Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Εγω εχω να σας προτείνω το εξής....Δεν ξερω ομως κατα ποσο μπορει να γινει κατι τετοιο αν και θα ηταν πολυ έξυπνο και θα διαγραφόταν για παντα το off topic η το ενοχλητικο σπαμ και θα ηταν και πολυ πρακτικό!!! Λοιπον ας ξεκινήσω το πιστευω μου καθως δεν το εχω δει καπου για να μπορεσω να βοηθήσω περισσότερο. Λοιπον ο καθε ενδιαφερόμενος ανοιγει ενα τοπικ σωστα? Πχ για τον Mj οπως ανοιξα εγω προχθές http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=304952 Εγω ενδιαφερθηκα να ανοιξω αυτο το θεμα για να μπορεσω να βρω ατομα η κανα groupακι η οτι διποτε εκει λοιπον που παει να ξεκινησει η σηζητηση μπαινουν διαφορα ατομα οπως thersh και αρχιζουν να χαλανε το τοπικ και ως αποτέλεσμα ειχε να ανοιξω αλλο θεμα μπας και πανε εκει τα off topic τους και οι εξυπναδες τους αλλου αλλα δεν...ετσι βρέθηκε ενα παλικαρι και η σηζητηση μου και το ενδιαφέρων μου για το τοπικ που άνοιξα εχει μεταφερθεί σε αλλο φορουμ. Και σκεφτικα τωρα εγω λεω δεν θα ηταν τζαμαουα να μπορουσα να τους kickαρω απο το τοπικ με "ban" μιας μερας(η παντοτινό στο 2ο) απο το συγκεκριμένο τοπικ??? Θα ηταν πολυ βολικο τωρα το θεμα περι τοπικ μπαν μπορειτε να το δειτε και μονοι σας το πως θα το κανετε ελπιζω να βρεθει λυση για διαφορες αλλες ιδεες καθως ειμαι ο του insomnia πμ Πλακα κανω για το Αισταιν Γιαυτο τι λετε??????? Εδω σας θελω εγω ειμαι 100 τα 100 σιγουρος οτι θα βελτιωσει πολυ την κατασταση του spam και offtopic
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 1. Common sense. Κάποιος πόσταρε κάπου εδώ γύρω και σχετικό demotivational poster, αλλά είναι τεράστιο γαμώτο! Common Sense is so rare that it's a super power? μάλλον εγώ θα ήμουν Γιαυτο τι λετε???????Εδω σας θελω εγω ειμαι 100 τα 100 σιγουρος οτι θα βελτιωσει πολυ την κατασταση του spam και offtopic εδώ στα περισσότερα forums δεν δίνουν την δυνατότητα να σβήνουμε τα δικά μας post, θα κάνουν κάτι τέτοιο?
Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Common Sense is so rare that it's a super power? μάλλον εγώ θα ήμουν εδώ στα περισσότερα forums δεν δίνουν την δυνατότητα να σβήνουμε τα δικά μας post, θα κάνουν κάτι τέτοιο? Μα δεν θα σβηστει κατι απλα θα τρωει ο αλλος mini ban ας πουμε Γιατι αν ανοιξω ας πουμε τωρα ενα θεμα για την αννα βισση Βρε ουστ και πω οτι ειναι θεα ας πουμε φαντασου τι εχει να γινει θα σε φτασουν ολοι στα ποστ σου
vagpap Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Για το θέμα moderation στο thread από το δημιουργό, αν διαβάζω καλά εδώ, υπάρχει/υπήρχε η λογική του να βαθμολογεί κανείς το κάθε post και να εμφανίζεται ή όχι. Προστριβές δημιούργησε παρά προβλήματα έλυσε. Θεωρώ ανεφάρμοστη την πρόταση αυτή. Προτιμώ μακράν το report και ας με πει κάποιος ρουφιάνο (ο αριθμός των reports που έχω κάνει δε νομίζω ότι είναι και σοβαρός άλλωστε). Μια ερώτηση τώρα, όσων αφορά το να βγαίνει κάποιος mod spammer ή troll με κάποιο post. Έστω ότι κάνει κάποιος report, το report θα πάει στον ίδιο τον mod αν είναι mod του section ή θα πάει και αλλού?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μα δεν θα σβηστει κατι απλα θα τρωει ο αλλος mini ban ας πουμε αυτό που έγραψα είναι για να δείξει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι στο ίδιο μας το post και περιμένεις να δώσει το εκάστοτε forum δυνατότητα που επηρεάζει άλλους χρήστες? πιο πιθανό είναι να γίνεις mod παρά να μπει αυτό που ζητάς
parsifal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μια ερώτηση τώρα, όσων αφορά το να βγαίνει κάποιος mod spammer ή troll με κάποιο post. Έστω ότι κάνει κάποιος report, το report θα πάει στον ίδιο τον mod αν είναι mod του section ή θα πάει και αλλού? Με λίγα λόγια: "Quis custodiet ipsos custodes?" Όχι, τα reports είναι ορατά από όλα τα μέλη της ομάδας συντονισμού. Δεν κοινοποιούνται μόνο στον(-ους) section-άρχη(-εδώ-δε-βάζω). Αλλά αν έχεις παράπονα από τη συμπεριφορά κάποιου moderator, δεν είναι και ό,τι πιο έξυπνο κατά τη γνώμη μου να μείνεις μόνο στο report. Μπορείς να στείλεις και ένα p.m. στον Hal9000. Αυτός είναι ο moderator των moderators.
