Προς το περιεχόμενο

Συζητησουλα για το spam

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...Επίσης ας θυμίσω ότι το Μπλα Μπλα είχε εξαφανιστεί από το forum για μια ΜΕΓΑΛΗ περίοδο (χρόνια!) και όταν επέστρεψε (αν θυμάμαι καλά) πλέον δεν μέτραγαν τα posts, πράγμα που δείχνει πόσο "σημαντικό" ήταν σε σχέση με τα υπόλοιπα sections ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για να το βγάλουν...

...ή ακριβώς πόσο σημαντικό ήταν,που αποφασίστηκε η επαναφορά του στο προσκήνιο,μιας και όπως λέει κι ο αγαπημένος μου punky,"η μπάλλα φέρνει το κόσμο στα γήπεδα".

Για τους μελλοντικούς μελετητές,όταν "έφυγε" το Μπλα-Μπλα βγήκε το "Μπλα-Μπλα" και το ΟφΤόπικ.:P

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το γιατί δε μετράνε στο post count (που ποσώς με ενδιαφέρει) τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο μπλα-μπλα, είναι μια μεγάλη κουβέντα. Πάντως, αν θέλουμε να αντιτάξουμε το κατά πόσο είναι "σημαντικό" ή όχι κάτι, και αν αυτή η "σημαντικότητα" αποδεικνύεται από την προσμέτρηση στο post count του μηνύματος, θα χαθούμε.

Ενδεικτικά να επισημάνω ότι το να εκφράσεις άποψη για το αν, λ.χ., το Βυζάντιο συνδέεται με την Ελλάδα δεν μετράει, αλλά το να πεις αν σου αρέσει ο Σάκης, το Lost ή ό,τι άλλο στη μουσική και την τηλεόραση/κινηματογράφο μετράει. Τεχνολογικό δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Δημοσ.
Ενδεικτικά να επισημάνω ότι το να εκφράσεις άποψη για το αν, λ.χ., το Βυζάντιο συνδέεται με την Ελλάδα δεν μετράει, αλλά το να πεις αν σου αρέσει ο Σάκης, το Lost ή ό,τι άλλο στη μουσική και την τηλεόραση/κινηματογράφο μετράει. Τεχνολογικό δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Σωστό αυτό... αλλά το post count είναι ένα θέμα που βλέπω να έχει μπει σε μια ρέγουλα. Δεν σημαίνει τίποτα στους περισσότερους από εμάς και έχει εξαλειφθεί το φαινόμενο "που πα ρε νέο".

Το μπλα-μπλα και τα πέριξ του κρατάνε πολύ κόσμο, που φέρνει και άλλο κόσμο και που ζωντανεύει και τα υπόλοιπα. Οι όποιες αλλαγές σίγουρα θα τα επειρέασσουν όλα αυτά...

Απλά δεν είναι όπως επί εποχής "greeklish" που και οι στραβωμένοι έβλεπαν το σωστό και άλλαζαν για το κοινό καλό. Εγώ φοβάμαι μην γίνει όπως με τα αθλητικά, που έκλεισαν και το θέμα τι θα γίνουν δεν έχει βγει προς τα έξω τόσο καιρό. Υπάρχουν άτομα που έχω να τα δω από τότε που έκλεισαν και σε συζητήσεις όπως με τον insomniak προχτές στο off topic ξέρω ότι θα πέσει παντόφλα και ότι θα σβηστούν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μία μικρή παρέμβαση:

[...] Εγώ φοβάμαι μην γίνει όπως με τα αθλητικά, που έκλεισαν και το θέμα τι θα γίνουν δεν έχει βγει προς τα έξω τόσο καιρό. Υπάρχουν άτομα που έχω να τα δω από τότε που έκλεισαν και σε συζητήσεις όπως με τον insomniak προχτές στο off topic ξέρω ότι θα πέσει παντόφλα και ότι θα σβηστούν.

