Προς το περιεχόμενο

εξωτερικός δίσκος και εγγραφή αρχείων

matrixgeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και απο εμένα.Εχω το εξής πρόβλημα με εξωτερικό δίσκο.Σε πρώτο pc δεν μπορώ να μεταφέρω αρχεία απο το pc σε αυτόν, κολλάνε αν είναι πάνω απο 300MB σχεδόν πάντα εδώ και μερικές μέρες.

Κατα τα άλλα οτι αρχεία έχω στον εξωτερικό τα ανοίγω ή και τα μεταφέρω απο τον σκληρό στο pc χωρίς καμία καθυστέρηση ή κανένα πρόβλημα.

Αν τον συνδέσω σε άλλο pc τον ίδιο εξωτερικό δίσκο το πρόβλημα της μεταφοράς αρχείων εξαφανίζεται.

Όλα αυτά ξαφικά.

Έχει κανένας σας καμία ιδέα για το προβλημά μου μήπως?

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει αλλά ίσως βοηθούσε αν μας έλεγες λίγο περισσότερα. Τι δίσκος είναι, σε τι θύρα το συνδέεις και τη λειτουργικό χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να μην παίρνει αρκετό ρεύμα. Δοκίμασε να βγάλεις τις μη απαραίτητες usb συσκευές και δες αν έκανες δουλεία.

Δημοσ.

και το antivirus εκλεισα αλλα καμία διαφορά.Επίσης να προσθέσω οτι το usb αναγνωρίζει επιλεκτικά συσκευές στην ίδια θύρα ή και σε άλλες.Πχ μπορει να αναγνωρίσει η ίδια θύρα το κινητό και να μεταφέρω αρχεία αλλα μόλις βάλω στην ίδια θύρα ενα usb stick ουτε καν το δείχνει.

edit:Kαι στις δύο περιπτώσεις έχω το ίδιο πρόβλημα,(θύρα επέκτασης ή της μητρικής)

και το μηνυμα που μου βγάζει πλέον μετα ειναι: Η καθυστερημένη εγγραφή απέτυχε

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με εναν seagate 1Τ! καμιά ιδέα κανείς? μήπως είναι προβληματικός ο σκληρός? εμένα το πισι ειναι παλιό (ειχε usb 1.1 , σύνδεσα μια καρτα usb controller σε pci slot και έχω ταχύτητα usb2.0). μπορεί να ευθύνεται και αυτό? υπάρχει κάποια λύση?

Δημοσ.
ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με εναν seagate 1Τ! καμιά ιδέα κανείς? μήπως είναι προβληματικός ο σκληρός? εμένα το πισι ειναι παλιό (ειχε usb 1.1 , σύνδεσα μια καρτα usb controller σε pci slot και έχω ταχύτητα usb2.0). μπορεί να ευθύνεται και αυτό? υπάρχει κάποια λύση?

Για λύση δεν ξέρω, αλλά ο pci usb controller ή αν ο δίσκος είναι κανονικός εσωτερικός και χρησιμοποιείς κάποια θήκη μετατροπής, ένα από τα δύο σίγουρα ευθύνεται, δυστυχώς. Γι αυτό ρώτησα και παραπάνω. Επίσης υπάρχει μια περίπτωση να έχεις και απώλεια αρχείων λόγω διακοπής της επικοινωνίας με το δίσκο, δυστυχώς. Αυτά τα έχω δει πάρα πολλές φορές. Αν συνεχίσεις να χρησιμοποιείς έτσι το δίσκο οπωσδήποτε να μετατρέψεις το σύστημα αρχείων του σε NTFS και να κάνεις συχνά chkdsk για να σιγουρευτείς πως τα αρχεία είναι στη θέση τους.

Δημοσ.

Αρχικα ο σκληρος ειναι εξωτερικος και συνδεεται με την καρτα pci usb controller, ειναι διαμορφωμενος σε συστημα NTFS. Δηλαδή πιστεύουμε ότι κάνει κονφλικτ με την καρτα (κοντρολλερ)? αν δηλαδή δοκιμασω να τον συνδεσω με E-Sata (θα τοποθετησω πάλι κοντρόλερ για να γινει η συνδεση) θα έχω πάλι προβλημα ; έκανα εγκατασταση το cacheman xp , παρατήρησα οτι η κατασταση βελτιώθηκε, ωστοσο εξακολουθει να κολλαει κατά την διαρκεια μεταφοράς πολλών δεδομένων. τουλάχιστον τώρα δεν σταματάει να τον αναγνωρίζει και να μου εμφανιζει αυτο το ενοχλητικό μήνυμα. καμιά άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, δεν ξέρω. Δεν το έψαξα ποτέ εξονυχιστικά να βρω λύση, διότι τέτοια τοποθετούμε συνήθως σε πολύ παλιούς υπολογιστές και δεν είναι κάτι σύνηθες. Είχα δοκιμάσει διάφορα όπως IRQ priority αλλά λύση δεν είχα βρει. Δε νομίζω να βρεις λύση μέσω λογισμικού. Καθώς τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω... 3ών πρωτοκόλλων επικοινωνίας στην περίπτωση αυτή, προφανώς κάπου κολλάει το πράγμα. Παίζει να είναι μούφες κάποια τσιπάκια για PCI>USB που έχουν κυκλοφορήσει και να μη δουλεύουν καλά σε συνεχή ροή δεδομένων (καθόλου πρωτότυπο).

Δημοσ.

αν βάλω κάρτα κοντρολλερ για να συνδέσω τον σκληρό με e-sata θα καταφέρω τιποτα? 25 € ειναι το κοστος, αξίζει να δοκιμάσω? πάντως τώρα δεν μου εμφανίζει πάντα το μήνυμα αυτό!

Δημοσ.

Δε μπορώ να σε πάρω στο λαιμό μου, είναι και ακριβά τα ρημάδια. Απάντηση θα μπορούσε να δώσει μόνο όποιος είχε ακριβώς τα ίδια προβλήματα και τα έλυσε χρησιμοποιώντας eSATA αντί USB PCI ελεγκτή (το επαναλαμβάνω μήπως βλέπει κάποιος).

Δημοσ.

εγώ απο την μέχρι στιγμής εξέλιξη, φαίνεται ότι το έλυσα χρησιμοποιώντας κοντρόλλερ για esata και φυσικά σύνδεση esata. οπότε άν κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, μπορεί να του δώσει μία διέξοδο στο πρόβλημα του. Φίλε PCharon σε ευχαριστώ για όλα πάντως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...