vagpap Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Με λίγα λόγια: "Quis custodiet ipsos custodes?" Όχι, τα reports είναι ορατά από όλα τα μέλη της ομάδας συντονισμού. Δεν κοινοποιούνται μόνο στον(-ους) section-άρχη(-εδώ-δε-βάζω). Αλλά αν έχεις παράπονα από τη συμπεριφορά κάποιου moderator, δεν είναι και ό,τι πιο έξυπνο κατά τη γνώμη μου να μείνεις μόνο στο report. Μπορείς να στείλεις και ένα p.m. στον Hal9000. Αυτός είναι ο moderator των moderators. Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση (ναι και εγώ δεν το θεωρώ το πιο έξυπνο...)
Teaser Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Εν ολίγοις και με όλη την καλή διάθεση... θέλει προσοχή αυτό που σε μερικά τόπικ διατυμπανίζεται... ότι θα παρθούν δηλαδή μέτρα. Οι πολλές ώρες και η παρουσία μερικών στο φόρουμ είναι λόγο αυτού του παρεϊστικου κλίματος που καμιά 15 "αλητάμπουρες" έχουμε δημιουργήσει και ξεκίνησε από το off topic... Εννοείται ότι δεν απειλώ... αλλά βλέπω να φτάνουμε σε επίπεδα υπερβολής και θα γίνουμε υποχόνδριοι με αποτέλεσμα πολλοί να λακίσουν. Αν αυτό δεν ενοχλεί την διοίκηση... έχει καλός. Και φυσικά είναι απειλή. Το ότι γράφεις "δεν απειλώ" δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Σαν να λέω "θα σε σκοτώσω αν το ξανακάνεις, ενοείται ότι δεν απειλώ σε απειλώ βέβαια αλλά...μπλα μπλα μπλα". Εκ των πραγμάτων απειλείς. Τώρα, σχετικά με το θέμα: Δεν ξέρω πως το σκέφτεται η "διοίκηση" αλλά για να υπάρχει ένα παρεΐστικο κλίμα δεν είναι ότι πιο σοβαρό να αφήνει να εξελίσσονται αυτά που εξελίσσονται σε πολλά θέματα. Χάνει το νόημα του το φόρουμ, που από ενημερωτικό-πληροφοριακό χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει(στα ανάλογα θέματα ε, δεν μιλάμε για το offtopic thread, αυτά ενοούνται) μετατρέπεται σε ένα απέραντο chat των ίδιων και των ίδιων. Δηλαδή λέμε, "παιδιά αφήστε μας να λέμε ότι να ναι, να γελάμε, να σπαμάρουμε, να γελάμε, να περνάμε καλά, να ειρωνευόμαστε σε σοβαρά θέματα αρκεί να έχουμε το παρεΐστικό κλίμα και να περνάμε καλά εμείς(δεν νομίζω να νιώθει το ίδιο και ο εκάστoτε topic starter που αντί για απαντήσεις στο θέμα του λαμβάνει επικές facepalm)", παρόλο που έτσι χάνεται ο αρχικός σκοπός του φόρουμ. Προσωπικά θα το σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρπακτικά έτοιμα να μου πιουν το αίμα. Δεν είναι κάτι δευτερεύον, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του φόρουμ και με το κατά πόσο προτρέπει τον χρήστη να συμετέχει και να εκφράζεται ελεύθερα. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος χρήστης λέει μόνιμα αρλούμπες, είναι στην κρίση του διαχειριστή τι θα κάνει μ'αυτόν. Εν ολίγοις δεν είμαι της άποψης της αυτοδιαχείρισης, δεν μπορούν τα ίδια τα μέλη να διαχειριστούν ένα φόρουμ. Αν εγώ συνεχώς σπαμάρω, ποιος θα με εμποδίσει εκτός από τον Moderator? Κανείς! Τα περί μηχανισμού αυτοάμυνας είναι κολοκύθες στο τετράγωνο που αποδεδειγμένα δεν λειτουργησε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει, σε έναν χώρο που ο καθένας δυνητικά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και να λέει οτιδήποτε, δεν μπορεί παρά να υπάρχει συντονιστής που θα είναι ο μοναδικός που θα ελέγχει για το αν τηρούνται οι κανόνες ή όχι. Για χαβαλέ υπάρχουν τα ανάλογα threads.