Τα αθλητικά θέματα έχουν κλείσει προς το παρόν και μελετάται από την ομάδα διαχείρισης (και από ειδικούς επιστήμονας :P) η δυνατότητα να ξανα-ανοίξουν αλλά υπό νέο καθεστώς. Δεν μπορούσε να γίνει πλέον ανεκτή η γηπεδική συμπεριφορά μερικών μελών που έμπαιναν σε κάθε (αθλητικό) thread που έβρισκαν για να υβρίσουν και να προκαλέσουν τον "οχτρό".

Οι απαράδεκτες εκφράσεις και η επιθετική συμπεριφορά οδήγησαν πολλά μέλη σε infractions, σε ban και, εν τέλει, στο κλείσιμο των threads. Επαναλαμβάνω, ελπίζουμε το κλείδωμα αυτό να είναι προσωρινό αλλά αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από το νέο καθεστώς υπό το οποίο θα πρέπει να τεθούν τα αθλητικά θέματα.

[...]

Όντως, φαίνεται παράδοξο και δεν έχεις καθόλου άδικο στην επισήμανση αυτή. :-)

Μην ξεχνάμε όμως ότι ο πιο "εύκολος" τρόπος συμμετοχής σε ένα forum είναι μέσω της ενότητας γενικής συζήτησης (εν προκειμένω, μέσω του Μπλα-Μπλα). Εκεί μπορεί το κάθε νέο μέλος να ανοίξει ένα thread για να ρωτήσει (παραδείγματος χάριν) πώς μπορεί να μεταβιβάσει το αυτοκίνητό του. Για να δημιουργήσει κάποιος νέο θέμα στις ενότητες του Κινηματογράφου ή της Μουσικής θα χρειαστεί να ασχολείται, έστω και κατ' ελάχιστον, με κάτι εκ των δύο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει επισημανθεί και κατά το παρελθόν, το Μπλα-Μπλα συμπληρώνει το forum και αποτελεί μία ενότητα όπου τα μέλη μπορούν να χαλαρώνουν από τις υπόλοιπες, ως επί το πλείστον τεχνολογικές, ενότητες του forum. Αυτό δεν σημαίνει ότι το 'χαλαρωτικό' Μπλα-Μπλα δεν δημιουργεί πολλές φορές τις δικές του εντάσεις... :-)

Δημοσ.
Τα αθλητικά θέματα έχουν κλείσει προς το παρόν και μελετάται από την ομάδα διαχείρισης (και από ειδικούς επιστήμονας :P) η δυνατότητα να ξανα-ανοίξουν αλλά υπό νέο καθεστώς. Δεν μπορούσε να γίνει πλέον ανεκτή η γηπεδική συμπεριφορά μερικών μελών που έμπαιναν σε κάθε (αθλητικό) thread που έβρισκαν για να υβρίσουν και να προκαλέσουν τον "οχτρό".

Οι απαράδεκτες εκφράσεις και η επιθετική συμπεριφορά οδήγησαν πολλά μέλη σε infractions, σε ban και, εν τέλει, στο κλείσιμο των threads. Επαναλαμβάνω, ελπίζουμε το κλείδωμα αυτό να είναι προσωρινό αλλά αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από το νέο καθεστώς υπό το οποίο θα πρέπει να τεθούν τα αθλητικά θέματα.

Συμφωνώ διαφωνώντας... φαίνεται άλλωστε και από το πόσο έχω ηρεμήσει και εγώ με το κλείσιμο των αθλητικών.

Τα αθλητικά όπως και τα πολιτικά (και τα θρησκευτικά αν δούμε λίγο παραπέρα) είναι ευαίσθητα θέματα που δεν είναι για όλους και πολύ περισσότερο για τύπους σαν και μένα που ο εκτροχιασμός μπορεί να γίνει άμεσα και για το παραμικρό (αν και θέλω να ξανανοίξουν).

