Προς το περιεχόμενο

Embed subtitles σε mkv

Dreamcatcher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να επιλεγείς το αρχείο υποτίτλων και το αρχείο mkv και να τα κάνει merge έτσι απλά?

Γνωρίζω οτι υπάρχουν πολλά τέτοια για avi.

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρθηκε από την ενότητα Software στην ορθή ενότητα του forum. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει αυτό που ζητάς:

1. Ενσωμάτωση του αρχείου υποτίτλων μέσα στο MKV ως διακριτό stream. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε selectable subtitles (με δυνατότητα on/off, όπως στα DVD VIDEO discs) στους players που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο

2. Πρόγραμμα που θα εφαρμόσει επανακωδικοποίηση στο video stream, παράγοντας τελικό αποτέλεσμα με υποτίτλους «καμμένους» (burnt-in, hardsubs) μέσα στην εικόνα. Άρα και χωρίς δυνατότητα on/off

Τί από τα δύο θέλεις... ;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Ο λόγος που θέλω κάτι τέτοιο είναι επειδή εχω το HD media player της WD που πάσχει από ένα γνωστό bug όπου τα external subtitles είναι συνεχώς out of sync. Το πρόβλημα λύνεται μονό αν γίνουν embed τα subtitles στην ταινία.

Από τα δυο που προτείνεις τι είναι λιγότερο χρονοβόρο; Και αν ήταν εύκολο να προτείνεις και κάποια προγράμματα.

Δημοσ.
Ο λόγος που θέλω κάτι τέτοιο είναι επειδή εχω το HD media player της WD που πάσχει από ένα γνωστό bug όπου τα external subtitles είναι συνεχώς out of sync. Το πρόβλημα λύνεται μονό αν γίνουν embed τα subtitles στην ταινία.

Ναι, embed, αλλά με ποιον από τους δύο προαναφερθέντες τρόπους; Υπάρχει ένα μεγάλο thread στην ενότητα HomeCinema & Gadgets του forum, όπου κάτοχοι του WD TV συζητούν εδώ και καιρό για το μηχάνημα, ίσως εκεί σε διαφωτίσουν περισσότερο για το αν το WD TV υποστηρίζει ή όχι selectable subtitle stream μέσα σε MKV αρχεία.

Από τα δυο που προτείνεις τι είναι λιγότερο χρονοβόρο; Και αν ήταν εύκολο να προτείνεις και κάποια προγράμματα.

Ο πρώτος τρόπος είναι:

1. Απειροελάχιστα χρονοβόρος σε σχέση με τον δεύτερο, καθώς δεν εφαρμόζεται επανακωδικοποίηση του video stream

2. Μηδενικής απώλειας σε ποιότητα εικόνας, , καθώς δεν εφαρμόζεται επανακωδικοποίηση του video stream

3. Τελικά προτιμητεός, λόγω των 2 παραπάνω

Η ενσωμάτωση υποτίτλων ως stream σε MKV γίνεται εύκολα με το πρόγραμμα mkvmerge GUI που περιλαμβάνεται στο mkvtoolnix.

Για τον δεύτερο τρόπο, υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ένα εύκολο που έχω τσεκάρει τελευταία και μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις είναι το RipBot264. Υπάρχει και η σταθερή αξία MeGUI, για το οποίο έχω γράψει κι ένα άρθρο-οδηγό στο Insomnia Wiki. (Το άρθρο δεν καλύπτει την περίπτωση burnt-in υποτίτλων. Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτόν το δρόμο και συναντήσεις δυσκολία στο πώς γίνεται, άφησε ένα μήνυμα στην περιοχή συζήτησης του άρθρου!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...