Land_Of_Banania Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Thresh και το report τι νόημα έχει στην τελική? Ο άλλος στο άλλο τόπικ λειτούργησε όσο πιο άθλια γίνεται προσπαθώντας να κλέψει το λογαριασμό του άλλου του χρήστη και μετά τα reports το μόνο που έγινε είναι να κλειδωθεί το τόπικ. Δηλαδή να σταματήσει η κουβέντα για το αντικείμενο (cheats για παιχνίδι, όχι crack ή οτιδήποτε παράνομο) και ο χρήστης να μείνει ατιμώρητος... Ε χαιρετίσματα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ε στείλε ένα pm σε κάποιον smod τότε...
Land_Of_Banania Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ αφού έτσι κρίνει ο αρμόδιος mod την εκάστοτε φορά. Απλά διαπιστώνω πως δεν έχει νόημα να κάνεις report στην τελική. Εμένα πχ το θέμα με ενδιέφερε κι επειδή ένας το έβγαλε offtopic με τις μπούρδες του τελικά έκλεισε.
liopyr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Για να μη τα (ξανα)γράφω, παραθέτω ένα πρόσφατο ποστ του frenzy που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το χιούμορ μπορεί να είναι ηλίθιο, μπορεί να είναι απλά κρύο, μπορεί να είναι και έξυπνο ή πολύ απλά μπορεί να είναι του γούστου σου. Και σε μια ενότητα όπως το μπλα μπλα σίγουρα υπάρχει αρκετός χώρος να αναπτύξεις και τη θεωρία σου περί χιούμορ αλλά και την κριτική σου στο χιούμορ των άλλων. Εφ' όσον το χιούμορ επιτρέπεται είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλει κανείς το σωστό και το λάθος χιούμορ εκτό αν γίνει υπερβολικά χυδαίο, κακεντρεχές ή προσβλητικό. Από την άλλη το ινσόμνια έχει ένα μηχανισμό αυτοάμυνας που λίγοι καταλαβαίνουν και όλοι χρησιμοποιούν. Λέγεται κράξιμο. Και το κράξιμο προστατεύει το ινσόμνια από ηλίθιους, από κακεντρεχείς και από κομπλεξικούς. Ο ηλίθιος γίνεται γραφικός και αποκτά χρησιμότητα, ο κακεντρεχής αχρηστεύεται και ο κομπλεξικός αυτοσιωπάται. Και το κράξιμο ανάλογα με το από που προέρχεται και με τι κίνητρα κράζεται αναλόγως. Σήμερα κι όλας είχα μια παρεξήγηση στο οφτόπικ μετά από ενα κουτό ανούσιο αστείο που έκανα για να περάσει στο ντούκου και απαντήθηκε και ερμηνεύτηκε στα σοβαρά από ένα άλλο μέλος. Η κατάληξη και η τελική εικόνα είναι πραγματική και για τους δυό μας. Τώρα εκτός του μπλα μπλα: Ένα τεχνολογικό φόρουμ δεν αποτελείται από τεμπέληδες και ηλίθιους, ούτε θα έπρεπε να τους εξυπηρετεί. Στο λινκ αυτό περιέχονται όλα όσα θα μπορούσα να διευκρινήσω επ' αυτού. Ακολούθως το κράξιμο εκεί λειτουργεί καθαρτικά. Όταν η απάντηση βρίσκεται στα δύο πρώτα λινκς του google ή το θέμα έχει επαναληφθεί τόσες φορές που θυμάσαι και τη url της απάντησης τότε ο σαρκασμός δεν πέφτει στο κενό, ούτε θεωρείται σπαμ. Προστατεύει τα μέλη από το να φορτώσουν την επόμενη ανούσια σελίδα. Πριν λίγο καιρό άνοιξε κάποιος ένα τόπικ και ζήταγε να του βρούμε φωτογραφίες από έναν άνθρωπο επάνω σε μηχανή για φυλλάδιο πιτσαρίας. Βρήκα ένα τύπο πάνω σε ένα μοτοσακό με ντουντούκα στον κώλο και 1 κονσέρβα φασόλια Heinz στο χέρι. Ο Lomar μου την είπε πως τρολλάρω. Εγώ έκανα το εξής: Έκανα report τον εαυτό μου να αφήσω το τόπικ να κυλήσει, και σε προσωπική συζήτηση με τον Lomar του εξήγησα πως αφού ο τύπος βαριέται τόσο πολύ να ασχοληθεί έστω και λίγο με την