cassidy Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Προσωπικά θα το σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρπακτικά έτοιμα να μου πιουν το αίμα. Δεν είναι κάτι δευτερεύον, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του φόρουμ και με το κατά πόσο προτρέπει τον χρήστη να συμετέχει και να εκφράζεται ελεύθερα. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος χρήστης λέει μόνιμα αρλούμπες, είναι στην κρίση του διαχειριστή τι θα κάνει μ'αυτόν. Έχεις δει κανόνα «Μη γράφετε αρλούμπες» σε κανένα forum; Νομίζω ότι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται τώρα θα διαμαρτύρονται και πάλι, επειδή ο κακός moderator τους έσβησε το θέμα. Πρέπει να δεχτείς ότι μερικές φορές ο εκτροχιασμός ενός θέματος είναι και η φυσιολογική εξέλιξή του, πολύ απλά γιατί ο OP «γράφει αρλούμπες». Τώρα όταν γίνεται εκτροχιασμός με το ζόρι... εκεί ναι, χωράει moderation.
insomniaK Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Και ο OP να γράφει αρλούμπες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαντηθεί το θέμα του. Όλοι μπορούμε να γράψουμε αρλούμπες, το θέμα είναι όταν ένα θέμα πάει από την αρχή για φούντο, ε μην απαντάμε για να δούμε ποιος θα γράψει τη μεγαλύτερη, ας το αφήνουμε να θάβεται μόνο του κάτω από τα ενδιαφέροντα θέματα. Όσο για τον εκτροχιασμό, χρησιμοποιώ το παράδειγμα του παιδιού με τον Michael Jackson, το οποίο άνοιξε ένα θέμα για τις μουσικές του προτιμήσεις στο σωστό subforum, γιατί έπρεπε να μπιμπηθεί ο Δίας από το πρώτο απαντητικό ποστ; Αυτό του αρέσει, αυτό ακούει, αυτό θέλει να συζητήσει, εμάς των υπολοίπων που δε μας αρέσει, που δεν τον ακούμε, που ποτέ δεν είχαμε σκεφθεί να συζητήσουμε γιατί πρέπει να του καταστρέψουμε το θέμα που κατά τα άλλα ακολουθεί όλους τους κανόνες του φορουμ; Αυτό το τελευταίο, θα ήθελα να το γενικεύσω. Αν δεν έχουμε να προσφέρουμε κάτι χρήσιμο στη συζήτηση, ας κρατηθούμε λίγο πριν πατήσουμε δημοσίευση της απάντησης/αρλούμπας μας.
