million_voices Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 με αφορμη το θεμα το washy που οδευει για spam thread http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=305260 και επειδη ολοι (και εγω μαζι) καπου εχουμε ξεφυγει και χαλαμε θρεντακια που δεν θα επρεπε,λεω να ξεκινησουμε μια σοβαρη κουβεντουλα σχετικα με το spam στο insomnia απευθυνομαι κυριως στους ενεργους χρηστες οι οποιοι φυσιολογικα παρανιωσαμε οικια εδω μεσα ακουω τις αποψεις σας για το φαινομενο (αν υπαρχει) και τροπους αντιμετωπισης
giorgos147 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα Χρειάζεται που και που να χαλαρώνουμε και να γελάμε. Αρκεί βέβαια το offtopic...Να κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα
Sellers Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μαζί σου million_voices. Μερικές φορές καταντάει πολύ εκνευριστικό.
million_voices Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα Χρειάζεται που και που να χαλαρώνουμε και να γελάμε. Αρκεί βέβαια το offtopic...Να κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα κοιτα μεσα στον χαβαλε αλλα ορισμενα θρεντακια μετατρεπονται σε spam/legendary με το ζορι πχ καποιος ανοιξε ενα θρεντ για την eurovision που προσωπικα το βρισκω γελοιο θεμα συζητησης και το πλακωσα στην ειρωνια (ειπαμε δεν βγαζω καθολου τον εαυτο μου απεξω) και μια κοπελιτσα αν θυμαμαι καλα εγραψε "αν δεν γουσταρεις ρε φιλε μην ασχολεισαι" τι θελω να πω? καπου πρεπει να αυτοπεριοριζομαστε,δικαιωμα ειναι το καθενος να συζηταει οτι βρισκει ενδιαφερον,αν δεν γουσταρω μπορω πολυ απλα να προσπερασω,δεν λεω να γινουμε wiki αλλα ουτε και ενα απεραντο chat,υπαρχει το offtopic και ενδεχομενως και αλλοι τροποι που μπορουμε να ερευνησουμε ωστε καπου να ερθουν τα "πραγματα" στα ισια
Teaser Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Βέβαια, είναι καλό να ξεχωρίζουμε σπαμ από σπαμ, όπως είπες, όταν κάποιο θέμα είναι πολύ άσχετο, χωράει σπαμ. Χωρίς αμφιβολία. Με την πλήρη απελευθέρωση όμως διακυβέβεται κάτι πολύ πιο σημαντικό (από την απλή ενόχληση), η ελευθερία των χρηστών να εκφράζονται, ιδίως όταν αυτό γίνεται με διάθεση συμμετοχής στη συζήτηση. Για παράδειγμα δεν θεωρώ "κακό" σπαμ την υπεράσπιση του εαυτού μου όταν έχω αντιληφθεί ειρωνεία, πρόκληση, υποτιμητικό σχόλιο εις βάρος μου, ακόμα και αν αυτό γίνει στη μέση μιας σοβαρής συζήτησης. Αυτός που ουσιαστικά σπαμμάρει σε αυτή την περίπτωση είναι αυτός που δημιουργεί αυτή την κατάσταση και όχι αυτός που θα υπερασπιστεί (λογικό) το δίκιο του, ακόμα και αν χαραμιστούν μερικές σελίδες παραπάνω. Βέβαια, αυτό είναι και θέμα διαχειριστών, Moderators. Αν θέλουν ένα φόρουμ το οποίο θα είναι χαβαλεδιάρικο μπορούν να είναι πιο ελαστικοί αλλά έτσι θυσιάζουν σοβαρότητα. Κάτι ενδιάμεσο είναι το ιδανικό.
DrLo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Προσωπικά με ενοχλουν εξυπνάδες του στυλ "ibtl", "facepalm" κλπ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Η κακή κατάσταση που άρχισε από το offtopic thread και αρχίζει (σαν καρκίνος) να διαιωνίζεται και να επεκτείνεται σε άλλα threads, δεν μπορεί συνεχίσει για πολύ ακόμη. Η διαχείριση του forum μελετά εδώ και καιρό το "φαινόμενο" της καταστροφής διαφόρων threads από spamming και trolling καθώς και της δημιουργίας legendary threads από το πουθενά και θα λάβει μέτρα. Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε το forum στο όνομα μιας (καλώς εννοούμενης) παρεΐστικης διάθεσης και μίας (κακώς εννοούμενης) "ελευθερίας". Είτε μέσω αυτορύθμισης είτε μέσω του moderation, τα φαινόμενα που μετατρέπουν το forum σε ένα απέραντο chat και παράλληλα αφήνουν διάφορους γραφικούς να επιδεικνύουν ανενόχλητοι το μίσος τους για διάφορες ομάδες θα σταματήσουν. Stay tuned...