επιχείρησή του ψάχνοντας πρώτα στο google, διαλέγω αυτή τη φωτό να του δείξω πως πρέπει να δουλέψει και λίγο. Ο Lomar το δέχτηκε απέσυρε τα περί τρολ και εγώ απέσυρα τα περί έλλειψης χιούμορ και το λήξαμε εκεί με αμοιβαία εκτίμηση. Το ποστ μου όμως είχε σβηστεί και ο τύπος είναι ακόμη εκεί έξω και περιμένει να χτυπήσει με ένα ακόμη τεμπέλικο τόπικ. Δεν μιλάω για διαχείριση αλλά για την κοινότητα του ινσόμνια και το πως αυτορυθμίζεται. Αύριο θα υπερβάλλω, ή θα τεμπελιάσω και θα βρεθώ κραγμένος ή εκτός κοινότητας. Η διαχείριση ανήκει στους διαχειριστές και θα κάνουν όπως νομίζουν. Εξ' άλλου τόσα χρόνια μεγαλώνει η κοινότητα άρα μάλλον κάτι κάνουν σωστά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως εμείς δεν έχουμε ευθύνες απέναντι στην αισθητική και την ευφυία μας ως μέλη. Και τελειώνω εδώ με το προσωπικό μου ημερολόγιο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ αφού έτσι κρίνει ο αρμόδιος mod την εκάστοτε φορά. Απλά διαπιστώνω πως δεν έχει νόημα να κάνεις report στην τελική. Εμένα πχ το θέμα με ενδιέφερε κι επειδή ένας το έβγαλε offtopic με τις μπούρδες του τελικά έκλεισε. εμ αυτή η συμπεριφορά "σιγά μην ασχοληθώ" είναι που επιτρέπει σε τέτοια άτομα να συνεχίζουν... εγώ πάντως μετά από ΑΠΕΙΡΑ reports που έχω κάνει τα τελευταία 2 χρόνια πιστεύω ότι έχει νόημα να γίνονται... σε ενδιέφερε? ουυυυυυυυ cheater!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 To mpla mpla δεν είναι χώρος να ξεχαρμανιάζει ο οποιοσδήποτε. Δεν κατανοώ υπό πιο πρίσμα πρέπει να ξεδίνουν οι χρήστες σε αυτό το subforum. Οι χρήστες του insomnia δεν είμαστε όλοι κομπιουτερόβιοι, αλλά είχαμε και έχουμε κάποιο πρόβλημα με τους υπολογιστές μας και αναζητήσαμε εδώ τη λύση, ωστόσο υπάρχουν χρήστες που έχουν την ευρύτητα του πνεύματος και των γνώσεων, όπως και σεβασμό προς την αξία του διαλόγου και χαίρεσαι να συζητάς μαζί τους. Προσωπικά, κόλλησα με το φόρουμ, όταν ακόμα χρήστες όπως ο Punky, o 1980, o Snoob, o Lucifer πριν την αναβάθμιση του και διάφοροι άλλοι, πρόσφεραν και τροφή για σκέψη αλλά και χαριτωμενιές. Κυρίως η έλλειψη χιούμορ και κατά δεύτερον η μίμηση συγκεκριμένων χρηστών οφείλονται για αυτές τις παπαρίτσες του στυλ facepalm, ibtl, etc. Είναι πεπερασμένος ο αριθμός παπαριτσών που μπορούν να ειπωθούν με 3 λέξεις και να είναι αστείες και όχι η επανάληψη τους δεν είναι αστεία, όπως και οι Thresh και Toufas είναι 2, με 1000 μιμητές... Μαλλον παρεξηγηθηκα (οπως το περιμενα). Ολα οσα ειπα αναφερονταν σε threads "βλακωδους περιεχομενου" και "μαθηματικης ακριβειας επικειμενο lock". Επισης οσα ειπα αναφερονταν στο Offtopic Thread. Οταν εχουμε με καποιο σοβαρο topic το οποιο αποτελει τροφη για σκεψη, αλλα επισης οταν εχουμε καποιο topic με καποιο προβλημα καποιου μελους που μπορει σε εμας να φαινεται γελοιο ή οτιδηποτε, αλλα η ερωτηση εχει τεθει απο μερους του σοβαρα, τοτε καλα θα κανουμε να συμβαλλουμε κι εμεις οσο κι εαν μπορουμε στο θεμα (εννοειται οχι γελοιοποιωντας). Αυτο Και σαφως τα reports αξιζουν (Και εξοργιζομαι το ιδιο και χειροτερα βλεποντας απαθεστατα ατομα που το μονο που κανουν ειναι να γκρινιαζουν! Κι εγω γκρινιαζω και μαλιστα ΠΟΛΥ, αλλα κανω και κατι οταν και οσο μπορω ).
