Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009 Spring

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members

να ρωτήσω κάτι άλλο: υπάρχει μήπως πουθενά κανένα DVD εγκατάστασης της Mandriva με όλους τους drivers / προγράμματα για εγκατάσταση σε υπολογιστή χωρίς adsl ; Είδα ότι υπάρχει το powerpack, αλλά αυτό από ότι κατάλαβα είναι το εμπορικό τους προϊόν και πρέπει να το αγοράσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ρωτήσω κάτι άλλο: υπάρχει μήπως πουθενά κανένα DVD εγκατάστασης της Mandriva με όλους τους drivers / προγράμματα για εγκατάσταση σε υπολογιστή χωρίς adsl ; Είδα ότι υπάρχει το powerpack, αλλά αυτό από ότι κατάλαβα είναι το εμπορικό τους προϊόν και πρέπει να το αγοράσεις...

η mandriva-linux-one-2009.1-KDE4-europe1-americas-cdrom-i586.iso εχει ολες τους drivers / προγράμματα

αν θες καποια που δεν εχει μπορεις να κατεβασεις και να καψεις σε dvd το mandriva-linux-free-2009.1-i586.iso που ειναι 4,5 GB και στο Mandriva κεντρο ελεγχου στις πηγες λογισμικου να βαλεις το dvd

cw3judh9mtr86bgs5jog_thumb.png

• Members
η mandriva-linux-one-2009.1-KDE4-europe1-americas-cdrom-i586.iso εχει ολες τους drivers / προγράμματα

αν θες καποια που δεν εχει μπορεις να κατεβασεις και να καψεις σε dvd το mandriva-linux-free-2009.1-i586.iso που ειναι 4,5 GB και στο Mandriva κεντρο ελεγχου στις πηγες λογισμικου να βαλεις το dvd

cw3judh9mtr86bgs5jog_thumb.png

Α μάλιστα, κατάλαβα... το δεύτερο είναι αυτό που ζητάω τότε (το πρώτο το έχω ήδη)... οκ, ευχαριστώ! :-D ξεκίνησα ήδη κατέβασμα!

(δεν είχα καταλάβει ότι το free ήταν dvd - από την περιγραφή στο site μου έδωσε την εντύπωση ότι το πρώτο ήταν το πλήρες πακέτο και το free ήταν απλά μια έκδοση χωρίς τα proprietary)

(δεν είχα καταλάβει ότι το free ήταν dvd - από την περιγραφή στο site μου έδωσε την εντύπωση ότι το πρώτο ήταν το πλήρες πακέτο και το free ήταν απλά μια έκδοση χωρίς τα proprietary)

η εντυπωση που σου εδωσε το σαιτ ειναι σωστη

η one ειναι live cd χωραει σε cd εχει τους ιδιοκτητους οδηγους και βγαινει σε διαφορετικα iso για gnome και kde και περιεχει ολα τα βασικα προγραμματα αλλα δεν εχει π.χ το πακέτο system-config-printer για εκτυπωτές

η free βγαινει σε dvd εχει και τα δυο de gnome και kde και καποια επιπλεον προγραματα αλλα δεν εχει ιδιοκτητους οδηγους περιεχει μονο ελευθερο (free) λογισμικο

• Members

οπότε ο συνδυασμός των δύο αυτών δίσκων (cd και free dvd) φαντάζομαι πως θα με καλύψει για να το εγκαταστήσω σε υπολογιστή χωρίς internet, σωστά;

οπότε ο συνδυασμός των δύο αυτών δίσκων (cd και free dvd) φαντάζομαι πως θα με καλύψει για να το εγκαταστήσω σε υπολογιστή χωρίς internet, σωστά;

η free περιεχει ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/official/iso/2009.1/mandriva-linux-free-2009.1-i586.idx

