Προς το περιεχόμενο

Το thread της αποκαλυπτικής πληροφορίας

washcloud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβαζα για το 2001 : A Space Odyssey, και πήρε το μάτι μου ότι αρχικά ο HAL 9000 ήταν να ονομαστεί...Αθηνά. Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν "θα ήταν άραγε ίδιο σήμερα το Ιnsomnia, αν έτσι είχε γίνει;", κι εννοώ βέβαια τον συσχετισμό του nick του Admin μας με θεωρίες για πεταλούδες, Πεκίνα , κτλ...

Στη συνέχεια, είπα να παραθέσω την πληροφορία στο φόρουμ. Κι αμέσως στην πιο συνέχεια, σκέφτηκα ότι δεν έχω συναντήσει "τόσο καιρό" ένα παρόμοιο thread. Και είπα να το ανοίξω, με προοπτική να γίνει κάτι σαν βάση δεδομένων για τέτοιου είδους "behind the scenes" πληροφορίες, που έχουν το χαρακτήρα της "αποκάλυψης" κάποιων πραγμάτων που τα μάθαμε "έτσι", αλλά θα μπορούσαν να είναι "αλλιώς".

Δεν περιμένω φυσικά να αραδιαστούν σελίδες επί σελίδων με τη μία, με τέτοιες πληροφορίες, αλλά όποτε κάποιος πετύχει κάτι που κάνει "εντύπωση",,,ορίστε ο τόπος να παραθέσει το όποιο "μυστικό", συγκεντρωμένο μαζί με τόσα άλλα.

Καλό, κάλλιστο, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ θα ήταν, ό,τι παρατίθεται, να συνοδεύεται κι από ένα link της πηγής.

Ορίστε και το original κείμενο αυτού που με παρακίνησε ν' ανοίξω το thread :

The computer HAL was originally to have been named "Athena", after the Greek goddess of wisdom, with a feminine voice and persona.

από http://en.wikipedia.org/wiki/2001_(film)

• Super Moderators
Δημοσ.
Διάβαζα για το 2001 : A Space Odyssey, και πήρε το μάτι μου ότι αρχικά ο HAL 9000 ήταν να ονομαστεί...Αθηνά.

εγώ ήξερα ότι ο HAL ήταν να ονομαστεί IBM αλλά επειδή η 2η είδε το σενάριο και δεν ήθελε "αρνητική διαφήμιση" τα γράμματα πήγαν ένα πίσω δλδ το I έγινε Η το Β έγινε Α και το Μ έγινε L...

Δημοσ.

ανοίγουμε κουβέντα έτσι, κι είναι κρίμα, προσωπικά θα μου άρεσε να υπάρχει ένα τέτοιο θρεντ, απλά πήχτρα σε παρόμοιες πληροφορίες...Όχι ότι είμαι κατά του να γίνει και καμμιά ψιλοκουβέντα, αλλά άμα ξεκινήσει έτσι, το ξέρετε όλοι ότι δε θα πάει πουθενά...Τεσπα

Στο wiki link λέει πάντως πως ο Κλάρκ διέψευσε τον αστικό μύθο ότι είχε καμμία σχέση το HAL με το ΙΒΜ...Τελείως τυχαίο λέει.

Δημοσ.

Κι εγώ έχω ακούσει αυτό που είπε ο ThReSh και μάλιστα πληροφορικός μου είπε πως αυτό το "τέχνασμα" της κοροϊδίας της IBM έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ταινίες. Όσον αφορά τη διάψευση, ίσως να μην ήθελαν να έχουν ιστορίες με την εταιρία και το πέρασαν ως urban legend.

Δημοσ.

Λοιπόν όλοι είδαμε πόσο !@#$!@& μπορεί να γίνει ένα thread. To oποίο έγινε κι αφορμή για να ξεκινήσει και άλλο, με θέμα το πόσο !@#$!@& μπορεί να γίνει ένα thread, και να ενημερώσει κι ο paredwse για το ότι θα σφίξουν τα λουριά.

To είχα πει και πριν, και το ξαναλέω : Αν το παρόν ήταν για κουβέντα, κανένα πρόβλημα. Και κουβέντα, και ξύλο, κι απ' όλα. ΚΑΝΤΕ όμως τον κόπο να διαβάσετε που ποστάρετε, έστω. Γράφω στην αρχή για το τί είναι.

Είναι τελείως ανόητο λοιπόν να πηγαίνει αλλού γι' αλλού. Ούτε για το "χάος" είναι το θρεντ, ούτε για το Space Odyssey αποκλειστικά. Όποιος λοιπόν θέλει να ποστάρει κάτι σχετικό, ορίστε ένας χώρος. Για να υπάχρουν συγκεντρωμένα διάφορα παρόμοια και να τα χαιρόμαστε όλοι.

Δημοσ.

Στη ταινιάρα Fear and Loathing in Las Vegas, το ρόλο του Raoul Duke παραλίγο να τον πάρει ο John Cusack, ο οποίος είχε ήδη παίξει το ρόλο στο θέατρο. Ευτυχώς τελικά το ρόλο πήρε ο Johnny Depp αφού μόλις τον συνάντησε ο φοβερός Terry Gilliam είπε "εδώ είμαστε, δεν υπάρχει άλλος.."

Δε θα μπορόυσα με τίποτα να φανταστώ τον Cusack να υποδύεται τον Duke!! :rolleyes:

Δημοσ.
Δε θα μπορόυσα με τίποτα να φανταστώ τον Cusack να υποδύεται τον Duke!!

H αλήθεια είναι πως το 'χει αρκετά το κλασμεντέν στύλ μπορώ να πώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...