Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009 Spring

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δοκιμασε επισης να συνδεθεις με άλλο desktop πχ το icewm ή το lxde . Στην οθονη login εχει επιλογη γραφικού περινάλοντος.

Αν δεν σε ενδιαφερει να χασεις τις προσωπικες ρυθμισεις του kde μπορεις μπαινοντας απο άλλο de να σβησεις τον κατάλογο ~/.kde4 ή αν συνδεθεις απο κονσόλα το σβήνεις με την εντολή

>rm -rf .kde4/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 1 μήνα μετά...

Την εγκατέστησα σήμερα και μετά από update του συστήματος, δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ τον τελευταίο kernel.

Δείτε λίγο το menu.list μου και πείτε μου:

>title linux
kernel (hd1,4)/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux root=UUID=3ba5e226-e3ee-4f58-abb7-e551eeab5914 splash=silent vga=788
initrd (hd1,4)/initrd.img

title linux-nonfb
kernel (hd1,4)/vmlinuz BOOT_IMAGE=linux-nonfb root=UUID=3ba5e226-e3ee-4f58-abb7-e551eeab5914 

title failsafe
kernel (hd1,4)/vmlinuz BOOT_IMAGE=failsafe root=UUID=3ba5e226-e3ee-4f58-abb7-e551eeab5914 failsafe

title Windows 7
root (hd0,0)
makeactive
chainloader +1

title windows1
root (hd2,1)
map (0x82) (0x80)
map (0x80) (0x82)
makeactive
chainloader +1

title desktop586 2.6.29.1-4mnb
kernel (hd1,4)/vmlinuz-2.6.29.1-desktop586-4mnb BOOT_IMAGE=desktop586_2.6.29.1-4mnb root=UUID=3ba5e226-e3ee-4f58-abb7-e551eeab5914 splash=silent vga=788
initrd (hd1,4)/initrd-2.6.29.1-desktop586-4mnb.img

title desktop586 2.6.29.6-2mnb
kernel (hd1,4)/vmlinuz-2.6.29.6-desktop586-2mnb BOOT_IMAGE=desktop586_2.6.29.6-2mnb root=UUID=3ba5e226-e3ee-4f58-abb7-e551eeab5914 splash=silent vga=788
initrd (hd1,4)/initrd-2.6.29.6-desktop586-2mnb.img

Πριν το update είχα τις τρεις πρώτες επιλογές. Τώρα που έχω 5, ποια εγγραφή έχει τον τελευταίο kernel;

Τώρα χρησιμοποιώντας την πρώτη επιλογή, όπως φαίνονται στο menu.lst, πατώντας uname -a μου εμφανίζει:

2.6.29.6-desktop586-2mnb #1 SMP Sun Aug 16 22:48:48 EDT 2009 i686 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ GNU/Linux

Είναι αυτός ο τελευταίος kernel ή πρέπει να χρησιμοποιώ την τελευταία επιλογή;

Αν και νομίζω ότι πρέπει να είναι ο ίδιος kernel. Απλά, δε θέλω να προχωρήσω στο μοντάρισμα του συστήματος, αν δε χρησιμοποιώ τον τελευταίο kernel.

Οχι αυτος ειναι ο τελευταιος.

Η προεπιλογή στο πάνω μέρος (στα αγγλικά λέει boot mandriva) φορτωνει τον τελευταια εγκατεστημενο kernel (δηλαδη τον τελευταιο στη λίστα, αν δεν γινει καποια ανακατωσουρα)

Δεν ξερω αν θα δεις διαφορα αλλα θα προτεινα να δοκιμασεις τον kernel ειδικα για 686

μπορεις να τον εγκαταστησεις με την εντολή : urpmi kernel-desktop-latest kernel-desktop-devel

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα τον δοκιμάσω και τον τελευταίο, αλλά αύριο γιατί τώρα έχω να κάνω κάτι και μετά θα πέσω για ύπνο.