Teaser Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Προσωπικά με ενοχλουν εξυπνάδες του στυλ "ibtl", "facepalm" κλπ Ειδικά όταν το έχουμε χιλιοδεί το έργο, οι εξυπνάδες αυτές γίνονται ακόμα πιο κουραστικές. Δεν λέω, καλά κάνουν και τα γράφουν, αλλά μέχρι 2735 φορές, μετά καταντάει αηδία.
million_voices Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 εμενα με ενοχλει το ibt (in before thresh) ποτε δεν το καταφερα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Κατα την αποψη μου το ΜπλαΜπλα ειναι το πιο χαλαρο μερος του φορουμ, στο οποιο μπορουμε να "ξεδινουμε". Αλλα: 1) Το "ξεδωμα" εχει κι ενα οριο. 2) Threads που ανοιξε καποιο (νεο) μελος με βλακωδες περιεχομενο (και δεν εννοω π.χ. τη Eurovision "βλακωδες περιεχομενο"), λογω του οτι δεν εχει μπει στο κλιμα ακομα, τα οποία threads ειναι υπολογισμενο με μαθηματικη ακριβεια οτι θα κλειδωθουν, εκει πιστευω οτι σηκωνει να πεις μια βλακεια παραπανω (Βεβαια αυτα τα λεω ως απλος χρηστης που βλεπει το ΜπλαΜπλα σα μερος να ξεδωσει και οχι το ΜπλαΜπλα σαν αυτοσκοπό εδω μεσα. Αν π.χ. ειχα καποιου ειδους ευθυνη για το φορουμ, εννοειται θα ημουν ο πρωτος που θα τα κλειδωνε, αλλα επι της παρουσης αφου θα παει που θα παει στη καταβοθρα καποιο τετοιου ειδους thread, ας βοηθησω κι εγω λιγο ακομα να παει ) Εννοειται ολα τα παραπανω ισχυουν για το ΜπλαΜπλα, στο οποιο επιτρεπεται μια κουβεντα παραπανω. Πουθενα αλλου ομως. Επισης να αναφερω και τουτο: Π.χ. στο ΜπλαΜπλα ανοιγει καποιο μη συνηθισμενο θεμα (π.χ. "σταζει νερο η στεγη" ή "βοηθατε με να αποφασισω τι μαρκα καυστηρα να βαλω") στο οποιο ο εκαστοτε χρηστης ρωταει σοβαροτατα επειδη αντιμετωπιζει καποιο προβλημα. Αυτο το θεμα κάλλιστα θα μπορουσε να γινει "δια της βιας legendary". Αυτο ειναι ο,τι πιο σπαστικο, και ναι εχει επεκταθει τον τελευταιο καιρο. Ειμαι καθετα (και οριζοντια ) αντιθετος με αυτου του ειδους το trolling, και αν περνουσε απο το χερι μου θα το ειχα καταστησει σαφες να μη γινεται κατι τετοιο.
VAssassin Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Οχι ρε παιδια, το facepalm πολλες φορες ειναι ο μονος τροπος να πεις στον αλλον οτι ειπε κοτσανα που δεν περιγραφεται!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Εξαρταται πού ειπε κοτσανα. Αν ειπε καπου αλλου πλην ΜπλαΜπλα προσπαθησε να του εξηγησεις. Αν λεει επανηλειμμενες, report it. Αν ειπε στο ΜπλαΜΠλα, εεεε δε ξερω
insomniaK Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 To mpla mpla δεν είναι χώρος να ξεχαρμανιάζει ο οποιοσδήποτε. Δεν κατανοώ υπό πιο πρίσμα πρέπει να ξεδίνουν οι χρήστες σε αυτό το subforum. Οι χρήστες του insomnia δεν είμαστε όλοι κομπιουτερόβιοι, αλλά είχαμε και έχουμε κάποιο πρόβλημα με τους υπολογιστές μας και αναζητήσαμε εδώ τη λύση, ωστόσο υπάρχουν χρήστες που έχουν την ευρύτητα του πνεύματος και των γνώσεων, όπως και σεβασμό προς την αξία του διαλόγου και χαίρεσαι να συζητάς μαζί τους. Προσωπικά, κόλλησα με το φόρουμ, όταν ακόμα χρήστες όπως ο Punky, o 1980, o Snoob, o Lucifer πριν την αναβάθμιση του και διάφοροι άλλοι, πρόσφεραν και τροφή για σκέψη αλλά και χαριτωμενιές. Κυρίως η έλλειψη χιούμορ και κατά δεύτερον η μίμηση συγκεκριμένων χρηστών οφείλονται για αυτές τις παπαρίτσες του στυλ facepalm, ibtl, etc. Είναι πεπερασμένος ο αριθμός παπαριτσών που μπορούν να ειπωθούν με 3 λέξεις και να είναι αστείες και όχι η επανάληψη τους δεν είναι αστεία, όπως και οι Thresh και Toufas είναι 2, με 1000 μιμητές...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 εμένα με ενοχλούν αυτοί που τους ενοχλούν όλα αυτά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο topic ΑΛΛΑ δεν θέλουν ή βαριούνται να κάνουν reports (επειδή μπορεί να νοιώσουν "ρουφιάνοι")
million_voices Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 οι ισορροπιες αν και δυσκολο να κρατηθουν ειναι το κλειδι,πιστευω δλδ οτι ενα σοβαρο τελειως φορουμ δεν θα ηταν ελκυστικο,προσωπικα με τα pc τα καταφερνω οποτε οι μονοι λογοι που με κρατησαν στο insomnia ειναι το χιουμορ και η ενημερωση θα ριξω μια ιδεα που μπορει να ειναι και μαλ*** ισως,θα μπορουσε να μπει καποιο σκριπτακι το οποιο οταν ανοιγεται νεο θρεντ να ρωτα τον σταρτερ αν θα τον ενοχλουσε πχ ο χαβαλες κλπ στο θεμα του,η οποια αποφαση του να ειναι ορατη στους υπολοιπους οποτε αν ο σταρτερ δεν ανεχεται χαβαλε η offtopic στο θεμα του να ξυριζεται στεγνα οτιδηποτε δεν εχει σχεση με το τοπικ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.