Προς το περιεχόμενο

[INFO] Mandriva 2009 Spring

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δεν μου δουλευει το ctrl+alt+backspace για να κανει logout.Ετσι ειναι στην 2009.1 ή σε μενα δν παιζει?

Λενε οτι δεν ειναι σωστο να σκοτωνεις τον X με ctrl+alt+backspace

Ομως μια άλλη άποψη λέει οτι ποτέ μα ποτέ δεν αναφερθηκε το παραμικρό προβλημα απο αυτη την ενέργεια

εμενα με βολευει μερικες φορες και το επανεφερα όπως λ΄ει στο errata :

>[dimitris@localhost ~]$ cat /etc/X11/xorg.conf                 
# File generated by XFdrake (rev 256990)                       

# **********************************************************************
# Refer to the xorg.conf man page for details about the format of       
# this file.                                                            
# **********************************************************************

Section "ServerFlags"
   #DontZap # disable <Ctrl><Alt><BS> (server abort)
   Option "DontZap" "false"                         
   AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse does not work
   #DontZoom # disable <Ctrl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)               
EndSection                              

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκιμασε να δεις αν ανοικεις στο group audio

>[dimitris@localhost ~]$ groups
dimitris cdrom usb cdwriter audio vboxusers
[dimitris@localhost ~]$

μπορεις να επιλεξεις τις ομαδες που ανηκεις απο το κεντρο ελεγχου → συστημα → χρηστες

και στον χρηστη στις ομαδες τσεκαρε audio και cdrom και κανε αποσυνδεση και μετα θα δουλευει.

tip:οπως βλέπεις στον λογαριασμο μου εχω βαλει και το usb λογω οτι στο virtualbox δεν μπορουσα να ενεργοποιησω τις usb

συσκευες (ηταν γκρι)

27152344.png

Μηπως κατι δν παει καλα? Σαν πολλους χρηστες βλεπω.Στην πανω φοτο μηπως πρεπει να κανω το /dev/cdrom---->/dev/cdrom1 οπως λεει το ls κατω κατω γτ ακομα δν διαβαζει τα audio...

>[john@localhost ~]$ groups
john cdrom usb cdwriter audio
[john@localhost ~]$ users
john john john
[john@localhost ~]$ cat /etc/fstab
# Entry for /dev/sda1 :
UUID=e00d72f2-adaa-4795-a936-33302bf65cf8 / ext3 defaults 1 1
# Entry for /dev/sda6 :
UUID=bc437f59-59ba-44b1-97fa-a391cededcd3 /home ext3 defaults 1 2
/dev/sr0 /media/cdrom auto umask=0,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
/dev/sr1 /media/cdrom2 auto umask=0,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
# Entry for /dev/sda7 :
UUID=88807d89-83f7-4a31-8803-c3bdd8e049c5 /media/sda7 ext3 defaults 1 2
# Entry for /dev/sdb1 :
UUID=a06d6a3b-0465-4868-98a0-3910e3634314 /media/sdb1 ext3 defaults 1 2
none /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda5 :
UUID=c32303a2-eb9f-4484-83c3-30372ca81e31 swap swap defaults 0 0
[john@localhost ~]$ ls  -l /dev/cdrom*
lrwxrwxrwx 1 root root 3 2009-07-26 11:52 /dev/cdrom -> sr1
lrwxrwxrwx 1 root root 3 2009-07-26 11:52 /dev/cdrom1 -> sr0

Δεν μπορω να κατλαβω γτ χρειαζεται το /dev/cdrom δλδ link to devise και οχι απευθειας το device (/dev/sr0).

Και τεσπα πες οτι χρειαζεται για να δημιουργησω σωστα τα link κανω

>ls -l /dev/cdrom*

Μπαινω σαν root

>rm -rf cdrom
rm -rf cdrom 1
ln -s sr0 cdrom
ln -s sr1 cdrom1

logout και υστερα παλι δεν δουλευει και εκτος αυτου μετα το restart χαλανε παλι τα link και επανερχονται οπως ηταν πριν τα φτιαξω..

Φλεβάρη 2009 η Anne Nicolas VP Engeeniring στην Mandriva, έδωσε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο διαδικτυακό κανάλι Intelli'TV

Η Anne αναφέρεται στα:

- Εξηγεί τον ρόλο της ανάμεσα στην κοινότητα και τους developers της Mandriva

- Ο πυρήνας Linux

- Οι διαφορές με το Ubuntu.