Έχω μία κάρτα τηλεόρασης Kworld lite analog βασισμένη σε saa7134. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την κάρτα, βλέπω όλα τα κανάλια και έχω και ήχο (αφού έβαλα καλώδιο μεταξύ κάρτας τηλεόρασης και ήχου). Το πρόβλημά μου είναι με τα προγράμματα.

Το μεν tvtime, που ήταν προεγκατεστημένο μου κόβει το κάτι μέρος του καναλιού που παρακολουθώ. Αν μπορείς να το φανταστείς, μια λωρίδα κάτω κάτω, όπως βλέπεις κάποιο κανάλι, δεν εμφανίζεται καθόλου. Δηλαδή κάπου εκεί τελειώνει το παράθυρο. Και σε fullscreen πάλι το ίδιο συμβαίνει. Έψαξα και το xml αρχείο, αλλά δεν μπόρεσα τίποτα να καταφέρω.

Προς το παρόν, βλέπω τηλεόραση μέσω του kdetv. Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει βγει σε kde4; Γιατί μου έβαλε να εγκαταστήσω κάτι libraries από το kde3. Αλλά το πρόβλημα σε αυτό είναι, ότι αν έχω ενεργοποιημένα τα εφέ των ρυθμίσεων του kde, κάνει διάφορες παρεμβολές (το τετράγωνο που δείχνει το κανάλι εμφανίζεται για παράδειγμα μπροστά από το παράθυρο των ρυθμίσεων του kdetv - όταν το ανοίγω εννοώ). Διορθώνεται η κατάσταση, όταν απενεργοποιώ τα εφέ. Αλλά και πάλι κατά τη μεταφορά του παραθύρου, αφήνει κάτι γραμμές στο παράθυρο που βρίσκεται από κάτω, οι οποίες φεύγουν, αν πατήσω κλικ στο παράθυρο που είναι από κάτω.

Βασικά, αν καταφέρω να έχω την τελείως κάτω λωρίδα του tvtime, αυτό θα χρησιμοποιώ, γιατί κατά τα άλλα, είναι πολύ καλό πρόγραμμα. Διαφορετικά το kdetv, που εκτός από αυτό το πρόβλημα της εμφάνισης, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με ενοχλεί.

Για να καταλάβεις τι εννοώ στο πρόβλημα του kdetv, σου ανεβάζω και ένα screenshot.

Μετακίνησα το παράθυρο του kdetv και όταν το μετακινούσα, είχε διαφήμιση του conne-x, που φαίνεται δεξιά από το παράθυρο του kdetv. Και έπρεπε να πατήσω πάνω στον firefox, για να εξαφανιστεί.

Τέλος πάντων, υπάρχει κάποια λύση για αυτό; Δεν το νομίζω πάντως.

post-79472-129063029412_thumb.jpeg

Δεν νομιζω να υπάρχει λύση, πιστεύω εχει να κανει με την κάρτα γραφικών.

Νομιζω το kdetv το παρατησανε οπότε μην περιμένεις εκδοση για kde4

Για kde4 υπάρχει αυτό :

http://kde-apps.org/content/show.php?content=110020&forumpage=0

Μπορεις να κατεβασεις το rpm για mandriva απο εδώ :

http://www.mandrivalinux.gr/rpm/2010.0/i586/ktv-0.2b-1mlgr2010.0.i586.rpm

Δεν ξερω αν θα δεις διαφορα αλλα θα προτεινα να δοκιμασεις τον kernel ειδικα για 686

μπορεις να τον εγκαταστησεις με την εντολή : urpmi kernel-desktop-latest kernel-desktop-devel

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον kernel που μου είπες, αλλά μου βγάζει το ακόλουθο:

>[root@localhost mandriva]# urpmi kernel-desktop-latest kernel-desktop-devel
Κανένα πακέτο με το όνομα kernel-desktop-devel
Τα παρακάτω πακέτα περιέχουν kernel-desktop-devel: kernel-desktop-devel-2.6.29.1-4mnb, kernel-desktop-devel-2.6.29.3-1mnb, kernel-desktop-devel-2.6.29.6-1mnb, kernel-desktop-devel-2.6.29.6-2mnb, ...
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις "-a" για την επιλογή όλων

Για kde4 υπάρχει αυτό :

http://kde-apps.org/content/show.php?content=110020&forumpage=0

Μπορεις να κατεβασεις το rpm για mandriva απο εδώ :

http://www.mandrivalinux.gr/rpm/2010.0/i586/ktv-0.2b-1mlgr2010.0.i586.rpm

Το δοκίμασα, αλλά δεν έβγαλα άκρη πώς λειτουργεί. Βασικά, δεν μπόρεσα να βρω πώς κάνει αναζήτηση καναλιών.

