george69 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Γειά χαρά σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω εάν τα αρχεία *.mkv (matrioska) μπορούν με κάποιο τρόπο να μετατραπούν σε Xvid,ούτως ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες (που τις βρίσκω μόνο σε HDTV φορμάτ) στον οικιακό μου DVD player και όχι μόνο στον Υπολογιστή μου. Υπάρχει κάποιος τρόπος (κάποιο πρόγραμμα Converter από mkv σε avi) ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.......;)
parsifal Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Ναι, υπάρχουν αρκετά προγράμματα που μπορούν να κάνουν αυτήν τη μετατροπή. Για κάτι εύκολο, δοκίμασε το SUPER. Αν θέλεις κάτι πιο προχωρημένο, δοκίμασε με το MeGUI και τον αντίστοιχο οδηγό που θα βρεις στο Insomnia Wiki. Για MKV input όμως, θα πρέπει να εξάγεις χειροκίνητα το audio stream από το αρχείο MKV, για να το ορίσεις σαν input στο MeGUI (ή αν δεν χρειάζεται επανακωδικοποίηση σε άλλο format, για να το πολυπλέξεις στο τέλος με το video stream που θα παράγει το MeGUI).
dazeman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Επιπρόσθετα των αναφερομένων απο τον parsifal, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο πολύ καλά εμπορικά προγράμματα με προτεραιότητα στο πρώτο, το Videofab converter καθώς επίσης και το Xilisoft Video Converter. Και τα δύο υποστηρίζουν την μετατροπή αρχείων mkv, με το πρώτο μάλιστα να επιλέγεις ποιό stream ήχου ή υπότιτλο προτιμάς στο εξαγόμενο αρχείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.