rounikos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 πρίν λίγες ημέρες, αγόρασα το NAS networkspace της LACIE 1ΤΒ. Αφού μετά από ατελείωτες ώρες έκανε αντιγραφή των mp3 μου, άνοιξα το itunes για να δω το networkspace σαν shared library. Όταν όμως το επίλεγα μου εμφάνιζε σφάλμα, ότι δεν μπορεί να το ανοίξει και ότι θα πρέπει να ρυθμίσω το firewall να επιτρέπει την επικοινωνία στο port 3689. Έχω little snitch, αλλά κ που το απενεργοποίησα το ιδιο μου εμφανίζει. Μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση στο firewall του mac os; Απο ότι είδα από τις προτιμήσεις συστήματος δεν έχει κάτι (...συμπαθάτε με είμαι νέος χρήστης mac 3 μηνών!) Ελπίζω να μην είναι πρόβλημα του NAS. Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα ;
x_vagos_x Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Πιθανότατα εννοεί το hardware firewall του router σου, φίλε μου. Κοίταξέ το και πες μας...
rounikos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 απενεργοποίησα το firewall του router αλλά πάλι εμφανίζει το ίδιο... εννοείται ότι όλα στο mac παίζουν απροβλημάτιστα...
x_vagos_x Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μήπως είχει κάποιο CD/DVD με ειδικό software το NAS σου; Δεν είχα ποτέ NAS, αλλά από κουφά έχω ακούσει ότι θες. Κάποτε ένα disk enclosure ήθελε τους drivers back in 2005... Σε Mac όσο απίθανο κι αν ακούγεται μπορεί κάτι να θέλει...
Mercyful_Fate Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Και εγώ που είχα έναν δίσκο δικτυακό της Lacie, 500GB (αυτός της υπογραφής μου που πουλιέται ), δεν είχα τέτοια προβλήματα. Μόλις ρύθμισα τα shares τον άνοιξε αμέσως...
sitop Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Για τσεκαρε καλύτερα το πορτ 5353 Είναι το πορτ του bonjour - avahi μέσω του οποίου γίνεται η "ανακοίνωνση" του itunes server. Με το 3689 γίνεται το streaming
rounikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 πως ανοίγω port στο macos; από τις προτιμήσεις συστήματος δεν βρίσκω τροπο. sorry αλλά είμαι αρκετά νέος στον mac...
sitop Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 πως ανοίγω port στο macos; από τις προτιμήσεις συστήματος δεν βρίσκω τροπο.sorry αλλά είμαι αρκετά νέος στον mac... Στo Leopard δεν ανοίγεις ports αλλά ακόμα πιο εύκολα επιτρέπεις εφαρμογές. System Preferences ->Security ->Firewall. Αν δε δουλεύει το "allow all incoming connections" διάλεξε στο "set access for specific services and applications" το itunes. Στο advanced να μην ειναι τσεκαρισμενο το enable stealth mode.
rounikos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δοκίμασα και το παραπάνω, αλλά τίποτα. Στο log του firewall εμφανίζει συνεχώς το παρακάτω μήνυμα Mar 9 15:06:53 macbook Firewall[51]: Deny nmbd data in from 192.168.2.3:137 uid = 0 proto=17
The_Mentor Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 protocol 17 είναι UDP και UID=0 είναι ο root. nmbd είναι ο server που επικοινωνεί με το NETBIOS και επομένως η μετάφραση όλου αυτού είναι πως δεν επιτρέπεις το NETBIOS στο Firewall. Δοκίμασε στο router σου να ανοίξεις την 139 πόρτα TCP/UDP καρφωτά με την IP του NAS σου. Θεωρητικά έχει firewall και το NAS και το MAC και το ROUTER. Κάποιο απο αυτά κάνει την δουλειά
rounikos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 μετά από πολύ κόπο και αποτυχημένες ρυθμίσεις στο router αποφάσισα να κάνω format στο NAS και.... εγένετο φώς!!!! αντέγραψα έναν φάκελο με mp3 από το macbook και το itunes το εμφάνισε κανονικά! πάντως ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας!!! PS:το συγκεκριμένο nas της Lacie δεν θα το σύστηνα γιατί το βρίσκω πολύ αργό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.