alexzzz Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Και φυσικά είναι απειλή.Το ότι γράφεις "δεν απειλώ" δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Σαν να λέω "θα σε σκοτώσω αν το ξανακάνεις, ενοείται ότι δεν απειλώ σε απειλώ βέβαια αλλά...μπλα μπλα μπλα". Εκ των πραγμάτων απειλείς. Συγκεντρώσου και μην κάνεις την μία πρόταση 10 για να γλύψεις... το "δεν απειλώ" δείχνει τον τρόπο που σκέφτομαι και την όρεξη που έχω να το συζητήσω. Τώρα, σχετικά με το θέμα: Δεν ξέρω πως το σκέφτεται η "διοίκηση" αλλά για να υπάρχει ένα παρεΐστικο κλίμα δεν είναι ότι πιο σοβαρό να αφήνει να εξελίσσονται αυτά που εξελίσσονται σε πολλά θέματα. Χάνει το νόημα του το φόρουμ, που από ενημερωτικό-πληροφοριακό χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει(στα ανάλογα θέματα ε, δεν μιλάμε για το offtopic thread, αυτά ενοούνται) μετατρέπεται σε ένα απέραντο chat των ίδιων και των ίδιων. Δηλαδή λέμε, "παιδιά αφήστε μας να λέμε ότι να ναι, να γελάμε, να σπαμάρουμε, να γελάμε, να περνάμε καλά, να ειρωνευόμαστε σε σοβαρά θέματα αρκεί να έχουμε το παρεΐστικό κλίμα και να περνάμε καλά εμείς(δεν νομίζω να νιώθει το ίδιο και ο εκάστoτε topic starter που αντί για απαντήσεις στο θέμα του λαμβάνει επικές facepalm)", παρόλο που έτσι χάνεται ο αρχικός σκοπός του φόρουμ. Εγώ νόμιζα ότι το φόρουμ είναι μια κοινότητα... ένα μέρος και εκτός των άλλων κάνεις και γνωστούς. Αν σε ένα από "σοβαρά" θέματα δηλαδή δοθεί απάντηση αλλά ξεφύγουν και 2 off topic κουβέντες που είναι το κακό; Γιατί είσαι των άκρων δηλαδή; Σε πιο από τα τόπικ που δεν ήταν για δούλεμα έπεσε δούλεμα; Μήπως σε αυτά που έχουν γραφτεί 1000 φορές; μήπως σε αυτά που ξεθάβονται από το χρονοντούλαπο; μήπως σε αυτά που κάποιος ζητάει κρακ, τσακ, τρακ κτλ; Προσωπικά θα το σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρπακτικά έτοιμα να μου πιουν το αίμα. Δεν είναι κάτι δευτερεύον, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του φόρουμ και με το κατά πόσο προτρέπει τον χρήστη να συμετέχει και να εκφράζεται ελεύθερα. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος χρήστης λέει μόνιμα αρλούμπες, είναι στην κρίση του διαχειριστή τι θα κάνει μ'αυτόν. Με την υπερβολή σου τι θέλεις να πετύχεις; Γιατί το ωραίο κλίμα το κάνεις να δείχνει τόσο κακό; Σίγουρα γίνονται και υπερβολές και όπως ξαναέγραψα, όλοι λίγο/ πολύ έχουμε την στοιχειώδη λογική να καταλάβουμε πότε και αν το παρακάναμε, αλλά μου φαίνεται τόσο υπερβολικό αυτό που γράφεις που κάνω περίεργες σκέψεις τώρα... Η ουσία είναι μία για μένα και δεν με νοιάζει αν ακούγεται σαν απειλή ή αν κάποιος νομίζει ότι απειλώ με καμουφλάζ (σιγά την οντότητα τον Αλέκο που θα απειλήσει κίολας στην τελική) ... συμμετέχω πιο πολύ, βοηθάω πιο πολύ, προσπαθώ πιο πολύ από την ώρα που έγινε αυτό το "παρεϊστικό" κλίμα. Μου αρέσει που έχω κάτι παραπάνω από ξερά username απέναντι μου και αυτό με κάνει να θέλω να είμαι ακόμα πιο πολύ εδώ. Αν αυτό αλλάξει με πιο αυστηρούς κανόνες και νομίζει η διοίκηση ότι θα είναι για το καλό ας το κάνει... εγώ οφείλω όμως, επειδή μου αρέσει εδώ και περνάω καλά να γράψω τις σκέψεις μου και να το συζητήσω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Τώρα, σχετικά με το θέμα: Δεν ξέρω πως το σκέφτεται η "διοίκηση" αλλά για να υπάρχει ένα παρεΐστικο κλίμα δεν είναι ότι πιο σοβαρό να αφήνει να εξελίσσονται αυτά που εξελίσσονται σε πολλά θέματα. Χάνει το νόημα του το φόρουμ, που από ενημερωτικό-πληροφοριακό χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει(στα