basilhsm0 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 καλησπερα, θελω να κανω φορματ στον υπολογιστη μ αλλα εχω ενα θεμα.ο σκληρος μου ειναι χωρισμενος σε δυο partitions.θα εκανα format μονο στο δισκο που εχει τα προγραμματα αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να αλλαξω τα μεγεθη των partitions.πρεπει να αλλαξω τα μεγεθη των partitions πριν το format κ πως?δεν εχω ιδεα απο δημιουργια partitions.ή να κανω πρωτα format, διαγραφοντας κ τα δυο partitions κ αφου θα χει γινει, μετα το format, ενας εννιαιος δισκος να τον χωρισω μετα σε δυο partitions που θελω κ πως το κανω αυτο?το ξερω οτι ειναι λιγο μπερδεμα αυτα π ρωταω αλλα οποιος μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ. ευχαριστω προκαταβολικα
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μπορεις να αυξομειωσεις το μεγεθος των partition ή να σβησεις ενα και να δωσεις τον χωρο του στο αλλο και χωρις να κανεις format. Αν εχεις xp με το magic partition και αν εχεις vista με το paragon partition manager. Πριν απο οτιδηποτε παρε backup οτι κρισημα αρχεια εχεις γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.
question mark Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μπορείς και κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των Windows (εάν βέβαια χρησιμοποιήσεις αυτό το λειτουργικό, για unix δε ξέρω αν γίνεται) να καθορίσεις partitions στο δίσκο. Οσα θέλεις και όση χωρητικότητα θες στο καθένα
basilhsm0 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας.θα το παλεψω οπωσ μ ειπατε κ βλεπουμε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Τα προγραμματα που σου ειπα ειναι ευκολοχρηστα.Σε πανε βημα - βημα.
basilhsm0 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 προς Γιαννη Platano το format θα το κανω ετσι κ αλλιως.ανεξαρτητα απο το αν θα αλλαξω τα μεγεθη των partitions που ηδη εχω.θα κανω πρωτα το format,θα τα σβησω τα partitions κ αφου τελειωσω μετα θα προσπαθησω με τοπρογραμμα που μ ειπες να ξαναχωρισω το σκληρο μ.ελπιζω να τα καταφερω.ευχαριστω
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 προς Γιαννη Platano το format θα το κανω ετσι κ αλλιως.ανεξαρτητα απο το αν θα αλλαξω τα μεγεθη των partitions που ηδη εχω.θα κανω πρωτα το format,θα τα σβησω τα partitions κ αφου τελειωσω μετα θα προσπαθησω με τοπρογραμμα που μ ειπες να ξαναχωρισω το σκληρο μ.ελπιζω να τα καταφερω.ευχαριστω Αν θυμαμαι καλα (εχω καιρο να κανω format χαρη του ghost) αν κανεις format μπορεις κατα την εγκατασταση των windows να ορισεις ποιο χωρο θα πιανει το λειτουργικο οποτε θα δημιουργηθει αυτοματα και αλλο partition.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.