Προς το περιεχόμενο

Πως δουλευουν τα μεγαλα site ?

captain556

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου από τη στιγμή που αναφέρουν τι ακριβώς σου παρέχουν.

Για παράδειγμα εγώ το χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για να κρατάω κάποια images από το λειτουργικό των servers.

Σίγουρα κάποιοι άλλοι το βρίσκουν χρήσιμο και το χρησιμοποιούν για backups των sites τους.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου από τη στιγμή που αναφέρουν τι ακριβώς σου παρέχουν.

Για παράδειγμα εγώ το χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για να κρατάω κάποια images από το λειτουργικό των servers.

Σίγουρα κάποιοι άλλοι το βρίσκουν χρήσιμο και το χρησιμοποιούν για backups των sites τους.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Απλά γνωρίζω πολύ καλά ότι ΜΕΓΑΛΑ sites δεν μπορούν να τη βγάλουν με 50 ευρώ το μήνα.

Δημοσ.

nske, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το WHT το έχω συμβουλευτεί αρκετές φορές αλλιώς θα είχα τρελλαθεί :P

Μιλάμε για την καλύτερη εταιρεία hosting στην ευρώπη και οχι δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Τα 1000 Gb traffic ο θεος να το κάνει περιορισμό , δε τα φτάνεις ποτέ. Και να τα φτάσεις σου χρεώνουν 1 λεπτό το GB.

Απάντησε ο trustfm για μένα =) 100GB δεν είναι και τόσο μεγάλος αριθμός για site που προσφέρει media content download σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Σίγουρα καλύπτει όμως πολλές περιπτώσεις.

Δημοσ.

Dr_Michael, αοριστολογείς και είσαι biased. Αρχικά μου λες ότι κάνω λάθος στο ότι ένας server των 50 ευρώ μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα ελληνικό site που έχει έσοδα 100+ ευρώ το μήνα από διαφημίσεις, το οποίο είναι μια καθόλου ιδιαίτερη περίπτωση που γνωρίζω κατά τύχη.

Όταν σου ζητάω διευκρινήσεις, λες απλά ότι ένα "ΜΕΓΑΛΟ" site δε μπορεί να φιλοξενηθεί σε server των 50 ευρώ. Get your facts straight. Ποιο είναι μεγάλο site και ποιο είναι μικρό; Ένα site που βγάζει 100+ ευρώ το μήνα από διαφημίσεις το θεωρείς αναγκαστικά πολύ "μεγάλο" για να φιλοξενηθεί σε έναν τέτοιο server; Αν ναι, τότε εσύ κάνεις λάθος.

Άραγε πώς μπορείς να πάρεις backup ένα site μεγέθους 100 GB μέσω FTP; :D

Θέλεις να πεις ότι η διαφορά ανάμεσα στα incremental backups θα είναι 100GB κάθε ημέρα; Πόσα sites έχουν τόσο μεγάλες αλλαγές καθημερινά; :P

Και χίλιοι δυο άλλοι περιορισμοί που με την πρώτη ματιά δεν είναι ορατή.

Αυτός δεν είναι περιορισμός, είναι μια συγκεκριμένη, όχι απαραίτητη για όλους, συνοδευτική υπηρεσία που προσφέρουν. Μην τα ονομάζεις όπως θέλεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και μην αφήνεις να πλανώνται υπόνοιες λες και υπάρχουν πράγματα που δε μπορεί να διαπιστώσει κάποιος. Αυτά που προσφέρονται αναφέρονται ξεκάθαρα, διάβασέ τα και βρες έναν "περιορισμό" που να αποτελεί πρόβλημα για όλους.

Δημοσ.
Dr_Michael, αοριστολογείς και είσαι biased. Αρχικά μου λες ότι κάνω λάθος στο ότι ένας server των 50 ευρώ μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα ελληνικό site που έχει έσοδα 100+ ευρώ από διαφημίσεις, το οποίο είναι μια καθόλου ιδιαίτερη περίπτωση που γνωρίζω κατά τύχη.