Για αυτό λέω ότι δεν θέλω να γίνει έτσι και με το υπόλοιπο μπλα-μπλα όπου αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει. Δεν είναι το ίδιο να μαλώνω εγώ και να ανταλλάζω 4του βαθμού ειρωνείες με βάζελους με το να σπάμαρω με τον Φρίξτερ που τον πέτυχα σε τόπικ για πολεμικές τέχνες...

• Super Moderators
Δημοσ.
Συμφωνώ διαφωνώντας... φαίνεται άλλωστε και από το πόσο έχω ηρεμήσει και εγώ με το κλείσιμο των αθλητικών.

Τα αθλητικά όπως και τα πολιτικά (και τα θρησκευτικά αν δούμε λίγο παραπέρα) είναι ευαίσθητα θέματα που δεν είναι για όλους και πολύ περισσότερο για τύπους σαν και μένα που ο εκτροχιασμός μπορεί να γίνει άμεσα και για το παραμικρό (αν και θέλω να ξανανοίξουν).

Για αυτό λέω ότι δεν θέλω να γίνει έτσι και με το υπόλοιπο μπλα-μπλα όπου αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει. Δεν είναι το ίδιο να μαλώνω εγώ και να ανταλλάζω 4του βαθμού ειρωνείες με βάζελους με το να σπάμαρω με τον Φρίξτερ που τον πέτυχα σε τόπικ για πολεμικές τέχνες...

Και πάλι όμως, το ατέλειωτο spam σε διάφορα threads είναι κι αυτό ενοχλητικό. Πάρε για παράδειγμα το το Official Off-topic Thread το οποίο καταστράφηκε από μερίδα μελών. Σε αυτό το thread υποτίθεται ότι ένα μέλος θα ρωτούσε μία μικρή απορία, απορία για την οποία δεν άξιζε να ανοιχτεί νέο thread από μόνο του. Θα ήταν το thread της ελάχιστης - ασήμαντης - βοηθητικής πληροφορίας. Αντ' αυτού, έχει καταντήσει πεδίο chat κουβεντούλας και οι όποιες ερωτήσεις χάνονται στα "χαχαχα" στα "ροζ για τον Άλεξ" και στα "καλημέρα παιδιά" μηνύματα. Είναι πλέον γεγονός ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο thread προϋποθέτει τη συμμετοχή στην ολιγομελή ομάδα που συμμετέχει αποκλειστικά εκεί και την ανάγνωση μερικών εκατοντάδων μηνυμάτων (για να γίνουν αντιληπτά οι διάφορες private joke ατάκες).

Παρατηρείται δε το υπερβολικά παρεΐστικο αυτό κλίμα να επεκτείνεται και στα λοιπά threads του Μπλα-Μπλα.

Κακώς.

Δημοσ.
Και πάλι όμως, το ατέλειωτο spam σε διάφορα threads είναι κι αυτό ενοχλητικό. Πάρε για παράδειγμα το το Official Off-topic Thread το οποίο καταστράφηκε από μερίδα μελών. Σε αυτό το thread υποτίθεται ότι ένα μέλος θα ρωτούσε μία μικρή απορία, απορία για την οποία δεν άξιζε να ανοιχτεί νέο thread από μόνο του. Θα ήταν το thread της ελάχιστης - ασήμαντης - βοηθητικής πληροφορίας. Αντ' αυτού, έχει καταντήσει πεδίο chat κουβεντούλας και οι όποιες ερωτήσεις χάνονται στα "χαχαχα" στα "ροζ για τον Άλεξ" και στα "καλημέρα παιδιά" μηνύματα. Είναι πλέον γεγονός ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο thread προϋποθέτει τη συμμετοχή στην ολιγομελή ομάδα που συμμετέχει αποκλειστικά εκεί και την ανάγνωση μερικών εκατοντάδων μηνυμάτων (για να γίνουν αντιληπτά οι διάφορες private joke ατάκες).

