Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009 Spring

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε μενα δειχνει 4.2.1 (2009 spring)

δεν ξερω απο που βλέπει την εκδοση

μαλλον απο task-kde4-minimal καθοτι ειναι το μονο που ειναι 4.2.0 ενω στην 2009.1 ειναι

task-kde4-minimal 4.2.1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το wallpaper της One

Mandriva-One-800x480-1800.png?pathrev=255267&revision=255267

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:36 ----------

Το πακετο kio-sysinfo για εμφανιση των πληροφοριών του συστηματος που εχει στο Mandriva ειναι λίγο παλιό (kio-sysinfo-1.8.3-0.822583.2mdv2009.0) και χωρις μεταφρασεις. Εφτιαξα ενα πακετο όπου συμπεριελαβα της μεταφρασεις απο το opensuse.

http://www.mediafire.com/file/h4gdqwluyy3/kio-sysinfo-1.8.3svn948050-1mdv2009.1.i586.rpm

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:59 ----------

Μολις είδα πως μπορω να εχω custom url στο media file http://www.mediafire.com/dimitrios

Τρελαίνομαι για νέες εκδόσεις της Mandriva... :-D:-D:-D Φαίνεται καταπληκτική!!

Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις...

1) Κάθε πότε βγαίνει νέα έκδοση? Εγώ είχα την τελευταία (ή μάλλον πρότελευταια) του χειμώνα. Προφανώς δε θα λέγεται και spring...

2)Αν είναι ασφαλές να κατεβάσω την RC1 ή να πάω κατευθείαν στη κανονική? Δε θέλω να ρισκάρω με τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις που έχω...

3)Αν βάλω την καινούργια θα χάσω τις ρυθμίσεις της παλιάς? Έχω τις ρυθμίσεις στο Home.

4)Και τελευταία ερώτηση είναι πως μπορώ να βρω καινούργια themes, boot screens, icons κτλ, γιατί με τη παλιά (του χειμώνα) κάνει πως κατεβάζει κάτι αλλά τελικά δεν κάνει τίποτα... Δε μπορώ να βάλω νέο boot screen για παράδειγμα.

Επίσης έχω ένα θέμα με τα εγκατεστημένα προγράμματα. Όταν πάει να κάνει ανανεώσεις μου λέει ότι κάποια πακέτα δεν μπορούν να επιλεγούν. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Πως μπορώ να ξεφορτωθώ αυτά τα πακέτα?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας :-)

η mandriva βγαζει δυο εκδοσεις καθε χρονο μια την ανοιξη πχ τωρα την 2009 spring και μια τον φθινοπωρο που παιρνει το ονομα της επομενης χρονιας δηλαδη φετος θα βγει η mandriva 2010

περιμενε λιγο βγαινει η rc2 δοκιμασε την πρωτα με το livecd της one να δεις αν καθεται στο συστημα σου σιγουρα θα εχεις καποια μικροπροβληματα

αν το home το εχεις σε αλλο partition απο αυτο που θα την εγκαταστησεις δεν εχεις προβλημα

το kde 4 ειχε αρκετα προβληματα με το plasma και τα plasmoids τα οποια ομως λυνονται ηδη η kde 4.2.2 ειναι πολυ πιο λειτουργικη

πολλες φορες για να κατεβασει καποια ενημερωση ζηταει πρωτα να επιλεγει καποιο αλλο πακετο

Και πολύ καλά κάνεις γιατί απλά ειναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ διανομή :devil:

Επίσης έχω ένα θέμα με τα εγκατεστημένα προγράμματα. Όταν πάει να κάνει ανανεώσεις μου λέει ότι κάποια πακέτα δεν μπορούν να επιλεγούν. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Πως μπορώ να ξεφορτωθώ αυτά τα πακέτα?

Αυτο δημιουργειται οταν δεν εχουν ανεβει οι ενημερωσεις όλων των εξαρτησεων στον server. περιμενε λίγο και θα ικανοποιηθει η εξαρτηση. Με ποιό πακετο εχεις αυτο το προβλημά; Δοκιμασε απο την κονσολα urpmi --auto-update ωστε να κανεις αναβαθμηση των μεσων επισης.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:05 ----------

Αυτο το plasma wallpaper plugin το ειδατε; Καταπληκτικό. Αλλαζει το wallpaper αναλογως τις καιρικες συνθηκες.

http://www.kde-look.org/content/show.php/Weather+Wallpaper+Plugin?content=102185

εδω το rpm : http://www.mediafire.com/file/rzmmdhtnmm3/plasma-wallpaper-weather-0.2-1mdv2009.1.i586.rpm

Καλησπέρα παιδιά, προσπαθώ να εγκαταστήσω την Mandriva 2009.1 spring rc2 αλλα εχω προβλημα. Ενω κανονικά μπουτάρει φτάνει μέχρι την οθόνη που εμφανίζει την NVIDIA και σταματάει.Εκαψα το cd αρκετες φορες αλλα συνεχεια το ιδιο.Κατέβασα την έκδοση live one RC2 europe 1.Ξέρει κανεις τι φταίει?Έχω εγκαταστήσει και τις άλλες εκδοσεις της εκδοσης και δεν ειχα προβλημα...

ok μισο να δοκιμασω...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:13 ----------

ευχαριστω πολύ, έκανα αυτο που μου ειπες ολα οκ. Να ρωτησω και κατι ακομα, η καρτα γραφικων μου, nvidia 7600gs δεν υποστηριζει το cube?Προσπαθω να ρυθμισω το 3D desktop effects και μου λεει να εγκαταστησω το mesa-demos αλλα μου βγαζει οτι δεν υπαρχει τετοιο πακετο...

υποστηριζει γιατι εχω την ιδια

πας στο mcc (mandriva control center) αν εχεις ελληνικα , Πηγες λογισμικού

εκει κανεις προσθηκη τα official,

επισης μπορεις να πας στο site easyurpmi και να κανεις και την προσθηκη των PLF

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...