soturin Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ με liopyr (δηλαδή frenzy). Εντός μπλα-μπλα το δούλεμα είναι έμμεσα και μέρος της λειτουργικότητας του, κι ας ακούγεται περίεργο. Όμως το σοβαρό πρόβλημα του forum δεν είναι το ότι ο τουφας ή ο σοτούριν είπανε ένα "fail, gtfo" στο hardware, ξερω γω, section (που κακώς το κάνανε), αλλά το ότι ο liopyr ανοίγει το hardware και βλέπει θέματα με τίτλους "πρόβλημα!!!" και να ζητάνε "τι προτείνετε, ένα ή δύο γίγα ραμ?", ο firewalker κι ο κακούργος ο σοτούριν, στο linux βλέπουν τη μισή σελίδα "grub error", "παιδια ο grub το ταδε", "ubuntu ή kubuntu?" ξανά και ξανά.
Teaser Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 εμένα με ενοχλούν αυτοί που τους ενοχλούν όλα αυτά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο topic ΑΛΛΑ δεν θέλουν ή βαριούνται να κάνουν reports (επειδή μπορεί να νοιώσουν "ρουφιάνοι") Report για το facepalm.jpg? Όχι, δεν λέει, είναι τόσο συνηθισμένο πλέον που δεν αξίζει το σάλιο...
insomniaK Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αυτό που αναφέρει ο frenzy στο ποστ του liopyr και εν μέρει απαντάει σε αυτά που αναφέρω (με αφορμή κι όχι για να απαντήσω σε αυτά που αναφέρει ο GeorgeMan) σχετικά με αυτά που αναφέρω για το χιούμορ, με βρίσκει αντίθετο. Πόσες φορές μπορεί κάποιος να γελάσει με αστειάκια του στυλ: - Έχει μάλλον το τάδε πρόβλημα η μνήμη, να την αλλάξω; - Βάλε linux. Και πόσο πνευματώδες μπορεί να είναι το συγκεκριμένο; 1, 2, 10, 1000... Ε, είναι ρηχό, βαρετό, ανούσιο. Παράδειγμα είναι το προηγούμενο, μπορώ να δώσω 10άδες, μην παρεξηγηθεί κανείς. Σε διάφορα, θέματα υπάρχουν υπερατάκες από τον alexzzz ή από τον washcloud ή ακόμα και από τον Parsifal, αλλά όντως είχαν χιούμορ και δεν κατέστρεφαν και τη συνοχή του θέματος. Και ο αντίλογος στα παραπάνω θα αναφέρει και τι θα γίνει, θα βάλουμε μπάτσους στις απόπειρες αστεϊσμού των χρηστών; Είναι φανερό πως δε γίνεται για αυτό και η αυτοσυντήρηση του φόρουμ μέσω των χρηστών του, όπως ωραία το αναφέρει και ο frenzy είναι μονόδρομος, έμμεσο ή άμεσο κράξιμο για τη διατυπωμένη μαλακία. Και κάτι τελευταίο, οι παλιότεροι χρήστες θα θυμάστε πόσο μετρημένα ήταν τα εκτός θέματος σχόλια και διάφορα διάσπαρτα τοπικς, τα πρώτα όντως πρόσφεραν μία στιγμή χαλάρωσης και τα δεύτερα, ουσιαστικά οι χρήστες ζητάγαμε να μην κλειδωθούν για να ανταλλάσσουμε χαλαρά απόψεις που άπτονταν, αλλά δεν ήταν αντικείμενα του φόρουμ, αν δεν απατώμαι ένα τέτοιο θέμα ήταν σχετικά με την F1, στα παιχνίδια. Εννοώ την περίοδο που δεν ήταν ανοιχτό το μπαμπλα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Report για το facepalm.jpg?Όχι, δεν λέει, είναι τόσο συνηθισμένο πλέον που δεν αξίζει το σάλιο... ε ναι μην ξοδέψουμε ενέργεια...
