kotsos_licious Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Καλημέρα σε όλους... Λοιπόν, θέλω κάτι πολύ απλό... Θέλω να αυξήσω την ισχύ του ασύρματου σήματος που λαμβάνει ο υπολογιστής μου... Συνδέομαι ασύρματα στο net του πανεπιστημίου μου αλλά η ισχύς είναι 1, το πολύ δύο γραμμές... Κάτι γνωστούς που ρώτησα, μου λένε για range extender που το βάζω έξω στο μπαλκόνι μου ή στην ταράτσα και με καλώδιο το φέρνω στο laptop... Απορίες: 1)Τι καλώδιο ρε παιδιά... Ασύρματο νετ λέμε, το καλώδιο που κολάει...??? 2)Τι μπαλκόνι και ταράτσα ρε παιδιά... Εδώ που μένω και με τον καιρό που έχει θα το πάρει το μηχάνημα μακριαααααααά... Στο σπίτι μου μέσα θέλω να το έχω... Μα καλά, δεν υπάρχει ένα μηχανηματάκι που να παίρνει ένα ασθενές σήμα και να το ενισχύει...? Χωρίς καλώδια... Μόνο με μία παροχή ρύματος...??? Ζητάω πολλά...? Ευχαριστώ για την υπομονή σας...
dimitris489 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αυτό πρέπει να σου κάνει: http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=9EC6841B7E4DB54D82F3B9EEC90A26AD&pa=F7D7ADB12D00D342B0D6B88650D840FF
kotsos_licious Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου dimitris489... Έπειτα, να σε ρωτήσω...: 1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613480 αυτό, φαντάζομαι κάνει το ίδιο πράγμα με αυτό που μου είπες και εσύ... Απλώς είναι της D-Link... E? edit: περιμένω και την δική σου πρόταση σε αυτό το σημείο, D-Link ή Linksys... 2)Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως στο καλό θα εγκαταστήσω ένα από αυτά τα μηχανάκια όταν το πάρω...??? Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου...
ribo7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Φίλε kotsos_licious και γω ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοια καθώς θέλω να ενισχύσω το σήμα στο laptop μου.. Από λίγο που έψαξα στο φορουμ είδα και αυτό Belkin Wireless Universal Repeater ως λύση και βλέπω είναι και πιο οικονομική από τις άλλες δύο που προτείνετε..(στο πλαίσιο νομίζω είναι αυτό Belkin Wireless Access Point Αλλά και εγώ αν το αγοράσω δε ξέρω πως να το σετάρω ώστε να επιλέγει αυτό το δίκτυο που να συνδεθεί και μετά να συνδέομαι με το laptop μου στο repeater.
sitop Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Το δίκτυο δεν είναι δικό σου που θέλεις να επεκτείνεις. Αρα τα extenders δεν θα κάνουν κάποια παραπάνω δουλειά. Σε ενδιαφέρει μια συσκευή που θα τοποθετηθεί σε ένα σημείο με την καλύτερη δυνατή λήψη. Μπορείς να πάρεις δηλαδή έναν οποιονδήποτε router ή access point που να υποστηρίζει client mode στο wireless τμήμα του (σαν υπολογιστής δηλαδή). Τον τοποθετείς σε μια θέση που έχεις καλή λήψη. Στή συνέχεια συνδέεσαι σε αυτόν είτε ασύρματα, αν υποστηρίζεται είτε ενσύρματα. Τα dlink παραδοσιακά το υποστηρίζουν αυτό. Επίσης πάρα πολλά με custom firmware.
dimitris489 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου dimitris489... Έπειτα, να σε ρωτήσω...: 1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613480 αυτό, φαντάζομαι κάνει το ίδιο πράγμα με αυτό που μου είπες και εσύ... Απλώς είναι της D-Link... E? edit: περιμένω και την δική σου πρόταση σε αυτό το σημείο, D-Link ή Linksys... 2)Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως στο καλό θα εγκαταστήσω ένα από αυτά τα μηχανάκια όταν το πάρω...??? Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου... 1)Το D-Link κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά που κάνει και το LinkSys 2)Το βάζεις όσο ποιο κοντά μπορείς από την πηγή που εκπέμπει π.χ. μπαλκόνι. Και αν δεν κάνω λάθος απλά το βάζεις στο ρεύμα. 3)Εγώ σου προτείνω το linksys επειδή είναι της cisco.
