nske Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μήπως αν τρέξεις το "gnome-appearance-properties" και διαλέξεις διαφορετικά fonts/μεγέθη/ρυθμίσεις antialising από εκεί; Αν δεν υπάρχει προεγκατεστημένο μάλλον θα υπάρχει στο πακέτο gnome-control-center. Ή αν βάλεις το gtk-qt-engine και το επιλέξεις στο gtkrc-2.0 (μπορείς να το κάνεις αυτόματα με το gtk-chtheme) ώστε να χρησιμοποιεί τα font settings του kde (αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό αφορά και τα fonts περιεχομένου ή μόνο των menus). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μήπως αν τρέξεις το "gnome-appearance-properties" και διαλέξεις διαφορετικά fonts/μεγέθη/ρυθμίσεις antialising από εκεί; Αν δεν υπάρχει προεγκατεστημένο μάλλον θα υπάρχει στο πακέτο gnome-control-center. Ή αν βάλεις το gtk-qt-engine και το επιλέξεις στο gtkrc-2.0 (μπορείς να το κάνεις αυτόματα με το gtk-chtheme) ώστε να χρησιμοποιεί τα font settings του kde (αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό αφορά και τα fonts περιεχομένου ή μόνο των menus). Όλα οκ με την εγκατάσταση του gtk-qt-engine και επιλέγοντας στο configure your desktop την κατάλληλη ρύθμιση. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Παιδιά μια μικρή ερώτηση. Πόσο χώρο πρέπει να έχω περίπου ελεύθερο για μια εγκατάσταση της Mandriva; Δυστυχώς δεν έχω αρκετό χώρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 4-8 gigabyte Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2009 Και άλλο ένα θέμα που έχει προκύψει...: Υπάρχει κάποιο OSD για την ένταση των ηχείων και τη φωτεινότητα της οθόνης; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όταν έκανα εγκατάσταση εμφανιζόταν στην οθόνη κάποια ένδειξη, αλλά πλέον δεν υπάρχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 ανακαλυφτηκε ενα σημαντικο κενο ασφαλείας στην έκδοση Mandriva One 2009.1 Στις εκδόσεις Free και PowerPack δεν υπάρχει το πρόβλημα Για να δειτε αν υπάρχει το κενο ασφαλειας εκτελουμε στο τερματικο την εντολή : >ls -ld / αν το αποτέλεσμα ειναι : >drwxrwxrwt 21 root root σημαίνει πως έχετε το πρόβλημα Περαστε σε root με την εντολή : >su - Επειτα εκτελειτε τις παρακάτω εντολές : >chown root:adm / chmod u=rwx,go=rx / Και το αποτέλεσμα της εντολής >ls -ld / θα πρέπει να είναι : >drwxr-xr-x 22 root adm Και το πρόβλημα ληθηκε https://qa.mandriva.com/show_bug.cgi?id=51565 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:20 ---------- ο αριθμος (21 ή 22) δεν εχει σημασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Εφτιαξα ενα αποθετηριο, οποιος θελει να το προσθέσει. απο root : Το κλειδί : >rpm --import http://www.mandrivalinux.gr/rpm/2009.1/i586/media_info/pubkey Και το αποθετήριο : >urpmi.addmedia --update 'mlgr' 'http://www.mandrivalinux.gr/rpm/2009.1/i586/' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημητρη τι περιεχουν? θελω να βγαλω το sane-backends 1.19 και λεει οτι μαζι του θα φυγουν office και πολλα αλλα χρησιμα δεν γινεται να βγαλω μονο το συγκεκριμενο?πρεπει γιατι θελω να κανω compile το καινουργιο για να δουλεψω το xsane με το μηχανημα μου αν δεν γινεται το παραπανω γινεται να κανω το xsane να παιρνει το compiled sane-backend και οχι αυτο του rpmdrake? μπορει κανεις να μου δωσει το asoundrc του αν εχει επιτυχει 5.1(ουσιαστικα stereo to 5.1)και βεβαια 5.1 σε dvd στις προηγουμενες εκδοσεις απο μονο του ειχε τουλαχιστον στα dvd και σε καποια avi. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 τι περιεχουν? Διαφορα προγραμματα που δεν υπάρχουν στα αποθετηρια mandriva και το κυριοτερο οι τελευταιες εκδοσεις. Οπως πχ plasmoids που ενημερώνονται συχνα θελω να βγαλω το sane-backends 1.19 και λεει οτι μαζι του θα φυγουν office και πολλα αλλα χρησιμα δεν γινεται να βγαλω μονο το συγκεκριμενο?πρεπει γιατι θελω να κανω compile το καινουργιο για να δουλεψω το xsane με το μηχανημα μου αν δεν γινεται το παραπανω γινεται να κανω το xsane να παιρνει το compiled sane-backend και οχι αυτο του rpmdrake? Δοκίμασε με >rpm -e --nodeps sane-backends Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 θα δοκιμασω! δες και το αλλο ζητημα που εθεσα με ηχο μολις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δεν εχω ρυθμισει ποτέ 5,1 ήχο αλλά βλέπω στο κεντρο ελεγχου εχει ενα κουτακι να τσεκαρεις 'Ενεργοποίηση του ήχου 5,1 με pulseaudio' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 εμενα η καρτα μου δεν δουλευει με pulse το απενεργοποιω για να εχω ηχο! αν βαλεις ενα dvd με τον smplayer και επιλεξεις 5.1 δεν εχει 5.1? εγω ειχα στην προηγουμενη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Θα το δοκιμασω αυριο (μη με κραξει η φιλη μου ) Πως θα καταλαβω αν εχω 5,1 ; εχω 2 απλά ηχεια, τα στανταρ για pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 ε αν δεν εχεις 5.1 καρτα δεν εχει νοημα! αν εχεις κοιταξε τις εντασεις στο envy24control(alsa-tool) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 μπα εχω μια embeded ac97 δεν εχει τετοιες πολυτελειες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.