Παρατηρείται δε το υπερβολικά παρεΐστικο αυτό κλίμα να επεκτείνεται και στα λοιπά threads του Μπλα-Μπλα.

Κακώς.

(χα! το ροζ το είπες για να με κουρδίσεις;;;; )

Εδώ ήθελα να καταλήξω και εγώ από την αρχή του τόπικ αλλά όχι να το πάω εγώ.

To off topic δεν χρησιμεύει πουθενά... γεγονός. Διαφωνώ όμως για το ολιγομελή και για τις υπόνοιες "κλειστού κλαμπ" που διάβασα όχι μόνο σε αυτό το τόπικ αλλά και κατά καιρούς. Το τόπικ ήταν από την αρχή καταδικασμένο αν το σκεπτικό του ήταν "θέμα ανάξιο ανοίγματος νέου τόπικ με το πολύ 2-3 απαντήσεων". Απλά είναι ένα sandbox όπου όλα τα παιδάκια μαζεύονται και δεν ενοχλούν κανέναν... Μαζεύονται γιατί το θέλουν όμως, όχι Σπιναλόγκα.

Το πότε παραγίνεται το κακό εκτός οφτόπικ, είναι κάτι το υποκειμενικό... εμένα ο τρόπος γραφείς μου είναι τέτοιος που πάντα θα πετάξω και μια σαχλαμάρα. Ακόμα και αυτό μπορεί να είναι ενάντια σε αυτό που θέλουν οι πολλοί και να δημιουργεί πρόβλημα.

Άρα φτάνουμε στο εξής απλό... μας πειράζει τόσο ώστε να το κάνουμε θέμα ή μπορούμε βαρώντας 2-3 καμτσικιές να κρατήσουμε τα πράγματα από τον εκτροχιασμό;

πχ με τα tags... κατάσταση playground... η παρατηρήσεις δεν έπιασαν τόπο (ίσως γιατί δεν έγινε κατανοητό η σοβαρότητα της κατάστασης), έπεσαν μερικά μπαν σε μέλη όπως τον Τούφα και τον Σότόύρίν που γενικά δεν δίνουν αφορμή και τώρα είναι όλα καλά...

Για μένα ήταν λεπτομέρεια, για την ομάδα διαχείρισης όχι... Αν στράβωναν τα 2 αυτά μέλη (είχαν δεν είχαν δίκιο, δεν εξετάζω αυτό) για κάτι τόσο απλό για μένα θα ήταν λάθος, για την ομάδα διαχείρισης όχι!

Κλείνω... το να ενοχλεί το σπαμάρισμα/ οφτοπικσμός σε τόπικ είναι λογικό... η μονάδα μέτρησης είναι κάτι που δεν μπορεί να καθοριστεί και αναγκαστικά εξαρτάτε από τον εκάστοτε μοντ... το οφτόπικ όμως, γιατί ενοχλεί;

Ακόμα και έτσι, και αφιλόξενο για τον "εκτός" κλαμπ χρήστη να είναι, δεν είναι το ίδιο με το ότι δεν μπορώ εγώ να συμμετέχω στο "Ανιμέ/ Μανγκα τόπικ" όπου δεν ξέρω την τύφλα μου;

ίσα- ίσα που αν παρακολουθήσεις 1 μέρα (όχι παραπάνω) το οφτοπικ πιο εύκολα θα εγκλιματιστείς

Δημοσ.
...

μοντ... το οφτόπικ όμως, γιατί ενοχλεί;

...

λόγω "τηλεθέασης" ίσως (1.500.000)

ίσα- ίσα που αν παρακολουθήσεις 1 μέρα (όχι παραπάνω) το οφτοπικ πιο εύκολα θα εγκλιματιστείς

..και θα κολλήσεις !

μιά καλημέρα στον αξιότιμο κ paredwse

.