Αοριστολογώ εγώ ή εσύ που ΔΕΝ αναφέρεις ποιο site είναι αυτό για το οποίο μιλάς;

Όταν σου ζητάω διευκρινήσεις, λες απλά ότι ένα "ΜΕΓΑΛΟ" site δε μπορεί να φιλοξενηθεί σε server των 50 ευρώ. Get your facts straight. Ποιο είναι "ΜΕΓΑΛΟ" site και ποιο είναι μικρό; Ένα site που βγάζει 100+ ευρώ από διαφημίσεις το θεωρείς "ΜΕΓΑΛΟ"; Αν ναι, τότε εσύ κάνεις λάθος.

Αυτό το site πχ: http://www.pde.gr το θεωρείς μεγάλο ή μικρό;

Θέλεις να πεις ότι η διαφορά ανάμεσα στα incremental backups θα είναι 100GB κάθε ημέρα; Πόσα sites έχουν τόσο μεγάλες αλλαγές καθημερινά; :P

Δεν κατάλαβες: Ξαναθέτω την ερώτηση: Πώς μπορείς τεχνικά με FTP να παίρνεις backups;

Αυτός δεν είναι "περιορισμός", είναι μια συγκεκριμένη, όχι απαραίτητη για όλους, συνοδευτική υπηρεσία που προσφέρουν. Μην τα ονομάζεις όπως θέλεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και μην αφήνεις να πλανώνται υπόνοιες λες και υπάρχουν πράγματα που δε μπορεί να διαπιστώσει κάποιος. Αυτά που προσφέρονται αναφέρονται ξεκάθαρα, διάβασέ τα και βρες έναν "περιορισμό" που να αποτελεί πρόβλημα για όλους.

Δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο host. Άποψή μου είναι ότι με 50 ευρώ το μήνα δεν μπορείς να φιλοξενείς ένα μεγάλο και απαιτητικό σε resources site. Χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα.

Δημοσ.
Αοριστολογώ εγώ ή εσύ που ΔΕΝ αναφέρεις ποιο site είναι αυτό για το οποίο μιλάς;

Δεν το αναφέρω γιατί δεν έχω την άδεια του ιδιοκτήτη. Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης δεν είμαι σίγουρος αν θα μου άρεσε να δω κάποιον να λέει στα καλά καθούμενα πόσο βγάζει το site μου από διαφημίσεις. Αν δεν σου αρκεί αυτό λυπάμαι, αλλά ούτως ή άλλως αν θεωρείς τόσο εξωπραγματικό αυτό που λέω δε νομίζω ότι και να ανέφερα το site θα άλλαζε κάτι.

Πιστεύω ότι είναι αρκετά μικρό για να φιλοξενείται στον συγκεκριμένο server που δίνει με 50 ευρώ η Hetzner... Δε μπορώ να γνωρίζω σίγουρα βέβαια, αλλά θα εκπλαγώ πολύ αν δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις του από έναν Athlon 64 X2 5600+ με 2GB RAM και 800GB HD space ή καταναλώνει σημαντικά περισσότερο bandwidth από 1TB/month.

Βρε άνθρωπε, το μεγάλο και το απαιτητικό είναι σχετικά πράγματα. Δεν είναι μια διακριτή κατηγορία sites, τι νόημα έχει αυτό που λες;

Δεν είναι απαραίτητο να παίρνεις backup με FTP, μπορείς π.χ. να χρησιμοποιείς rsync. Αλλά αν θέλεις δε βλέπω γιατί δε μπορείς για παράδειγμα να φτιάχνεις προγραμματισμένα ένα incremental backup image στο server και να το παίρνεις με ftp επίσης προγραμματισμένα. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Δημοσ.

To pde.gr με 100-150 ταυτόχρονους χρήστες μπορεί να καλυφτεί με το 1/5 του server που ανέφερε ο nske αρκεί να στήσεις opcode optimizer για την PHP, καλό web-server (βλέπε lighttpd και nginx) και να κάνεις και μερικές βασικές ρυθμίσεις στην mysql.

Υπάρχουν επίσης τεχνικές για να μετατρέπεις σελίδες που δεν αλλάζουν συχνά σε στατικές έτσι ώστε ακόμα και μεγάλη επισκεψιμότητα να έχει ένα site να μην επηρεάζει την CPU του server. Για παράδειγμα για joomla υπάρχει το jrecache και για wordpress το supercache.

