Προς το περιεχόμενο

απορια στο format κ στα partitions

basilhsm0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

θελω να κανω φορματ στον υπολογιστη μ αλλα εχω ενα θεμα.ο σκληρος μου ειναι χωρισμενος σε δυο partitions.θα εκανα format μονο στο δισκο που εχει τα προγραμματα αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να αλλαξω τα μεγεθη των partitions.πρεπει να αλλαξω τα μεγεθη των partitions πριν το format κ πως?δεν εχω ιδεα απο δημιουργια partitions.ή να κανω πρωτα format, διαγραφοντας κ τα δυο partitions κ αφου θα χει γινει, μετα το format, ενας εννιαιος δισκος να τον χωρισω μετα σε δυο partitions που θελω κ πως το κανω αυτο?το ξερω οτι ειναι λιγο μπερδεμα αυτα π ρωταω αλλα οποιος μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ.

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Μπορεις να αυξομειωσεις το μεγεθος των partition ή να σβησεις ενα και να δωσεις τον χωρο του στο αλλο και χωρις να κανεις format.

Αν εχεις xp με το magic partition και αν εχεις vista με το paragon partition manager.

Πριν απο οτιδηποτε παρε backup οτι κρισημα αρχεια εχεις γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.

Δημοσ.

Μπορείς και κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των Windows (εάν βέβαια χρησιμοποιήσεις αυτό το λειτουργικό, για unix δε ξέρω αν γίνεται) να καθορίσεις partitions στο δίσκο. Οσα θέλεις και όση χωρητικότητα θες στο καθένα

Δημοσ.

προς Γιαννη Platano

το format θα το κανω ετσι κ αλλιως.ανεξαρτητα απο το αν θα αλλαξω τα μεγεθη των partitions που ηδη εχω.θα κανω πρωτα το format,θα τα σβησω τα partitions κ αφου τελειωσω μετα θα προσπαθησω με τοπρογραμμα που μ ειπες να ξαναχωρισω το σκληρο μ.ελπιζω να τα καταφερω.ευχαριστω

Δημοσ.
προς Γιαννη Platano

το format θα το κανω ετσι κ αλλιως.ανεξαρτητα απο το αν θα αλλαξω τα μεγεθη των partitions που ηδη εχω.θα κανω πρωτα το format,θα τα σβησω τα partitions κ αφου τελειωσω μετα θα προσπαθησω με τοπρογραμμα που μ ειπες να ξαναχωρισω το σκληρο μ.ελπιζω να τα καταφερω.ευχαριστω

Αν θυμαμαι καλα (εχω καιρο να κανω format χαρη του ghost) αν κανεις format μπορεις κατα την εγκατασταση των windows να ορισεις ποιο χωρο θα πιανει το λειτουργικο οποτε θα δημιουργηθει αυτοματα και αλλο partition.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...