Δημοσ.
Και ο OP να γράφει αρλούμπες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντηθεί το θέμα του. Όλοι μπορούμε να γράψουμε αρλούμπες, το θέμα είναι όταν ένα θέμα πάει από την αρχή για φούντο, ε μην απαντάμε για να δούμε ποιος θα γράψει τη μεγαλύτερη, ας το αφήνουμε να θάβεται μόνο του κάτω από τα ενδιαφέροντα θέματα.

Το Α και το Ω.

Επίσης, πράγματι το οφτόπικ για άλλο ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε, αλλά μιας και

α) ο αρχικός σκοπός δεν έχει βιαστεί, δηλαδή οι μικροερωτήσεις που γίνονται εκεί μέσα απαντώνται απ' όσο έχω δει

β) η γενικότερη παρεΐστικη τάση που προκαλεί η γενική συζήτηση στο ευρύτερο ΜπλαΜπλα, καλό είναι να "εκτονώνεται" κάπου

θεωρώ πως το μόνο φλέγον ζήτημα αναφορικά με το σπαμ, είναι να περιορίζονται οι chat-like παραθέσεις μέσα στο οφτοπικ. Περί αθλητικών κτλ, δε θα εκφέρω άποψη, είμαι με την παντοδύναμη και οικουμενικώς κυρίαρχη, υπερκόσμια και υπερμάχω στρατηγώ διοίκηση.

Δημοσ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει επισημανθεί και κατά το παρελθόν, το Μπλα-Μπλα συμπληρώνει το forum και αποτελεί μία ενότητα όπου τα μέλη μπορούν να χαλαρώνουν από τις υπόλοιπες, ως επί το πλείστον τεχνολογικές, ενότητες του forum. Αυτό δεν σημαίνει ότι το 'χαλαρωτικό' Μπλα-Μπλα δεν δημιουργεί πολλές φορές τις δικές του εντάσεις... :-)

β) η γενικότερη παρεΐστικη τάση που προκαλεί η γενική συζήτηση στο ευρύτερο ΜπλαΜπλα, καλό είναι να "εκτονώνεται" κάπου

:shifty:

Δηλαδή το Offtopic είναι το Μπλα Μπλα...του Μπλα Μπλα; :-D

Δημοσ.

liopyr, μπορώ να φανταστώ γιατί έχεις τόση ευαισθησία στη λέξη "αυτοδιαχείριση", δεν είναι όμως του παρόντος.

Επειδή δεν είναι του παρόντος θα μπορούσες να μη το αναφέρεις καν.

Τώρα όμως μου κίνησες την περιέργεια, και θέλω να μάθω.

Επίσης δεν έχω όρεξη για μάθημα γλωσσολογίας. Όταν ακούγεται η άποψη(δεν κρίνω αν είναι καλή η κακή) περί διαγραφής/απόκρυψης ποστς και ολιγοήμερο μπανάρισμα χρηστών από topic starters, είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτοδιαχείριση. Αυτοδιαχείριση του thread! Αν έχεις αντίθετη άποψη, τη σέβομαι, αλλά δεν με ενδιαφέρει άμεσα.

Ούτε εγώ έχω όρεξη για μάθημα γλωσσολογίας, και σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος να το κάνει.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ πως το να έχει ο topic starter τέτοια δικαιώματα είναι τελείως ανεφάρμοστο και πρόχειρο σαν σκέψη, για ευνόητους λόγους δεν αξίζει καν τον κόπο να αναλυθεί περισσότερο νομίζω.

Αυτοάμυνα. Συμφωνώ ότι υπάρχει αυτοάμυνα αλλά εφαρμόζεται επιλεκτικά. Δεν είδα ποτέ αυτόν τον σούπερ ντούπερ μηχανισμό της αυτοάμυνας να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις σπαμ, με το ζόρι γελοιοποίησης νορμαλ threads, facepalms, ειρωνείας διαφορετικής άποψης κτλ. Τις περισσότερες φορές εφαρμόζεται "όπου κάτσει", και όταν υπάρχει διάθεση εκ μέρους του εκτελεστικού οργάνου της αυτοάμυνας.