ανάλογα θέματα ε, δεν μιλάμε για το offtopic thread, αυτά ενοούνται) μετατρέπεται σε ένα απέραντο chat των ίδιων και των ίδιων. Δηλαδή λέμε, "παιδιά αφήστε μας να λέμε ότι να ναι, να γελάμε, να σπαμάρουμε, να γελάμε, να περνάμε καλά, να ειρωνευόμαστε σε σοβαρά θέματα αρκεί να έχουμε το παρεΐστικό κλίμα και να περνάμε καλά εμείς(δεν νομίζω να νιώθει το ίδιο και ο εκάστoτε topic starter που αντί για απαντήσεις στο θέμα του λαμβάνει επικές facepalm)", παρόλο που έτσι χάνεται ο αρχικός σκοπός του φόρουμ. Προσωπικά θα το σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρπακτικά έτοιμα να μου πιουν το αίμα. Δεν είναι κάτι δευτερεύον, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του φόρουμ και με το κατά πόσο προτρέπει τον χρήστη να συμετέχει και να εκφράζεται ελεύθερα. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος χρήστης λέει μόνιμα αρλούμπες, είναι στην κρίση του διαχειριστή τι θα κάνει μ'αυτόν. Εν ολίγοις δεν είμαι της άποψης της αυτοδιαχείρισης, δεν μπορούν τα ίδια τα μέλη να διαχειριστούν ένα φόρουμ. Αν εγώ συνεχώς σπαμάρω, ποιος θα με εμποδίσει εκτός από τον Moderator? Κανείς! Τα περί μηχανισμού αυτοάμυνας είναι κολοκύθες στο τετράγωνο που αποδεδειγμένα δεν λειτουργησε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει, σε έναν χώρο που ο καθένας δυνητικά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και να λέει οτιδήποτε, δεν μπορεί παρά να υπάρχει συντονιστής που θα είναι ο μοναδικός που θα ελέγχει για το αν τηρούνται οι κανόνες ή όχι. Για χαβαλέ υπάρχουν τα ανάλογα threads. πως κάνει μπαμ ότι ασχολείσαι σχεδόν αποκλειστικά με το Μπλα Μπλα section, γιατί αλλιώς θα ήξερες ότι σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο στα υπόλοιπα sections του forum... useless info of the day: το Μπλα Μπλα section είναι το less significant part του forum (για αυτό και δεν μετράνε τα posts εκεί)...
liopyr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Εν ολίγοις δεν είμαι της άποψης της αυτοδιαχείρισης, δεν μπορούν τα ίδια τα μέλη να διαχειριστούν ένα φόρουμ. Αν εγώ συνεχώς σπαμάρω, ποιος θα με εμποδίσει εκτός από τον Moderator? Κανείς! Τα περί μηχανισμού αυτοάμυνας είναι κολοκύθες στο τετράγωνο που αποδεδειγμένα δεν λειτουργησε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει, σε έναν χώρο που ο καθένας δυνητικά μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και να λέει οτιδήποτε, δεν μπορεί παρά να υπάρχει συντονιστής που θα είναι ο μοναδικός που θα ελέγχει για το αν τηρούνται οι κανόνες ή όχι. Για χαβαλέ υπάρχουν τα ανάλογα threads. Ποιος μίλησε για αυτοδιαχείριση? Ξέρεις κατ'αρχήν τι σημαίνει αυτοδιαχείριση ή απλά το λες για να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις? Ο μηχανισμός αυτοάμυνας φυσικά και λειτουργεί, και μάλιστα πολυ καλά κατά την άποψή μου. Θυμάμαι τον ευατό μου να γράφει "αρλούμπες" ή να μη χρησιμοποιεί την αναζήτηση. Μετά από τις ανάλογες παρατηρήσεις, είτε από moderator είτε από κάποιο άλλο παλιότερο μέλος κατάλαβα πως έκανα μαλακία και φρόντισα να το διορθώσω. Κανένας εδώ μέσα δεν μπορεί "δυνητικά" να γράψει ότι του κατέβει, ή αν το γράψει θα υποστεί και τις ανάλογες συνέπειες. Έχουν ban-αριστεί δια παντώς παλιότερα μέλη σε αυτό το forum, που κατά γενική ομολογία ο καθένας τους το αντικείμενό (τεχνολογικά) του το κατείχε όσο δεν πάει, επειδή έτυχε να τσακωθούν άσχημα μεταξύ τους. Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις από άλλα forum, αλλά είναι προφανές πως δεν έχεις ιδέα πως δουλεύει το παρών.