grigas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Mάλλον κάποιοι κύριοι παρεξήγησαν το νόημα του προηγούμενου σβησμένου post μου... Το (κατά τη γνώμη μου) καλώς νοούμενο thread hijacking που γίνεται σε topic που είναι εκ γενετής καταδικασμένα σε σβήσιμο/κλείδωμα είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ άλλοτε με την ανοχή της διαχειριστικής ομάδας και άλλοτε όχι (μερικοί θυμούνται τον Ryan Chappelle - Paredwse). Anyway, το Insomnia είναι μεν ένα σοβαρό τεχνολογικό forum, αλλά για πολλούς είναι και ένα στέκι όπου περνάνε πάρα (μερικοί πάρα πάρα πάρα) πολλές ώρες την ημέρα. Δεν νομίζω ότι χάλασε ο κόσμος με μερικά τέτοια legendary threads. Αν πάλι η διαχειριστική ομάδα νομίζει ότι δεν είναι έτσι δεν έχει παρά να το κάνει ξεκάθαρο. Αν ο Thresh και ο κάθε Thresh φάει ένα - δύο ban για τα facepalm του δεν νομίζω να το συνεχίσει... Αnyway, από μια άποψη καλά κάνατε και το σβήσατε το προηγούμενό μου ποστ, γιατί με αναγκάσατε να κάτσω να γράψω αυτά τα πραγματάκια. P.S. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι (οι φωτογραφίες λόγω παλαιότητας έχουν σβηστεί/χαθεί)
frenzy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αυτό που αναφέρει ο frenzy στο ποστ του liopyr και εν μέρει απαντάει σε αυτά που αναφέρω (με αφορμή κι όχι για να απαντήσω σε αυτά που αναφέρει ο GeorgeMan) σχετικά με αυτά που αναφέρω για το χιούμορ, με βρίσκει αντίθετο. Πόσες φορές μπορεί κάποιος να γελάσει με αστειάκια του στυλ: - Έχει μάλλον το τάδε πρόβλημα η μνήμη, να την αλλάξω; - Βάλε linux. Και πόσο πνευματώδες μπορεί να είναι το συγκεκριμένο; 1, 2, 10, 1000... Ε, είναι ρηχό, βαρετό, ανούσιο. Επειδή αναφέρθηκε το nick μου (με τιμά ο liopyr) σου απαντώ στο πνεύμα του quoted ποστ μου: Πόσες φορές θα διαβάσω ένα θέμα για πρόβλημα με μνήμες ή επεξεργαστή? Αφού το ξέρεις πως έχουν πρόβλημα οι μνήμες τράβα στο Πλαίσιο πάρε ένα στικ των 5 ευρώ και δοκίμασε. Αν πάλι είσαι σίγουρος πως είναι ο επεξεργαστής, κακό του κεφαλιού σου. Χαλασμένο επεξεργαστή στο hardware section ξέρει κανείς να μου πει πόσο καιρό έχουμε να δούμε? (Thresh?) Aν είσαι σίγουρος για το πρόβλημα τι ανοίγεις θέμα? Κι αφού ανοίγεις γιατί δεν κάνεις search? Kι εγώ μπορώ να αρθρώσω 5 λέξεις και να σε κράξω με το γάντι, χωρίς γάντι με δάκρυα ή χωρίς. Ο άλλος όμως που καταλαβαίνει πως το τόπικ ανοίχτηκε από τεμπέλη και δεν έχει την πρωτοτυπία του λόγου γιατί να μη του πει βάλε linux? Αυτό είναι η μια πλευρά. Η άλλη είναι ο βλάκας που άνοιξε το τόπικ για τον επεξεργαστή να ποστάρει σε κάποιο τίμιο thread και να του πει βάλε linux. Εκεί πάνω απ' όλους έχει την ευθύνη o topic starter να κάνει report και μετά αυτοί που ενοχλούνται. Ειλικρινά το ξέρω πως μερικοί νιώθετε καταπιεσμένοι από αυτά αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη η κατάσταση. Οι διαχειριστές είναι διαλεγμένοι ένας κι ένας και μπορούν να κρίνουν πολύ καθαρά πότε το βάλε linux είναι σπαμ και πότε σχόλιο. Το έχουν αποδείξει - τουλάχιστο στα μάτια μου. Φτάνει να τους εμπιστεύεστε και να μη τους κομπλεξάρετε με αυτά τα γκρινιάρικα threads. To γνωρίζω πως η γκρίνια (σε συνδυασμό με την έλλειψη προτάσεων λύσεων) είναι το εθνικό μας σπορ αλλά ας πρωτοτυπήσουμε λίγο εδώ. Ας μην γκρινιάζουμε και ας κάνουμε όπως είπε κι ο Thresh ΟΤΙ περνάει από το χέρι μας. To να μην κάνουμε report είναι συμμετοχή στην απάθεια. Και η απάθεια είναι βλακεία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Χαλασμένο επεξεργαστή στο hardware section ξέρει κανείς να μου πει πόσο καιρό έχουμε να δούμε? (Thresh?) DOA πολύ σπάνιο και το να καεί ακόμα πιο σπάνιο πλέον
frenzy Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 DOA πολύ σπάνιο και το να καεί ακόμα πιο σπάνιο πλέον και πόσα θέματα το μήνα με υποτιθέμενα χαλασμένο επεξεργαστή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.