Η "διαφορετική άποψη" για εσένα, σε κάποιον άλλο φαίνεται αστεία ή και αντικείμενο ειρωνείας. Η γραμμή που τα ξεχωρίζει είναι πολύ λεπτή και υποκειμενική.

Αν σου έλεγε π.χ ο Αλέκος (τυχαίο παράδειγμα :P) πως ψάχνει μαγαζί να αγοράσει ροζ μποτάκια με άσπρη φούντα μπροστά, εσύ θα το έβλεπες ως διαφορετικότητα γούστου και θα απαντούσες ανάλογα ή ως αφορμή χλευασμού?

Με το ίδιο τρόπο, κάποιοι θεώρησαν αφορμή χλευασμού το thread με τον M.J ...

Εκεί ίσως είναι δουλειά του Mod να επέμβει με την υποκειμενική του κρίση και να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους.

Το "όπου κάτσει" και την διάθεση αυτού που χρησιμοποιεί αυτόν τον μηχανισμό αυτοάμυνας δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο τα θίγεις.

Δεν μπορείς να εκβιάσεις κάποιον να ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική στα μηνύματά του.

Σήμερα μπορεί να έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και όρεξη, και να απαντώ και στις πιο "χαζές" ερωτήσεις, αύριο μπορεί όχι.

Επίσης μπορεί να βοηθώ επιλεκτικά με περισσότερο υπομονή άλλους χρήστες που βάση των γραφόμενών τους εδώ μέσα εκτιμώ περισσότερο, ενώ κάποιους άλλους που παλιότερα με έχουν βγάλει από τα ρούχα μου για άσχετο λόγο, να τους αγνοώ ή ίσως και να μην αφήνω περιθώρια υπομονής στις απαντήσεις μου.

Εδώ έγκειται και μία ουσιαστική διαφορά ενός απλού χρήστη και ενός μοντ.

Ο πρώτος έχει την ελευθερία να δρα υποκειμενικά εκπροσωπόντας μόνο τον ευατό του, ο δεύτερος όχι και τόσο.

Αν για παράδειγμα εσύ έχεις φιλική σχέση με τους συνήθεις υπόπτους που ασκούν την αυτοάμυνα, είναι προφανές ότι εσύ δεν θα τι δεχτείς σε κάποιο ατόπημα σου.

Mπορεί να μη την δεχτώ, μπορεί και να την δεχτώ όμως σε πολλαπλάσιο βαθμό, λόγω αυτής της οικειότητας όπως λες.

Όπως και να έχει, δεν με νοιάζει. Αν γράψω μαλακίτσα, είμαι έτοιμος να δεχτώ την ανάλογη χλεύη.

Ποιος θα έχει την ευθύνη για τη μη συνεπή εφαρμογή κυρώσεων? Κανένας! Τάξη και παράλληλα απουσία υπευθύνων/αρμοδίων για την τήρηση της δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αν όμως ένας moderator δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, θα είναι αντιμέτωπος με τους διαχειριστές και τους χρήστες, που έχει γίνει αρκετές φορές. Εσύ σε ποιον θα λογοδοτήσεις για τη μη επαναφορά της τάξης εφόσον είσαι μέλος όπως όλοι μας, με username όπως όλοι μας και χωρίς καθορισμένες ευθύνες?

Εδώ τα ξαναμπερδεύεις τα πράγματα.

Αυτός ο μηχανισμός αυτοάμυνας δρα σχεδόν ασυνείδητα, δεν έχει να κάνει με συγεκριμένες ευθύνες-θέσεις, ούτε φυσικά έρχεται αντιμέτωπος με τις κινήσεις από τους διαχειριστές. Περισσότερο βοηθάει συνήθως βασιζόμενος σε ανάλογες παρατηρήσεις που κάνουν όσο προλαβαίνουν και οι ίδιοι και που λένε ξεκάθαρα οι κανονισμοί του forum.