Όσο για sites που βγάζουν κέρδος 100 ευρώ από adsense υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα, 2000 - 3000 επισκέπτες χρειάζονται καθημερινά για ένα τέτοιο ποσό. Για τόσο μικρή κίνηση και εφόσον δεν υπάρχουν κακογραμμένα scripts τέτοια sites φιλοξενούνται άνετα σε shared hosting των 5-10 ευρώ.

Για να επανέλθουμε στα datacenters, άλλο δίνει περισσότερο bandwidth, άλλο πιο δυνατό hardware, άλλο καλύτερες τιμές, άλλο one time fees για αναβαθμίσεις στο hardware, άλλο καλύτερη τεχνική υποστήριξη, άλλο καλύτερο routing με τη χώρα που βρίσκονται οι επισκέπτες του site σου, κλπ. Για αυτό και τα συνυπολογίζεις όλα αυτά για να επιλέξεις αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

χαλο,

υπαρχει καποιος γκαιντ για την δημιουργια και λειτουργια μιας ιστοσελιδας (πχ. απο αγοραζεις ντομαιν, τι χρειαζεσαι για την τεχνικη υποστηριξηη, κτλ κτλ)? Εχω αρχισει να γυροφερνς μια ιδεα στο μυαλο μου και σκεφτομουν να δοκιμασω.

thanks guys

Δημοσ.

Για να ανεβάσεις μια ιστοσελίδα χρειάζεσαι 3 πράγματα:

1) domain ( παράδειγμα: karolos.gr )

2) πακέτο φιλοξενίας σε κάποιο server

3) κάποιον να κατασκευάσει τη ιστοσελίδα

Εάν μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει η ιστοσελίδα θα μπορέσουμε να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα.

Δημοσ.
Για να ανεβάσεις μια ιστοσελίδα χρειάζεσαι 3 πράγματα:

1) domain ( παράδειγμα: karolos.gr )

2) πακέτο φιλοξενίας σε κάποιο server

3) κάποιον να κατασκευάσει τη ιστοσελίδα

Εάν μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει η ιστοσελίδα θα μπορέσουμε να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα.

ΟΠΟΙΟΣ μου κλεψει την ιδεα τον εφαγα....:-D joking!!

σκεφτομαι να φτιαξω ενα σαιτ για το πανεπιστημιο, ειμαι εξωτερικο by the way. Ειδα οτι δεν υπαρχει κατι παρομοιο και λεω να αρπαξω την ευκαιρια!!το σκεφτομαι να ειναι σε στυλ φορουμ. Πιστευω θα μαζεψει κοσμο, στην πορεια (μπορει) να εχει και καποια εσοδα απο διαφημισεις κτλ.(τι τιμες παιζουν σε αυτο το θεμα?αναλογως το σαιτ βεβαια αλλα περιπου και με βαση ποιο κριτηριο). Επισης σκεφτομαι να το φτιαξω με joomla γιατι δεν εχω γνωσεις SQL,PHP etc (τωρα αρχισα σιγα σιγα με html, css).

Στην ταμπακιερα τωρα..!παιρνω το domain(εχετε να προτεινεται ή δεν παιζει ρολο?). Μετα για να γινει μια αρχη τι ακριβως χρειαζεται και τι προτεινετε?

Υποδειξεις, διορθωσεις ευπροσδεκτες!!!!

Θανξ!

Δημοσ.

Evgenios1 πρεπει να καταλάβεις οτι σιτες τέτοιου τύπου βασίζονται στην αρχιτεκτονική που διαθέτουν. Δεν στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο σε ένα server. Οτι σε ενα file rapidshare διαλέγεις σερβερ σου λέει τίποτα η σε αφήνει παγερά αδιάφορο?

Το μόνο προβλημά σου ειναι τα χρήματα. Ναι μπορείς να στησεις μακροπρόθεσμη φάση στο εξωτερικό με πολλαπλούς σερβερς και με δικό σου λογισμικό (δικιά σου web application)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...