το ζητημα ειναι οτι θα χρειαστεις καποιους codecs π.χ win32-codecs-1.9-1plf2009.0.i586.rpm καποια plugins π.χ vlc-plugin-dv-0.9.8a-5plf2009.1.i586.rpm για mp3,mpg,avi,dvd (πιθανον παραβιαζουν πατεντες) τα οποια δεν υπαρχουν σε κανενα απο τα δυο αλλα τα κατεβαζεις απο plf

ftp://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/plf/mandrake/2009.1/free/release/binary/i586/

ftp://ftp.free.fr/pub/Distributions_Linux/plf/mandrake/2009.1/non-free/release/binary/i586/

πρωτο 24αρο συμβιωσης με το kde 4.3

οι πρωτες εντυπωσεις πιο γρηγορο απο το kde 4.2.4, πιο σταθερο, τα πλασμιδια δουλευουν πιο ομαλα ,λιγοτερη καταναλωση ενεργειας(φορητος)

h3kaogrqb637lyx9u9jo_thumb.png

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα σε όλους.

Δεν είμαι σίγουρος,αλλά μάλλον εδώ πρέπει να κάνω την ερώτηση:

Δοκιμάζω Mandriva Spring 2009,και ενώ όλα πήγαν ΟΚ σε εγκατάσταση,προσθήκη repos,video & audio playing,σε κάποια στιγμή που πήγα να κάνω localisation στη γλώσσα και έκανα restart για να μπω εκ νέου στην επιφάνεια εργασίας,έχω την εξής άκρως περίεργη συμπεριφορά:

Μόλις αρχίζει το booting,δεν με φέρνει στην οθόνη log-in,αλλά σε μια μαύρη οθόνη με το δείκτη του ποντικιού να δουλεύει συνέχεια,και να παίζει το τελευταίο τραγούδι που άκουγα πριν κάνω restart.Αυτό γίνεται με την default boot option (πρώτη).

Εχω και άλλες δύο boot options που προστέθηκαν μετά το update του συστήματος:

desktop586 2.6.29.1-4mnb &

desktop586 2.6.29.6-2mnb

Με την πρώτη απ'τις δύο,φτάνω μέχρι και log-in screen,αλλά μόλις βάζω username & password,με βάζει για 3 δευτερόλεπτα στο desktop (προλαβαίνω να δω φευγαλέα κάτι για crash report),αλλά αμέσως με πετάει πάλι στο log-in screen,και όσες φορές κι αν το κάνω αυτό,το ίδιο συμβαίνει.

Δυο χρόνια στο Linux,δεν το έχω ξαναδεί αυτό.

Μήπως τρέχει κάτι με το Xorg...;

Μου αρέσει πολύ το Mandriva,και δεν θα ήθελα να το απεγκαταστήσω αναγκαστικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1.δοκιμασες την εκκινηση σε ασφαλη λειτουργια

2.αφου φτανεις σε login screen δοκιμασε και την σύνδεση κονσόλας

login :username (enter)

password .... "

su "

password..... "(κωδικος root)

startx "

θα σε βγαλει σε desktop σαν root

τι DE εχεις kde η gnome?

οταν εισαι στην οθονη login μπες σε συνδεση κονσολας και απο root εγκατεστησε τον τελευταιο kernel με

>urpmi kernel-desktop-latest kernel-desktop-devel-latest

ειχα λυσει παρομοιο προβλημα στο laptop με αυτον τον τρόπο αλλα αντιθετα. δηλαδη ειχα τον desktop και έβαλα τον desktop586

Ευχαριστώ,παιδιά.

Εχω βάλει KDE.

Ηδη προσπάθησα την πρώτη λύση,αλλά δεν με αφήνει καν (χρονικά,κρατάει περίπου 10 δευτερόλεπτα) να βάλω username και password...Αυτό είναι το θέμα.

Να μπω χρησιμοποιώντας το boot option που ανέφερα πιο πάνω,και να δώσω αυτό που προτείνει ο DIMITRISG ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...