεια τότε είναι άλλο θέμα). Όσο πιο σοβαρή είναι η εταιρεία που το φτιάχνει, τόσο πιο σύντομα θα λύσει το πρόβλημα, αν και έχει τύχει να μην μπορώ με τίποτα να αναπαράγω ένα πρόβλημα για πολλούς μήνες, και να βρω τι έφταιγε όταν έψαχνα για κάτι εντελώς άσχετο. Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, εξαρτάται από το πως το στήνεις ως προς τις ανάγκες σου. Αν θες 10' εισαγωγή δεδομένων για να πουλήσεις μια τσίχλα κάπου έχεις κάνει λάθος. Το ίδιο και αν θες να πατάς ένα κουμπί και να πουλάς ένα αμάξι με προκαταβολή, δόσεις, εγγυήσεις κτλ... Όσο για το αν αξίζει τα λεφτά του ένα ελληνικό erp, τόσες ελληνικές (και όχι μόνο) εταιρείες που τα χρησιμοποιούν τόσο καιρό και συνεχίζουν ακόμη, μάλλον το βρίσκουν συμφέρον. αλλα για να καταφερεις overflow σε .net πρεπει να μη ξερεις τι σου γινεται.(το "σου" ειναι αοριστο) αν και δεν είμαι .netάς για να ξέρω από πρώτο χέρι, άμα είσαι "ταλέντο", ΟΛΑ τα καταφέρνεεις!!! ;-)
pigeon Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 (...) Όσο πιο σοβαρή είναι η εταιρεία που το φτιάχνει, τόσο πιο σύντομα θα λύσει το πρόβλημα, (...) Επισης να υπενθυμίσω οτι οι εταιρίες κάνουν οικονομίες αλλαζοντας developers σαν τα πουκάμισα ή προσλαμβάνοντας junior devs που πρόκειται να πάνε φαντάροι ή μολις βγήκαν απο σχολες και λοιπα, καταλαβαίνετε... Οποτε μαλλον μ'αυτες τις (ελληνικές) συνθήκες μην περιμένετε ποτε να γινει σωστό debugging...
mvaggel Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Επισης να υπενθυμίσω οτι οι εταιρίες κάνουν οικονομίες αλλαζοντας developers σαν τα πουκάμισα ή προσλαμβάνοντας junior devs που πρόκειται να πάνε φαντάροι ή μολις βγήκαν απο σχολες και λοιπα, καταλαβαίνετε... Οποτε μαλλον μ'αυτες τις (ελληνικές) συνθήκες μην περιμένετε ποτε να γινει σωστό debugging... Με τις συνθήκες που περιγράφεις, έχεις δίκιο, δεν θα φτιαχτεί ποτέ σωστό software... Υπάρχουν όμως και εταιρείες που προσπαθούν να βγάλουν πρώτα από το καλό προϊόν και μετά από το "φτηνό" εργατικό δυναμικό (όχι ότι τους χαλάει άμα το βρούνε, αλλά λέμε). Ελπίζω τη Δευτέρα να μη με περιμένει ο φάκελος με την απόλυσή μου στο γραφείο :-P
Evgenios1 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 θα σου πω (σε όλους δηλαδή το λέω ) πως ένα erp είναι ένα αρκετά πολύπλοκο πρόγραμμα, που λαμβάνει υπ' όψην περισσότερες παραμέτρους απ'ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Στη περιπτωση μου δεν ηταν και τοσο πολυπλοκο(σε σχεση με αλλα). Το κοριφεω ηταν το log in που ειχε ενα ακυρο label1 .... Τελος να πω οτι εχουμε να κανουμε με λεφτα.
mvaggel Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Στη περιπτωση μου δεν ηταν και τοσο πολυπλοκο(σε σχεση με αλλα). Το κοριφεω ηταν το log in που ειχε ενα ακυρο label1 .... Το ότι εσύ ενδεχομένως έβλεπες μόνο μια οθόνη και διάλεγες κάποιον πελάτη, δε σημαίνει ότι από πίσω δεν υπήρχε ολόκληρος μηχανισμός που έλεγχε την αποθήκη, τα χρωστούμενα του πελάτη, την τιμολόγηση της τηλεόρασης και και και. Απλά εσύ δεν χρειαζόταν να τα βλέπεις και γι αυτό καλώς δεν τα έβλεπες. Τελος να πω οτι εχουμε να κανουμε με λεφτα.Σαφώς, και γι αυτό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Σκέψου όμως πως τα 500€ της τηλεόρασης ίσως να ήταν ψύλλος στ' άχυρα σε σχέση (λέμε τώρα) με ένα λάθος στο λογιστήριο που θα έιχε να κάνει με πολλά 500άρια (προς θεού, δεν λέω ότι ήταν ασήμαντο το θέμα που αναφέρεις. Υ.Γ. Αν θες στείλε μου με PM ποιο ήταν το erp για το οποίο μιλάμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.