Teaser Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Παιδιά sorry που άργησα να απαντήσω αλλά ήμουν απασχολημένος τις τελευταίες ημέρες. alexzzz, δεν ήθελα να σε προσβάλω και από τι φαίνεται είσαι ευγενής-ποιοτικός άνθρωπος, αλλά το "απειλείς" δεν σημαίνει "απειλείς εγκληματικά". Πες το προειδοποίηση, ή γνωστοποίηση των προθέσεων σου. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Και δεν έκρινα αν έκανες καλά ή όχι που το είπες, απλά ξεκαθάρισα ότι συνέβη. Για τα υπόλοιπα, να σου πω ότι δεν απευθυνόμουν σε σένα άλλα σε όλους όσους αφορούσαν. Πάντως, έχουμε διαφορετική άποψη σαυτό το θέμα και σέβομαι τη δική σου, θεωρώ ότι η "επιτήρηση" πρέπει να είναι πιο εντατική και εσύ θεωρείς το αντίθετο. ΟΚ, το δέχομαι. Thresh, πριν πεις ότι κάνει μπαμ το "ότι ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με το μπλα μπλά" θα έπρεπε πιο πριν να πεις ότι έκανες ένα γρήγορο search στα μηνύματα μου. Δεν έχει την ίδια αξία το να συμπεραίνεις κάτι βάση της κρίσης σου με το να το γνωρίζεις επειδή στο δίνουν έτοιμο. Η λέξη σχεδόν κάνει μπαμ ότι έκανες το δεύτερο. Μην παρουσιάζεις ως δεδομένο λοιπόν ότι "φαίνεται" * σε ποιο section συμμετέχω συνήθως, εκτός και αν παρακολουθείς τα γραφόμενα μου. Αν ισχύει το τελευταίο, σε ευχαριστώ για την προσοχή σου. *Μου έχει ξανατύχει αυτό εδώ μέσα από άλλο user. Επίσης, το μπλα μπλα είναι το less significant part του forum στο δικό σας μικρόκοσμο. Στο μπλα μπλα μπορούν να συζητηθούν τα πάντα, από το "να ζει κανείς ή να μη ζει" και τη θεωρία της σχετικότητας, έως "τι νούμερο παπούτσι φοράτε". Αν θεωρείς less significant "τα πάντα" από "τα τεχνολογικά", δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Ξέρεις γιατί δεν μετράνε τα Posts εκεί? Γιατί υπάρχει το off topic thread, υπάρχουν πολλοί Postόδουλοι χρήστες και γενικότερα σε μια "πιο χαλαρή" κουβέντα δεν υπάρχει λόγος να μετριούνται ποστς. Επίσης δεν είναι ο καθαρά τεχνολογικός τομέας του τεχνολογικού αυτού φόρουμ. liopyr, μπορώ να φανταστώ γιατί έχεις τόση ευαισθησία στη λέξη "αυτοδιαχείριση", δεν είναι όμως του παρόντος. Επίσης δεν έχω όρεξη για μάθημα γλωσσολογίας. Όταν ακούγεται η άποψη(δεν κρίνω αν είναι καλή η κακή) περί διαγραφής/απόκρυψης ποστς και ολιγοήμερο μπανάρισμα χρηστών από topic starters, είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτοδιαχείριση. Αυτοδιαχείριση του thread! Αν έχεις αντίθετη άποψη, τη σέβομαι, αλλά δεν με ενδιαφέρει άμεσα. Αυτοάμυνα. Συμφωνώ ότι υπάρχει αυτοάμυνα αλλά εφαρμόζεται επιλεκτικά. Δεν είδα ποτέ αυτόν τον σούπερ ντούπερ μηχανισμό της αυτοάμυνας να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις σπαμ, με το ζόρι γελοιοποίησης νορμαλ threads, facepalms, ειρωνείας διαφορετικής άποψης κτλ. Τις περισσότερες φορές εφαρμόζεται "όπου κάτσει", και όταν υπάρχει διάθεση εκ μέρους του εκτελεστικού οργάνου της αυτοάμυνας. Αν για παράδειγμα εσύ έχεις φιλική σχέση με τους συνήθεις υπόπτους που ασκούν την αυτοάμυνα, είναι προφανές ότι εσύ δεν θα τι δεχτείς σε κάποιο ατόπημα σου. Ποιος θα έχει την ευθύνη για τη μη συνεπή εφαρμογή κυρώσεων? Κανένας! Τάξη και παράλληλα απουσία υπευθύνων/αρμοδίων για την τήρηση της δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αν όμως ένας moderator δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, θα είναι αντιμέτωπος με τους διαχειριστές και τους χρήστες, που έχει γίνει αρκετές φορές. Εσύ σε ποιον θα λογοδοτήσεις για τη μη επαναφορά της τάξης εφόσον είσαι μέλος όπως όλοι μας, με username όπως όλοι μας και χωρίς καθορισμένες ευθύνες? Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις από άλλα forum, αλλά είναι προφανές πως δεν έχεις ιδέα πως δουλεύει το παρών. Το παρόν λειτουργεί με βάση τους κανόνες των διαχειριστών, που αρμόδιοι να τους προφυλάσσουν είναι οι ίδιοι και οι moderators. Έτσι δουλεύει το παρόν forum. Αν καποιοι έχουν αυτοδιοριστεί "μηχανισμός αυτοάμυνας" συγχώρεσε με αλλά δεν θεωρώ ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την αρμόδια διαχείριση. Δεν θέλω να αντιπαρατίθεμαι αλλά όταν θέτετε ερωτήματα και απευθύνεστε σε εμένα (πρέπει να το αντιληφθώ προηγουμένως φυσικά), θεωρώ αγένεια να μην απαντώ. Μην το θεωρήσετε ως προσπάθεια flame.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Thresh, πριν πεις ότι κάνει μπαμ το "ότι ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με το μπλα μπλά" θα έπρεπε πιο πριν να πεις ότι έκανες ένα γρήγορο search στα μηνύματα μου. Δεν έχει την ίδια αξία το να συμπεραίνεις κάτι βάση της κρίσης σου με το να το γνωρίζεις επειδή στο δίνουν έτοιμο. Η λέξη σχεδόν κάνει μπαμ ότι έκανες το δεύτερο. Μην παρουσιάζεις ως δεδομένο λοιπόν ότι "φαίνεται" * σε ποιο section συμμετέχω συνήθως, εκτός και αν παρακολουθείς τα γραφόμενα μου. Αν ισχύει το τελευταίο, σε ευχαριστώ για την προσοχή σου. δεν είναι ανάγκη να πάω στο profile σου, βλέπω τον post counter και σε συνδιασμό με την συμμετοχή σου που βλέπω στο Μπλα Μπλα βγάζω συμπέρασμα πάντως δεν σε βλέπω να διαψεύδεις αυτό που είπα, ότι δλδ συμβαίνει σπάνια στα υπόλοιπα sections, άρα υποθέτω ότι συμφωνείς... Επίσης, το μπλα μπλα είναι το less significant part του forum στο δικό σας μικρόκοσμο. Στο μπλα μπλα μπορούν να συζητηθούν τα πάντα, από το "να ζει κανείς ή να μη ζει" και τη θεωρία της σχετικότητας, έως "τι νούμερο παπούτσι φοράτε". Αν θεωρείς less significant "τα πάντα" από "τα τεχνολογικά", δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Ξέρεις γιατί δεν μετράνε τα Posts εκεί? Γιατί υπάρχει το off topic thread, υπάρχουν πολλοί Postόδουλοι χρήστες και γενικότερα σε μια "πιο χαλαρή" κουβέντα δεν υπάρχει λόγος να μετριούνται ποστς. Επίσης δεν είναι ο καθαρά τεχνολογικός τομέας του τεχνολογικού αυτού φόρουμ. δεν θεωρώ τπτ less significant από τα τεχνολογικά, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ το Μπλα Μπλα section λιγότερο σημαντικό από τα υπόλοιπα sections ενός ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ FORUM! (είναι σαν να μου λες ότι είναι το ίδιο σημαντικό το section του "Χαλαρή Κουβεντούλα" με τα sections για το "aDSL" στο adslgr.com) Teaser είσαι καινούριος και δεν γνωρίζεις ότι το official offtopic thread άνθισε πέρσυ, πιο πριν ήταν απλά ένα topic με πολύ λιγότερα posts από ότι τα ποδοσφαιρικά threads Επίσης ας θυμίσω ότι το Μπλα Μπλα είχε εξαφανιστεί από το forum για μια ΜΕΓΑΛΗ περίοδο (χρόνια!) και όταν επέστρεψε (αν θυμάμαι καλά) πλέον δεν μέτραγαν τα posts, πράγμα που δείχνει πόσο "σημαντικό" ήταν σε σχέση με τα υπόλοιπα sections ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για να το βγάλουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.