:o ξέχασα το latest στο τέλος

fix :

>urpmi kernel-desktop-latest kernel-desktop-devel-latest

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:53 ----------

Δοκιμασε την νεα εκδοση :

http://www.mandrivalinux.gr/rpm/2010.0/i586/ktv-0.3b-1mlgr2010.0.i586.rpm

Δεν το εχω χρησιμοποιησει, μαλλον βαζεις xml file με τα καναλια αλλα που τα βρισκεις; :rolleyes:

επειδη ειμαι περίεργος το ρώτησα :)

http://kde-apps.org/content/show.php?content=110020&forumpage=2

Και η απάντηση :

There is no option to manually search for channels.

Currently, the only option to fetch them, is to import from a xawtv configuration.

I'll upload a version which can probe for channels.

(Currently xawtv is used, because it extracts channel information, while mplayer doesn't)

Άρα δηλαδή περιμένουμε καινούρια έκδοση.

Τέλος πάντων, πέρασα και τον kernel που μου είπες και το kdetv, παίζει κάπως καλύτερα, αλλά πάλι έχει προβλήματα.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα, ελπίζοντας ότι δε γίνομαι φορτικός.

Είδα ότι η Mandriva στα repositories έχει την 9.64 της Opera, όπως και την 3.0.14 (αν θυμάμαι καλά) του Firefox. Δε γίνονται, δηλαδή, αναβαθμίσεις πακέτων, αλλά μόνο όταν βγει η επόμενη έκδοση;

Επίσης, όταν αποσυμπιέζω κάτι που το κατέβασα από το net, γιατί ο φάκελος και τα αρχεία που αποσυμπιέζω, εννοώ το όνομά τους, εμφανίζεται με ερωτηματικά; Έψαξα, μήπως είναι ζήτημα κωδικοποίησης, αλλά δε βρήκα κάτι.

Οταν βγαινει η καινουργια έκδοση του καθε προγραμματος μετα απο καποιο διαστημα , συνηθως γρηγορα, πακεταριζεται και έπειτα λαμβάνεις και το update. Για τα γραμματα σαν ερωτηματικά , μήπως είναι ελληνικοί χαρακτήρες;

Ναι, αλλά και η Opera (10.00) και ο Firefox (3.5.x) έχουν τόσο καιρό που βγήκαν και δεν έχουν περάσει ακόμα.

Αυτό με τα ερωτηματικά, ελληνικά γράμματα είναι σίγουρα. [Εκπαιδευτικός είμαι και κατέβασα κάτι αρχεία .doc σε σχέση με την εκπαίδευση]. Το ζήτημα είναι ότι αρχεία ή φακέλους που έχω δημιουργήσει στα Windows στα ελληνικά, εμφανίζονται κανονικά και στην Mandriva. Όπως επίσης και κάτι άλλα αρχεία που κατέβασα που είχαν ελληνικούς τίτλους, τα εμφάνιζε κανονικά. Μήπως έχει σχέση που ήταν συμπιεσμένα αρχεία και εμπλέκεται ο Ark;

Επίσης, στο παρόν θέμα που έχεις ανεβάσει στο mediafire (αν θυμάμαι καλά) κάτι αρχεία, που τα περισσότερα είναι plasmoids, έχεις και ένα ελληνικό τραγούδι. Το κατέβασα και εννοώ στο totem το εμφανίζει κανονικά, στον Amarok εμφανίζεται με ερωτηματικά.

Τέλος πάντων, θα κάνω και μία εγκατάσταση του Arch, να δω, μετά από ένα χρόνο, τι διαφορές έχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...