- Παρουσίαση της Mandriva, της κοινότητάς της, των πελατών της...

- Τα νέα της Mandriva για την χρονιά 2009

Αυτή η συνέντευξη επιτρέπει να καταλάβουμε καλύτερα την στρατηγική του εκδότη της διανομής Mandriva Linux. Η εμπορική έκδοση σε σχέση με την κοινοτική ή ακόμα περισσότερο την σχέση με τους ολοκληρωτές συστημάτων.

Η φράση κλειδί : «Το ανοιχτό λογισμικό είναι πραγματικά μέσα στα γονίδια, μέσα στο DNA της Mandriva»

http://www.mandrivalinux.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=62:-anne-nicolas-intellin-tv&catid=47:mandriva&Itemid=18

*Είναι η πρωτη φορα που ασχοληθηκα με υποτιτλους. Δεν πιστευα οτι ηταν τοσο δυσκολο και χρονοβορο.

Φαντάζομαι αυτους που βαζουν υπότιτλους σε ολόκληρα έργα, που διαρκουν 2 ωρες :P

• Members

Είπα να δοκιμάσω κι εγώ τη Mandriva, μιας και ήθελα KDE και το Kubuntu δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, και η αλήθεια είναι ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε πιο εύκολη από το Ubuntu σε ότι αφορά την φιλικότητα προς έναν χρήστη που έρχεται από Windows. Επίσης, κάνω λάθος ή περιλαμβάνει πιο πρόσφατη έκδοση kernel από το Ubuntu;

Αυτό που μου έλειψε πάντως μετά από αυτή την πρώτη επαφή είναι ο synaptic (όπου έβρισκα μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων) και το ότι ενώ στο Ubuntu είχα μάθει 4-5 εντολές, τώρα ξεκινάω ξανά από το μηδέν :P Επίσης, στο Ubuntu βρίσκω πιο εύκολα λύσεις σε συνηθισμένα προβλήματα, λόγω μεγέθους της κοινότητας (π.χ. για να εγκαταστήσω τα fonts της MS χρειάστηκε να ψαχτώ αρκετά ενώ στο ubuntu υπήρχαν έτοιμα στον synaptic).

Πάντως, για περιβάλλον KDE και ως ημι-άσχετος πια, νομίζω πως προτιμώ Mandriva από Kubuntu...

Είπα να δοκιμάσω κι εγώ τη Mandriva, μιας και ήθελα KDE και το Kubuntu δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, και η αλήθεια είναι ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε πιο εύκολη από το Ubuntu σε ότι αφορά την φιλικότητα προς έναν χρήστη που έρχεται από Windows. Επίσης, κάνω λάθος ή περιλαμβάνει πιο πρόσφατη έκδοση kernel από το Ubuntu; .

ο Drakrpm ειναι το ιδιο ευκολος και δυνατος http://translate.google.gr/translate?js=y&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwiki.mandriva.com%2Fen%2FInstall_%2526_remove_Software&sl=en&tl=el&history_state0=

τωρα στηνεται μια ελληνικη κοινοτητα της Mandriva εδω http://www.mandrivalinux.gr/

και στη mandriva το συγκεκριμενο ειναι απλο

εχει στο control center της εγκατασταση γραμματοσειρων ms

στο κεντρο ελεγχου mandriva εχει την επιλογη «Εγκατεστησε γραμματοσειρες Windows» αλλα αυτο γινεται μονο οταν εχεις dual boot ωστε να βρει τις γραμματοσειρες στο partition windows, αν και αυτο μου μοιαζει ψιλοπαρανομο εκτος και αφου εχεις τις γραμματοσειρες στο αλλο partition σημαινει πως εχεις και τις αδειες χρησης των γραμματοσειρών.

διαφορετικά τις γραμματοσειρες microsoft θα πρέπει να τις κατεβασεις και να τις εγκαταστησεις μεσα απο το ιδιο μενου.

εγω τις ειχα κατεβασει απο εδώ http://thelinuxbox.org/?page_id=3#fonts

@ Ευχαριστώ παιδιά ειδατε τι έπαθα; αφου δεν υπηρχε site στα ελληνικά για την mandriva καλά να πάθω :mrgreen:

ελπίζω να μη σε χάσουμε !

καλή αρχή

.

Γιατί να με χάσετε; λογω του site; Δεν νομίζω γιατι εχω δεθει με το insomnia, μέλος απο 09/2000 βλέπεις.

-εχασα τον κωδικο μετά, ημουν το μελος DIMITRIS-

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...