giankar Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Προς Maniakos: hetzner.de Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα ειδικά στην Ελλάδα! Το internet όμως δεν σε περιορίζει στην Ελλάδα, πολλοί Έλληνες έχουν πετύχει με διεθνή sites
Dr_Michael Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Το internet όμως δεν σε περιορίζει στην Ελλάδα, πολλοί Έλληνες έχουν πετύχει με διεθνή sites Για δείξε μου μερικά.
CyberCr33p Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Το youtube έχω ακούσει πάντως ότι μπαίνει μέσα. Το κόστος του bandwidth είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα από διαφημίσεις. Εξαρτάται πάντως τι θα κάνεις. Για παράδειγμα και το twitter έχει πολλούς χρήστες αλλά το bandwidth του σίγουρα είναι μικρό διότι περιέχει μόνο κείμενα. Προς Maniakos: hetzner.de Το internet όμως δεν σε περιορίζει στην Ελλάδα, πολλοί Έλληνες έχουν πετύχει με διεθνή sites Η hetzner δεν δίνει απεριόριστο bandwidth. 1000GB δίνει σε κάθε server και από εκεί και πέρα εάν το ξεπεράσεις σου περιορίζει την κάρτα δικτύου σε 10mbps ή πληρώνεις επιπλέον για το κάθε GB και συνεχίζεις να είσαι σε 100mbps ή 1000mbps.
Blondeamon Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Ναι lol , πληρώνεις 1 λεπτό για κάθε GB μετα τα 1000GB. Λές και χρειάζεται ποτέ κανείς πάνω απο 1000GB το μήνα , αλλά και να χρειάζεται με 1 λεπτό το GB σαν να είναι τζάμπα στο δίνει. Για να μην μιλήσω στο Ελλάντα πόσο στα χρεώνουν αυτα τα 1000+ GB traffic (οχι οτι μπορουν ΚΑΝ να στα δώσουν)
CyberCr33p Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Εντάξει δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στο κόστος του bandwidth στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το έχω πει ήδη πολλές φορές και θα το ξαναπώ. 10Gbps peering στην Ολλανδία κοστίζει 3000 ευρώ / μήνα.
Dr_Michael Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Με 100 ευρώ μπορεί κάποιος να ενοικιάσει 2 dedicated servers σε unmetered 10/100mbps γραμμή, με συνολική χωρητικότητα δίσκων 1,6TB. Οι ανάγκες του συγκεκριμένου site καλύπτονται μια χαρά και από έναν τέτοιον. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος...
Blondeamon Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Οτι μπορεί μπορεί....το λάθος που λές αναφέρεσαι στο αν καλύπτονται οι ανάγκες του αποτι κατάλαβα ε?
nske Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος... Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο site του οποίου τις λεπτομέρειες γνωρίζω προσωπικά. Τόσο τα έσοδα που έχει από τις διαφημίσεις όσο και τις απαιτήσεις του σε traffic και processing. Επίσης αναφέρομαι στην hetzner.de, η οποία προσφέρει servers με τη χωρητικότητα που ανέφερα και το bandwidth plan που ανέφερε ο Cybercr33p, που είναι αρκετό για τις ανάγκες του συγκεκριμένου site. Βέβαια υπάρχουν και άλλες εταιρίες με παρόμοιες τιμές, απλά σε αυτήν είμαι πελάτης αυτή τη στιγμή. Σε τι ακριβώς νομίζεις ότι κάνω λάθος;
Maniakos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Απλά ρωτάω για να δω τι παίζει επειδή εγώ χρησιμοποιώ την InMotionHosting και οι τιμές των dedicated server εκεί ξεκινούν από $200 οπότε μου φάνηκε περιέργο το 50 ευρώ που λές. http://www.inmotionhosting.com/dedicated_servers.html Γενικά μου φαίνεται πολύ λίγο το 50 ευρώ για dedicated server αλλά ήδη ο CyberCr33p ανέφερε έναν περιορισμό οπότε πιθανόν να υπάρχουνε και άλλοι για να είναι τόσο χαμηλό το κόστος.
Blondeamon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μιλάμε για την καλύτερη εταιρεία hosting στην ευρώπη και οχι δεν υπάρχουν περιορισμοί. Τα 1000 Gb traffic ο θεος να το κάνει περιορισμό , δε τα φτάνεις ποτέ. Και να τα φτάσεις σου χρεώνουν 1 λεπτό το GB.