kotsos_licious Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 1)Το D-Link κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά που κάνει και το LinkSys 2)Το βάζεις όσο ποιο κοντά μπορείς από την πηγή που εκπέμπει π.χ. μπαλκόνι. Και αν δεν κάνω λάθος απλά το βάζεις στο ρεύμα. 3)Εγώ σου προτείνω το linksys επειδή είναι της cisco. that's what i'm talking about...! για να καταλάβω... απλά το τοποθετώ κοντά στην πηγή του σήματος... (στην προκειμένη περίπτωση, πιάνω μία γραμμή στο σαλόνι μου, οπότε θα το τοποθετήσω κάπου εκεί...) έπειτα το συνδέω στην παροχή ρεύματος... και απλά ψάχνω από το laptop μου το δίκτυο του πανεπιστημίου, που λογικά θα εμφανίζετε πολύ πιο ενισχυμένο... Σωστά...? Στή συνέχεια συνδέεσαι σε αυτόν είτε ασύρματα, αν υποστηρίζεται είτε ενσύρματα. Τα dlink παραδοσιακά το υποστηρίζουν αυτό. Επίσης πάρα πολλά με custom firmware. that's what i'm talking about too man...! Εγώ θέλω να συνδεθώ ασύρματα...NO WIRES...! Οπότε επιλέγω κάποια από τα δύο παραπάνω προϊόντα...?
dimitris489 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Σωστά! Τουλάχιστον αυτό έλεγαν οι οδηγίες από το linksys που είχα διαβάσει σε ένα site.
kotsos_licious Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τισ συμβουλές σας... Θα κάνω την παραγγελία μου και όταν το πάρω θα postaρω για εντυπώσεις...
kotsos_licious Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Και ξαναεπιστρέφω στο thread... Λοιπόν, αγόρασα το συγκεκριμένο μηχανηματάκι της D-Link: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613480 Το σύνδεσα στο ρεύμα, έπειτα με καλώδιο Ethernet στο λαπτοπ μου (όπως ακριβώς έλεγαν οι οδηγίες) Έπειτα έτρεξα το "Run Wizard" όπου και σε ένα από τα βήματα του επέλεξα ως δίκτυο, το δίκτυο που θέλω να ενισχύσω, δηλαδή αυτό του πανεπιστημίου...(AP-north:Aegean University) Αμέσως μόλις τελειώσω με τις ρυθμίσεις, κάνει restart το μηχάνημα. Πηγαίνοντας στο "Δίκτυο" από τον υπολογιστή, βλέπω πλέον ενισχυμένο (5 γραμμές) το σήμα του πανεπιστημίου... Επιλέγω να συνδεθώ σε αυτο το δίκτυο και με συνδέι... Ωστόσο, για να μπορώ να έχω και Internet, χρειάζεται η δημιουργία μιας σύνδεσης VPN, την οποία και δημιουργώ. Μόλις επιλέγω να συνδεθώ και στην VPN σύνδεση, με πετάει κατ'ευθείαν έξω,χωρίς καν να προσπαθήσει να συνδεθεί... Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει... Έχω ψάξει κάθε δυνατό συνδιασμό... IP,DNS.... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω... Μήπως κάποιος με περισσότερη γνώση πάνω στο θέμα θα μπορούσε να βοηθήσει...? Ευχαριστώ...
kotsos_licious Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Και ξαναεπιστρέφω στο thread...Λοιπόν, αγόρασα το συγκεκριμένο μηχανηματάκι της D-Link: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613480 Το σύνδεσα στο ρεύμα, έπειτα με καλώδιο Ethernet στο λαπτοπ μου (όπως ακριβώς έλεγαν οι οδηγίες) Έπειτα έτρεξα το "Run Wizard" όπου και σε ένα από τα βήματα του επέλεξα ως δίκτυο, το δίκτυο που θέλω να ενισχύσω, δηλαδή αυτό του πανεπιστημίου...(AP-north:Aegean University) Αμέσως μόλις τελειώσω με τις ρυθμίσεις, κάνει restart το μηχάνημα. Πηγαίνοντας στο "Δίκτυο" από τον υπολογιστή, βλέπω πλέον ενισχυμένο (5 γραμμές) το σήμα του πανεπιστημίου... Επιλέγω να συνδεθώ σε αυτο το δίκτυο και με συνδέι... Ωστόσο, για να μπορώ να έχω και Internet, χρειάζεται η δημιουργία μιας σύνδεσης VPN, την οποία και δημιουργώ. Μόλις επιλέγω να συνδεθώ και στην VPN σύνδεση, με πετάει κατ'ευθείαν έξω,χωρίς καν να προσπαθήσει να συνδεθεί... Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει... Έχω ψάξει κάθε δυνατό συνδιασμό... IP,DNS.... Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω... Μήπως κάποιος με περισσότερη γνώση πάνω στο θέμα θα μπορούσε να βοηθήσει...? Ευχαριστώ... κανείς παιδιά.....????????? :cry:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.