Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω ποίημα

coolman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω ένα ποίημα που άκουσα σε μία ταινία. Βασικά μόνο 2 στοίχους άκουσα αλλά έχω την εντύπωση ότι το έχω ξανακούσει και μάλιστα στα Ελληνικά.

I am a leaf on the wind, watch how I soar

...

Το Google δεν βοήθησε καθόλου. Ξέρει κανείς τίποτα σχετικό;

Χμμ, αλλιώς τους άκουσα και αλλιώς τους κατάλαβα. Tο διόρθωσα :-)

Δημοσ.

Αν πεις την ταινία που το άκουσες θα βοηθούσες πιο πολύ, ίσως έτσι κάποιος μπορέσει να "πιάσει" πιο πολλές λέξεις και να το βρει.

Με 4 λέξεις μόνο δύσκολα να το βρεις.

Δημοσ.

Η ταινία λέγεται Serenity και είναι επιστημονικής φαντασίας. Τους στοίχους αυτούς τους μουρμουρούσε ο πιλότος σε μία σκηνή μάχης. Δυστυχώς είπε μόνο αυτά.

Δημοσ.

Γιατί πιστεύεις πως είναι στίχος από ποίημα;

Απλώς είναι μια cool ατάκα που ξεστομίζει επιβλητικά, πριν επιχειρήσει το ακατόρθωτο. Αμέσως μετά, ενώ σκάνε συντρίμια πάνω τους ξαναλέει αρκετά πιο φοβισμένα αυτή τη φορά "It's okay...I-I'm a leaf on the wind", για να του απαντήσει ο Mal "What does that mean?!". Κωμικό στοιχείο μέσα σε μια αγωνιώδη σκηνή. Κι επειδή είναι άκαρδος ο δημιουργός, τραγικά,

είναι και τα τελευταία λόγια του πριν μια μεταλική δοκός διαπεράσει το στήθος του.

Φαντάζομαι τη σειρά την έχεις δει, έτσι;

Όποιος θέλει να δει τη σκηνή

Δημοσ.

Aν ήταν όντως από ποίημα, τόσο γνωστό ώστε να το έχεις ξανακούσει ή να έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, θα έβγαζε κάποιο αποτέλεσμα το google. Μόνο quotes από την ταινία βλέπω.

Δημοσ.

Μήπως εννοείς στίχους από το τραγούδι του Πάνου Κιάμου? "...Είμαι στον άνεμο φτερό, φύλλο ξερό στο πρωτοβρόχι..." ?? :P

haha

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...