nske Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Απλά ρωτάω για να δω τι παίζει επειδή εγώ χρησιμοποιώ την InMotionHosting και οι τιμές των dedicated server εκεί ξεκινούν από $200 οπότε μου φάνηκε περιέργο το 50 ευρώ που λές. http://www.inmotionhosting.com/dedicated_servers.html Γενικά μου φαίνεται πολύ λίγο το 50 ευρώ για dedicated server αλλά ήδη ο CyberCr33p ανέφερε έναν περιορισμό οπότε πιθανόν να υπάρχουνε και άλλοι για να είναι τόσο χαμηλό το κόστος. Σε ό' date='τι αφορά τους περιορισμούς, το μόνο που έχω συναντήσει είναι ότι φιλτράρεται το IRC traffic -απλά με βάση τα δημοφιλή ports-. Ο μόνος περιορισμός που υπήρχε πιο παλιά χωρίς να αναφέρεται στα χαρακτηριστικά, είναι ένα threshold ~2,5mbps ανά connection που επέβαλαν στα connections μεγάλης διάρκειας, αλλά εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο όχι πια. Αν δε σε φθάνει το συγκεκριμένο bandwidth βέβαια και κρίνεις ότι δε σε συμφέρει να πάρεις π.χ. πολλούς servers και να κάνεις load balancing, ή να πληρώνεις ανά επίπλέον gigabyte, υπάρχουν και εταιρίες που δίνουν θεωρητικά unlimited, 100mbps με παρόμοιες τιμές. Όταν έψαχνα για εταιρία θυμάμαι ότι είχα βρει αρκετές, από ΗΠΑ, Γερμανία και Ρωσία, απλά επέλεξα την Hetzner επειδή υπερείχε στο hardware, επειδή με ενδιέφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα που δίνει για troobleshooting και επειδή διάβασα θετικά σχόλια. Φυσικά το ότι μια εταιρία ισχυρίζεται ότι δίνει 100mbps εντελώς unlimited δε σημαίνει πολλά, είναι κάτι που θα πρέπει να το διασταυρώσεις (ένα καλό μέρος για κριτικές είναι το WHT) και να κάνεις τις δοκιμές σου. Τα 1000 Gb traffic ο θεος να το κάνει περιορισμό, δε τα φτάνεις ποτέ. Ανάλογα τη χρήση εννοείται. Για ένα site που εξυπηρετεί κυρίως κείμενο είναι πράγματι πολλά, για ένα site που εξυπηρετεί video streaming ή μεγάλα αρχεία, είναι μάλλον λίγα.
trustfm Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Γεια σας Καποιος που θελει να φτιαξει ενα site ,χωρις την μεσολαβηση τον hoster ,πως θα το κανει. Δηλαδη ας πουμε πως θελω να φτιαξω ενα site σαν το facebook ,τι πρεπει να κανω! Πως θα εχω απεριοριστο bandwitch ,και απεριοριστα GB... Διαβασα καπου πως το παλικαρι που εφτιαξε το facebook ,ανεβασε το site απο το δωματιο του,δηλαδη πως τοκανε αυτο ,εστησε εναν σερβερ στο δωματιο του και αυτο ηταν? Πως γινεται να εχει τετοιο bandwitch μονο απο το δωματιο του... Να ξεκαθαρισω πως δεν θελω να φτιαξω καποιο site σαν το facebook η κατι τετοιο ,απλα παντα ειχα την απορια το πως δουλευουν τα μεγαλα site... Για να φτιάξεις ενα σίτε σαν το facebook θα πρέπει να κάνεις ενα customized web project βασισμένο σε τεχνολογίες MVC η RAD. Ισως να χρειαστείς και εναν application server. Το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολησει θα είναι το hosting. Τα κερδη τετοιων σιτες ειναι ιλλιγιώδη. Μεγαλύτερα σιτες χρησοιμοποιούν 3 - 5 layers. Database Server - Presentation server - application server. Παντως τα κόστη τους σε σχέση με τα κέρδη τους ειναι γελοία. Μιλάμε για την καλύτερη εταιρεία hosting στην ευρώπη και οχι δεν υπάρχουν περιορισμοί. Τα 1000 Gb traffic ο θεος να το κάνει περιορισμό , δε τα φτάνεις ποτέ. Και να τα φτάσεις σου χρεώνουν 1 λεπτό το GB. Δεν είναι απλά λιγα. Ειναι ελάχιστα. Το σιτε μου εχει traffic 2000+Gb/μηνα εκτός αν δεν αναφέρεσαι ανα μήνα.
Dr_Michael Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο site του οποίου τις λεπτομέρειες γνωρίζω προσωπικά. Τόσο τα έσοδα που έχει από τις διαφημίσεις όσο και τις απαιτήσεις του σε traffic και processing. Επίσης αναφέρομαι στην hetzner.de, η οποία προσφέρει servers με τη χωρητικότητα που ανέφερα και το bandwidth plan που ανέφερε ο Cybercr33p, που είναι αρκετό για τις ανάγκες του συγκεκριμένου site. Βέβαια υπάρχουν και άλλες εταιρίες με παρόμοιες τιμές, απλά σε αυτήν είμαι πελάτης αυτή τη στιγμή. Σε τι ακριβώς νομίζεις ότι κάνω λάθος; Με τα 50 ευρώ σου παρέχουν και backups;
CyberCr33p Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Παρέχουν 50GB FTP backups για κάθε server που είναι προσβάσιμα μόνο εντός του δικτύου τους. Γενικά δεν βολεύει όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν rsync.
Dr_Michael Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Παρέχουν 50GB FTP backups για κάθε server που είναι προσβάσιμα μόνο εντός του δικτύου τους. Γενικά δεν βολεύει όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν rsync. Και χίλιοι δυο άλλοι περιορισμοί που με την πρώτη ματιά δεν είναι ορατή. Άραγε πώς μπορείς να πάρεις backup ένα site μεγέθους 100 GB μέσω FTP;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.