Το παρόν λειτουργεί με βάση τους κανόνες των διαχειριστών, που αρμόδιοι να τους προφυλάσσουν είναι οι ίδιοι και οι moderators. Έτσι δουλεύει το παρόν forum. Αν καποιοι έχουν αυτοδιοριστεί "μηχανισμός αυτοάμυνας" συγχώρεσε με αλλά δεν θεωρώ ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την αρμόδια διαχείριση.

Ποιος μίλησε για υποκατάσταση των διαχειριστών, και τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτά δεν δρουν αρμονικά μεταξύ τους?

Τελικά το πρόβλημά σου ποιο είναι? Πως οι διαχειριστές απουσιάζουν?

Πως κάποιοι χρήστες αυτοδιορίστηκαν ξαφνικά επιλεκτικοί "Δον Κιχώτες"?

Πως οι δεύτεροι δεν αφήνουν τους πρώτους να κάνουν την δουλειά τους?

Αισθάνεσαι πως υπάρχει κάποια σκοτεινή κλίκα και σε αδικεί?

Eν πάση περιπτώσει, εσύ αν συμφωνείς με τους όρους χρήσης και θεωρείς τους mods αντικειμενικούς, έχεις ένα όπλο.

Report.

Αν θεωρείς πως δεν δρουν αντικειμενικά μπορείς να διαμαρτυρηθείς στον admin.

Aν συνεχίσεις να νιώθεις αδικημένος ή διαφωνείς με τους όρους χρήσης, το μόνο που σου μένει είναι να σταματήσεις να ασχολείσαι και να βρεις κάτι άλλο που θεωρείς πως σε καλύπτει περισσότερο.

Εγώ αυτό θα έκανα, και ήδη σε πολλά άλλα forum έχω σταματήσει να γράφω συστηματικά θεωρώντας πως δεν με καλύπτουν.

Σε αυτό συμφωνώ με τον Lucifer, νομίζω πως οι χαζοερωτησούλες απαντώνται, και ίσως λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας απαντώνται και πιο άμεσα.

Κατά τ'άλλα συμφωνώ επίσης πως κάποιος που δεν το παρακολουθεί είναι δύσκολο να εγκλιματιστεί.

Και δυο μέρες να μη τσεκάρεις τι γίνεται, χάνεις την μπάλα...

Προσωπικά με ψιλοενοχλούν τα εντελώς ανούσια post, που δεν γράφτηκαν ούτε καν για καποιου τύπου χαβαλέ, και είμαι αναγκασμένος να διαβάζω 10 σελίδες "καλημέρα" - "βαριέμαι" - "πεινάω", μέχρι να πετύχω κάτι που πιθανόν να με ενδιαφέρει ή να καταλάβω περί τίνος πρόκειται το τάδε αστείο/απορία whatever.

Δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω, κι εγώ το κάνω, παρ'ολο που εξακολουθώ να το θεωρώ εκνευριστικό.

Κακώς.

Τουλάχιστον όμως φαίνεται να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στα υπόλοιπα sections, που σημαίνει πως υπάρχει και η κατάλληλη συνείδηση από τα μέλη να μην καταστρέφουν σοβαρά τεχνολογικά θέματα.

Αφού υπάρχουν οι προυποθέσεις λοιπόν και η στοιχειώδης λογική από τα περισσότερα μέλη να βάζουν κάπου όρια, το μόνο που μένει είναι να τους υποδείξετε εσείς ποια είναι αυτά τα όρια.

Τώρα το πώς θα το κάνετε αυτό χωρίς να καταφύγεται σε ακραίες (κατα την γνώμη μου) λύσεις με τιμωρίες, είναι το δύσκολο part και πρέπει να πιάσουν δουλειά οι επιστήμονες... :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...