Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός σκληρός αλλά δουλεύει συνέχεια

free-s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Εχει ένας φίλος έναν εξωτερικό σκληρό αλλά οι usb port έχουν συνέχεια ρεύμα με αποτέλεσμα ο σκληρός να δουλεύει συνεχώς!:whistle:

Κάπου άκουσα για κάποια ρύθμιση στο βιοs , είναι εφικτό και πως γίνεται?

Ευχαριστώ.:-)

Δημοσ.

Αν δεν έχει διακόπτη ο σκληρός συμφωνώ να τον αποσυνδέεις απλώς από την usb, αλλά πριν τον αποσυνδέσεις απο το ρεύμα, και αντίστροφα όταν τον βάζεις (πρώτα ρεύμα, μετά usb).

με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για HDD με εξωτερική τροφοδοσία.

Δημοσ.

με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για HDD με εξωτερική τροφοδοσία.

μιλάμε για HDD με εξωτερική τροφοδοσία!

Δηλαδή δεν υπάρχει λύση μέσω bios? δηλ να κόβει την τροφοδοσία στην usb όταν κλείνει?:whistle:

Δημοσ.

εξαρταται...σε παλιο lacie/seagate και σε ενα που εχω σε case

παιρνει ρευμα απο την πριζα ειτε ειναι στη Usb ειτε δεν ειναι...

συνεχιζει και δουλευει ο δισκος κανονικα...

οι νεοτεροι wd / seagate κλεινουν απο μονοι τους μολις κλεισει το pc...

αν ο φιλος σου εχει powered usb να δοκιμασει σε 5βολτη αν εχει,

η αν εχει laptop να κοιταξει μπας κι εχει κανενα κουμπακι...

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις ασφαλή κατάργηση του δίσκου. Αν δεν κλείσει, πήγαινε στο Control Panel-->System-->Hardware-->Device Manager-->Universal Serial Bus Controllers και μετά μπορείς να πειραματιστείς ανοίγοντας το καθένα από αυτά και επιλέγοντας κάτω κάτω "Don't use this device" Όταν το απενεργοποιήσεις το κατάλληλο λογικά θα σβήσει και ο δίσκος. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, για ποιο λόγο να μπαίνεις σε όλο αυτό τον κόπο και να μην τραβάς το καλώδιο :shock:

Δημοσ.
. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, για ποιο λόγο να μπαίνεις σε όλο αυτό τον κόπο και να μην τραβάς το καλώδιο :shock:

Το πρόβλημα είναι ότι κλείνουμε το pc και ξεχνάμε τον σκληρό με αποτέλεσμα να δουλεύει διαρκώς!

Πίστευα πως φταίει που η usb βγάζει τροφοδοσία ακόμα και με κλειστό pc αλλά μάλον κάνω λάθος!

Αφού παίρνει εξωτερική τροφοδοσία , δουλεύει διαρκώς!:P

Σας ευχαριστώ πάντως!:-)

Δημοσ.

Εμένα ο mybook κλείνει πάντα. Άρα ο φίλος σου το έχει με τροφοδοσία και χωρίς αυτόματο κλείσιμο. Τότε μάλλον μόνο αν κλείσεις το ρεύμα θα σωθείς. Πάντως δεν πρέπει να σε στεναχωρεί τόσο και να τον ξεχάσεις αναμμένο. Δεν χαλάει και τόσο πολύ αν απλά "γυρνάει". Έχω εξωτερικό Maxtor 300gb εδώ και 3 χρόνια και δεν κλείνει ποτέ. Μόνο τα καλοκαίρια μου κάνει κάτι κόλπα και ανοίγω την θήκη του (thermaltake.. αλουμίνιο αλλά κάνει μόνο για τα καλοκαίρια της Γερμανίας.. μιας και στην Ελλάδα του βάζω ψύκτρα από Pentium με αυτοκόλλητο για να μην κάνει κόλπα). Μια συμβουλή που δίνω είναι τα "πολύτιμα αρχεία" να τα μοιραζόμαστε με τους φίλους, είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος Αντί να κάνεις raid, πείσε τον φίλο σου να πάρει ένα δίσκο και να του δώσεις τα αρχεία σου.. οπότε και να χτυπήσει δεν τρέχει τίποτα.

Δημοσ.

Εμένα ο mybook άναβε μέσα στην νύχτα μόνος του και μετά έκλεινε με την μία, μέχρι μια μερα που δεν ξανάναψε ποτέ. Από τότε ο δίσκος του είναι δεύτερος δίσκος στο μηχάνημα και η συσκευασία σουταρίστηκε.

Και αν είναι δυνατόν ένας lacie δεν εχει παθει τίποτα!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδια μου παρουσιατηκε ενα προβλημα στο σκληρο δισκο

Ο C που κανονονικα ειναι εσωτερικος μου τον εμφανιζει στα εξωτερικη συσκευη! Δηλαδη στο πινακακι που εμφανιζουν τα Win7 για την καταργηση των συσκευων υπαρχει ο C: !

Για να καταλαβεται εχω αλλαξει απο το Βιος την επιλογη AHCI επειδη στο Legacy που υπηρχε σαν προεπιλογη δεν εβλεπε τον E-sata που ειχα συνδεσει. Μετα την αλλαγη ο e -sata βρεθηκε κανονικα και ο C: εμφανιζετε σαν εξωτερικη πηγη καμμμια λυση? ευχαριστω εκ των προτερων

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...